LED-spotlights & downlights för bänkbelysning i kök och badrum

Att använda LED-lampor som grund i sitt kök eller badrum är idag mer eller mindre standard om man monterar nytt eller byter ut sin nuvarande belysning. Oavsett om det är spotlights under ett köksskåp, över en köksbänk eller i taket så är LED-belysning det mest effektiva ur både ekonomi och miljösynpunkt. De LED-spotlights/downlights som du köper hos oss är enkla att montera med snabbkontakter, du behöver inga kopplingsscheman eller andra konstiga verktyg för att montera dessa. Helt enkelt riktigt smidig bänkbelysning och diskbänksbelysning för ditt kök och badrum.

Fördelen med att montera LED idag är dels att du får ett bättre ljus men också att du får en bättre ekonomi i din belysning. Anledningen är att tekniken drar betydligt mindre ström än dina föregångare och bänkbelysning över diskbänk och köksbänk är något som används ofta och flitigt.
 

 

Populära produkter i underkategorierna

Blogginlägg

Inred badrummet med rätt LED-belysning

Grannen inreder maniskt, har installerat ett gäng nya LED-lampor i sitt badrum. Du befinner dig där inne nu, tvättar av händerna med en väldoftande tvål. Lavender luktar den - ljuvligt, rent ut sagt. …

Så styr du enkelt upp din garderob och skapar en walk-in-clauset helt själv!

T-shirts i pedantiska travar, skjortor som nästan maniskt är sorterade i färgordning. Alla har vi säkert en dröm om den perfekta garderoben, en orgie av ordning och reda. Och full av inspiration, såkl…

Badrummet – LED-belysning - Är det någon fara eller är det enkelt?

Badrummet är en plats i hemmet som vi sällan ägnar många tankar till. Det är synd, för på många sätt och vis är det den viktigaste platsen i vårt hem. Tänk efter! Hur ofta är du helt och hållet naken …

LED-Downlight över köksbänken / diskbänken

Vi har en hel del kunder som letar efter nya lampor att ha under överskåpet i sitt kök, alltså downlights dom lyser ner på köksbänken där man oftast arbetar när man lagar mat och annat. Ibland kommer …

Ordning och reda i garderoben! Ger lycka och ro i själen.. eller? =)

Garderober är något som kan vara en ständig källa till problem och bekymmer, vilket nog de flesta av er känner till. Det kan kännas som om det är stört omöjligt att hålla någon ordning i dem, och att …

Vad skall jag tänka på innan jag handlar nya LED-downlights eller spotlights?

Vi får ofta in frågor till kundtjänst om både ditten och datten och det tycker vi är väldigt roligt. Dels för att man kan ge svar till någon som undrar över något men samtidigt lär man sig alltid något själv. En av de tankar som kom upp är att vi borde svara på fler av era frågor innan dom ens har uppstått för att du som skall köpa diskbänkbelysning eller annan LED-belysning skall få det så enkelt som möjligt och slippa lägga onödig tid på oss. Vi har därför sammanställt ett antal frågor nedan som kanske kan hjälpa er i ert val.

 • Jag skall montera LED-spottar i mitt undertak i vardagsrummet, vad behöver jag tänka på?
  • Ingenting egentligen när det gäller själva lampan. Alla våra lampor är godkända och mer därtill att användas i vardagsrummet så det fokus du har bör läggas på att undersöka vad som finns innanför ditt innertak och att du bestämt vart din dimmer eller knapp skall sitta på väggen någonstans. Generellt rekommenderar vi att man sätter LED-lamporna med ett avstånd på cirka 1 meter från varandra för att få en bra inomhusbelysning från taket. Se också till att köpa tillräckligt många/långa förlängningskablar till den lampan du skall ha eftersom alla våra lamor kommer enkla snabbkontakter som används för att på enklaste och säkraste sätt montera ihop lamporna med transformatorn. Även om en LED-lampa inte blir lika varm som till exempel en halogen så undvid att montera dom nära lättandtändligt material.
 • Bänkbelysning över köksbänken under köksskåpen, hur skall jag tänka?
  • Här är det lätt att gå bort sig och bli snål, speciellt om man använder sin köksbänk mycket och verkligen behöver bra LED-spotlights för att kunna arbeta ordentligt. Vid sådan här montering rekommenderar vi cirka 40 centimeter mellan varje spotlight för att det skall finnas möjlighet till ett riktigt starkt ljus och att man kopplar en dimmer till det för att därmed kunna styra det aktuella behovet. Eftersom vi är i ett kök och närheten till vatten är ganska stor så bör man här gå upp på IP44 eller högre i säkerhetsklassning, alla våra lampor utom Dallas har IP44 eller högre så det finns ett antal riktigt bra LED-spotlights att välja mellan. Kopplingen här är enkel, på den transformator du köper till hos oss finns det färdga kontakter där sladdarna från spotlightsen passar perfekt vilket gör monteringen till en dans.
 • Kan jag använda er LED-belysning utomhus?
  • Nej, det kan vi inte rekommendera, vi har tagit fram produkterna för inomhusbruk och även om vi på en del lampor har hög säkerhetsklassning så är det ingen vi rekommenderar.
 • Jag vill fälla in mina lampor, går det?
  • Som standard kommer dom med just den möjlighet och det är inga som helst bekymmer. Om du däremot inte vill fälla in lamporna så har vi hållare till samtliga av våra lampor som gör det både snyggt och enkelt att montera utanpåliggande istället. Snyggt, smidigt och praktiskt!

Till alla våra lampor kan du köpa till en distansring/hållare som gör att diskbänksbelysningen enkelt kan monteras utan att borra i befintliga köksskåp eller hyllor. Det går naturligtvis att fälla in dom om man har det behovet genom att borra ett hål motsvarande den diameter vi anger för varje lampa och då behövs heller ingen distans.

Distansringen/hållaren som du köper fästs enkelt på plats med vanlig träskruv (medföljer) och sen klickas lampan med enkelhet in i hållaren, du ser en skiss av hållaren som medföljer för enkel, utanpåliggande montering nedan.

stella distans

Montera LED-downlights under köksskåpen som diskbänksbelysning eller bänkbelysning i kök

Vi har en hel del kunder som letar efter nya lampor att ha under överskåpet i sitt kök, alltså downlights dom lyser ner på köksbänken där man oftast arbetar när man lagar mat och annat. Ibland kommer frågan upp om hur många downlights man behöver när man köper LED och det är en befogad fråga som kräver ett svar. Det vanligaste är att man har cirka 50 centimeter mellan sin diskbänk och sina överskåp för att man skall få tillräckligt med utrymme för att kunna arbeta där.

Vilket avstånd för att downlightsen skall ge bra ljusstyrka?

Om vi fokuserar på kärnan i frågeställningen så bör man ha 30-40 centimeter mellan varje lampa för att det skall blir riktigt bra arbetsbelysning på diskbänken. Alla våra LED-downlights är dimbara så har du ingen dimmer på väggen men behöver en liten så har du vår dimmer Pix som löser problemet åt dig, man vill ju också ha möjligheten att kunna dimra ner så det blir lite mysigare belysning än när diskbänksbelysning lyser i full styrka.

När du skall montera våra LED-downlights så finns det två olika sätt att göra detta på. Det enklaste är att man monterar dom utanpåliggande direkt i överskåpets undersida och då köper man till en distansring eller hållare som vi också kallar det och skruvar fast i överskåpet och sedan är det bara att klicka i lampan där. Detta är ett väldigt enkelt och bra alternativ om du till exempel har en smyglist monterad på överskåpet då denna lösningen inte kommer synas utan det blir en snygg och ren montering. Det andra sättet är att man fäller in downlightsen genom att borra ett hål i överskåpets undersida och på det sättet "gömmer" lampan så den sitter inne i skåpet istället, detta kräver att man borrar hål enligt instruktionen för produkten så man får ett perfekt hål där lampan passar in.

sketch ledlampor

Alla våra downlights och transformatorer kommer med färdiga anslutningar som man enkelt kopplar ihop själv utan hjälp av elektriker. Det är dessutom en vanlig stickpropp ansluten till transformatorn som även gör denna anslutning väldigt enkel.

Skall du göra en mer avancerad installation är det säkrast att man tar hjälp av en elektriker för att göra installationen så vet man att det blir rätt gjort.

Kopplingsschema

Jag behöver en väggdimmer till era LED-spotlights, vilken skall jag välja?

Detta är en fråga vi ofta får, det är ju inte alltid vår LED-dimmer PIX passar in där du skall ha din dimmer. När det gäller våra LED-spotlights så är samtliga av dom dimbara och det du behöver är en dimmer som är byggd för just LED och som har elektronisk styrning. När det gäller inkoppling av en lösning där en annan dimmer än vår egen PIX så rekommenderar vi att du tar hjälp av en elektriker för att få det hela rätt och säkert. En elektriker kan också rekommendera vilken dimmer du bör köpa för att det skall fungera på bästa sätt och hålla lika hög kvalitet som våra LED-lampor.

Om du skall fälla in LED-spotlights i taket så är det viktigt att du väljer LED av hög kvalitet, ofta är det trångt och svårt att komma åt för att byta lampor efter att de väl är på plats. När du monterar LED i taket, försök göra installationen så att du så enkelt som möjligt kan komma åt och byta ut både spotlights och transformatorn. Livslängden på LED är betydligt längre än för klassiska spotlights men när den väl slutar fungera måste du byta hela armaturen så därför är det bra att tänkt till så mycket som möjligt redan från början.

Frågor?

Kontakta oss gärna, vi svarar på alla frågor så snabbt som möjligt.

kundtjanst@barahandtag.se

Tel: 031 - 3814600

Utmärkt
1121 Kundomdömen på TRUSTPILOT
Fredrik
2 dagar sedan
Inga konstigheter
Inga konstigheter alls, varan kom som den skulle och inom rimlig tid. Allt som utlovat!
PER CHRISTER LEO LINDVALL
2 dagar sedan
Bara positivt
Trevlig och bra kontakt med kundtjänst och allt reddes ut pga av vårt misstag!!! Handtagen numera på plats!!!
Per Brekko
3 dagar sedan
Bra produkt
Bra produkt - rask levering :)
Carina Lennartsson
3 dagar sedan
Jag beställde en kryddinsats till en …
Jag beställde en kryddinsats till en kökslåda, den passade perfekt och var precis så bra som jag hade hoppats, leveransen gick snabbt också
Nina Margareta Björnstedt
Oktober 12
Vilken service
Vilken service, trots mina misstag.
Produkter
Övrigt