031 - 381 46 00 - Tid 10-14

En harmonisk jul med sänkta krav och mer uppskattning

Saffran. Doften du instinktivt förknippat med julen ända sedan barndomen. Hur kan man inte älska saffran? Raskt plockar du upp några russin som trillat ner från köksbänken, men i samma veva som du böjer dig ner välter du ner ett par kryddor från den överbelamrade köksbänken. Din dyrbara saffran. Julen som ska vara förenad med lugn och ro, idylliskt bak och stök. Inte stress och köksbänkar som är överhopade med prylar, likt den du blickar ut över just nu. Nästa jul kanske, tänker du medan du skjutsar in de ogräddade lussebullarna i ugnen.

Sänkta förväntningar – mer uppskattning

Vi är många som har höga ambitioner med julen. Dignande julbord med diverse delikatesser, väluttänkta julklappar, en praktfull gran, trevliga miner och julmusik som melodiskt strömmar ut ur högtalarna. Men vägen dit är ofta mer eller mindre krokig, och kanske är det också det som delvis är charmen med julen. Ett gott råd är därför att sänka förväntningarna på att alla förberedelser ska vara just harmoniska. För visst finns det en viss charm i att kolan blev bränd och att du under viss press fick koka en ny, varpå du skämtsamt kan dela med dig av denna anekdot när ni öppnar paketen?

Struktur – whiteboardtavla vs. klottriga anteckningar i din mobiltelefon

whiteboard tavlaNär du har sänkt dina förväntningar så har du säkerligen också avlägsnat ett antal ”måsten och borden”. Nästa steg till en mer harmonisk jul stavas därför struktur och organisering. Istället för att proppa mobilen full med spridda anteckningar om diverse inköp och att-göra-listor kan du kanske investera i en griffeltavla eller en whiteboardtavla och hänga upp i köket. Genom att du skriver listor synligt för allmänheten, istället för dolt i din telefon, så blir du troligen också mer observant på vad du skriver och som en bonus – mer närvarande i nuet. Extrabonus? Det är dessutom en snygg inredningsdetalj i köket.

Dyrbar saffran kräver omsorgsfull förvaring

Åter till den utspillda saffranen. Ett konkret förslag på hur du kan rädda dina kryddor från din ettriga framfart i köket stavas kryddhylla, eller varför inte en kryddinsats som du smidigt placerar i en låda. För visst ska man få lov att stöka till det under julen, men givetvis kan vi ta till smarta knep som också förenklar julstöket. Det viktigaste är dock att inte fastna i fällan och känna sig som en slav under alla prylar man måste ha, vilket bara bygger på mer stress kring julen. Se istället saker som praktiska hjälpmedel som förhöjer din tillvaro, och inte som ofrånkomliga krav. Det banar i sin tur väg för en mer harmonisk jul. Trevliga julförberedelser önskar vi på Barahandtag!

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Produkter
Övrigt
SvenskaDansk