LED-lampor / LED-spotlights för kök, badrum och takmontering

Att använda LED-lampor som grund i sitt kök eller badrum är idag mer eller mindre standard om man monterar nytt eller byter ut sin nuvarande belysning. Oavsett om det är spotlights under ett köksskåp, över en köksbänk eller i taket så är LED-belysning det mest effektiva ur både ekonomi och miljösynpunkt. De LED-spotlights/downlights som du köper hos oss är enkla att montera med snabbkontakter, du behöver inga kopplingsscheman eller andra konstiga verktyg för att montera dessa.

Fördelen med att montera LED idag är dels att du får ett bättre ljus men också att du får en bättre ekonomi i din belysning med anledning av att LED-lampor drar betydligt mindre ström än traditionell belysning, oavsett om dom monteras i taket, i badrummet eller någonstans i köket. Dessutom lyser LED betydligt längre än traditionella lampor och halogen.
 

 

Populära produkter i underkategorierna

Blogginlägg

Inred badrummet med rätt LED-belysning

Grannen inreder maniskt, har installerat ett gäng nya LED-lampor i sitt badrum. Du befinner dig där inne nu, tvättar av händerna med en väldoftande tvål. Lavender luktar den - ljuvligt, rent ut sagt. …

Så styr du enkelt upp din garderob och skapar en walk-in-clauset helt själv!

T-shirts i pedantiska travar, skjortor som nästan maniskt är sorterade i färgordning. Alla har vi säkert en dröm om den perfekta garderoben, en orgie av ordning och reda. Och full av inspiration, såkl…

Badrummet – LED-belysning - Är det någon fara eller är det enkelt?

Badrummet är en plats i hemmet som vi sällan ägnar många tankar till. Det är synd, för på många sätt och vis är det den viktigaste platsen i vårt hem. Tänk efter! Hur ofta är du helt och hållet naken …

LED-Downlight över köksbänken / diskbänken

Vi har en hel del kunder som letar efter nya lampor att ha under överskåpet i sitt kök, alltså downlights dom lyser ner på köksbänken där man oftast arbetar när man lagar mat och annat. Ibland kommer …

Ordning och reda i garderoben! Ger lycka och ro i själen.. eller? =)

Garderober är något som kan vara en ständig källa till problem och bekymmer, vilket nog de flesta av er känner till. Det kan kännas som om det är stört omöjligt att hålla någon ordning i dem, och att …

Vad skall jag tänka på INNAN jag handlar nya LED-lampor eller spotlights?

Vi får ofta in frågor till kundtjänst på än det ena än det andra och det tycker vi är väldigt roligt, dels för att man kan ge svar till någon som undrar över något men samtidigt lär man sig något själv. En av de tankar som kom upp är att vi borde svara på fler av era frågor innan dom ens har uppstått för att du som skall köpa skall få det så enkelt som möjligt och slippa lägga onödig tid på oss. Vi har därför sammanställt ett antal frågor nedan som kanske kan hjälpa er i ert val.

 • Jag skall montera LED-lampor i mitt undertak i vardagsrummet, vad behöver jag tänka på?
  • Ingenting egentligen när det gäller själva lampan. Alla våra lampor är godkända och mer därtill att användas i vardagsrummet så det fokus du har bör läggas på att undersöka vad som finns innanför ditt innertak och att du bestämt vart din dimmer eller knapp skall sitta på väggen någonstans. Generellt rekommenderar vi att man sätter LED-lamporna med ett avstånd på cirka 1 meter för att få en bra inomhusbelysning från taket. Se också till att köpa tillräckligt många/långa förlängningskablar till den lampan du skall ha eftersom alla våra lamor kommer enkla snabbkontakter som används för att på enklaste och säkraste sätt montera ihop lamporna med transformatorn. Även om en LED-lampa inte blir lika varm som till exempel en halogen så undvid att montera dom nära lättandtändligt material.
 • Arbetsbelysning över köksbänken under köksskåpen, hur skall jag tänka?
  • Här är det lätt att gå bort sig och bli snål, speciellt om man använder sin köksbänk mycket och verkligen behöver bra LED-spotlights för att kunna arbeta ordentligt. Vid sådan här montering rekommenderar vi cirka 40 centimeter mellan varje spotlight för att det skall finnas möjlighet till ett riktigt starkt ljus och att man kopplar en dimmer till det för att därmed kunna styra det aktuella behövet. Eftersom vi är i ett kök och närheten till vatten är ganska stor så bör man här gå upp på IP44 eller högre i säkerhetsklassning, alla våra lampor utan Chicago har IP44 eller högre så det finns ett antal riktigt bra LED-spotlights att välja mellan. Kopplingen här är enkel, på den transformator du köper till hos oss finns det färdga kontakter där sladdarna från spotlightsen passar perfekt vilket gör monteringen till en dans.
 • Kan jag använda er LED-belysning utomhus?
  • Nej, det kan vi inte rekommendera, vi har tagit fram produkterna för inomhusbruk och även om vi på en del lampor har hög säkerhetsklassning så är det ingen vi rekommenderar.
 • Jag vill fälla in mina lampor, går det?
  • Som standard kommer dom med just den möjlighet och det är inga som helst bekymmer. Om du däremot INTE vill fälla in lamporna så har vi hållare till samtliga av våra lampor som gör det både snyggt och enkelt att montera utanpåliggande istället. Snyggt, smidigt och praktiskt!

Till alla våra lampor kan du köpa till en distansring/hållare som gör att lampan enkelt kan monteras utan att borra i befintliga skåp eller hyllor. Det går naturligtvis att fälla in dom om man har det behovet genom att borra ett hål motsvarande den diameter vi anger för varje lampa och då behövs heller ingen distans.

Distansringen/hållaren som du köper fästs enkelt på plats med vanlig träskruv (medföljer) och sen klickas lampan med enkelhet in i hållaren, du ser en skiss av hållaren som medföljer för enkel, utanpåliggande montering nedan.

stella distans

Montera LED-downlights under köksskåpen

När det gäller avståndet mellan lamporna så rekommenderas 30-40 centimeter mellan lamporna för att ljuset skall bli bra och till exempel ersätta en lysrörsarmatur under ett överskåp, se bilden nedan. Våra downlight av modellen Seattle, Detroit och Stella har IP44 och är väl lämpade att monterna under köksskåpet för att ge rätt belysning på diskbänken/köksbänken.

sketch ledlampor

När det gäller den elektriska inkopplingen är alla lampor förberedda med en snabbkontakt som passar ihop med den transformator vi säljer till respektive LED-lampa vilket gör även den inkopplingen väldigt enkel enligt nedanstående exempelbild.

Kopplingsschema

Jag behöver en väggdimmer till era LED-spotlights, vilken skall jag välja?

Detta är en fråga vi ofta får, det är ju inte alltid vår LED-dimmer PIX passar in där du skall ha din dimmer. När det gäller våra LED-spotlights så är samtliga av dom dimbara och det du behöver är en dimmer som är byggd för just LED och som har elektronisk styrning. När det gäller inkoppling av en lösning där en annan dimmer än vår egen PIX så rekommenderar vi att du tar hjälp av en elektriker för att få det hela rätt och säkert. En elektriker kan också rekommendera vilken dimmer du bör köpa för att det skall fungera på bästa sätt och hålla lika hög kvalitet som våra LED-lampor.

Om du skall fälla in LED-spotlights i taket så är det viktigt att du väljer LED-lampor av hög kvalitet, ofta är det trångt och svårt att komma åt för att byta lampor efter att de väl är på plats. När du monterar LED i taket, försök göra installationen så att du så enkelt som möjligt kan komma åt och byta ut både spotlights och transformatorn. Livslängden på LED är betydligt längre än för klassiska spotlights men när den väl slutar fungera måste du byta hela armaturen så därför är det bra att tänkt till så mycket som möjligt redan från början.

Frågor?

Kontakta oss gärna, vi svarar på alla frågor så snabbt som möjligt.

kundtjanst@barahandtag.se

Tel: 031 - 3814600

Tryggt & Säkert

Gör som mer än 12 000 andra kunder redan gjort, handla tryggt hos oss. 

Lev. inom 2 dagar

Enkla returer

60 dagars returrätt

Fri frakt vid 1 000 kr

Inga fakturaavgifter

fraktbolag

Barahandtag - Best of Houzz 2016 Service

Utmärkt
756 Kundomdömen på TRUSTPILOT
ma
Augusti 22
Bra och snabb leverans.
Bra service, snabb leverans och smidig webbutik.
Lucia
Augusti 15
Enkelt och snabbleverans
Enkelt att beställa och en snabb leverans. Snygga handtag!
Josefine
Augusti 14
Mycket nöjd
Snygga handtag och snabb leverans!
Emma Idre
Augusti 14
Nöjd kund
Snabb leverans och riktigt fina handtag 😄👏
Crille Rönneborn
Juli 20
Utöver det vanliga
Trots meddelande på sidan om både lagerflytt och semesterstängt så kom leveransen bara några dagar efter beställning. Så det finns bara positiva erfarenheter av barahandtag.se som jag kan säga.
Produkter
Övrigt