Stekpannor och Sauteuse i rostfritt stål, aluminium och gjutjärn

Att ha en riktig stekpanna när man skall laga mat kan göra underverk för din matlagning. Hos oss hittar du din nya stekpanna eller sauteusepanna av absolut högsta kvalitet, samma stekpannor som proffsen i restaurangerna använder massor av gånger, varje dag. Med andra ord en panna du vet fungerar och som kommer hålla i många år framöver!

Alla våra stekpannor fungerar på alla sorters spisar, inklusive induktionsspisar.

Populära produkter i underkategorierna

Blogginlägg

Världens bästa stekpanna - är faktiskt världens bästa stekpanna.

Man blir ju alltid lite skeptisk när man läser uttalanden eller produktbeskrivningar som är som titeln till det här inlägget. "Världens bästa stekpanna", det låter ju inte mindre än helt fantastiskt. …

Recept: Kyckling med ädelostsås och ugnsrostade rotsaker

Något som jag älskar är ädelost och mögelost i mat! Jag är inte så mycket för det i samband med kex, men en god sås med lite mögelost i är verkligen helg magiskt. Själv så tycker jag att det passar yp…

Billiga gjutjärnspannor i september!

Under semptember månad kör vi kampanj på 25% rabatt på våra gjutjärnspannor i lättviktsmodell. Kampanjen är tillsammans med vår leverantör Exxent som är extremt duktiga inom köksredskap och arbetar me…

Två stekpannor behövs i köket!

Hur har du det med stekpannor i köket? Har du en, två eller ännu flera? I denna bloggposten tittar vi närmare på vad som egentligen behövs för att kunna steka ordentligt i ett vanligt kök, det kan var…

Rengöra / Skötsel av din gjutjärnspanna

Om du har en gjutjärnsstekpanna hemma så har du en kamrat som du kan hålla liv i riktigt länge om du tar hand om den på ett bra sätt. Många tycker att gjutjärnspannor är det bästa som finns när man jä…

Fyra sorters stekpanna

De stekpannor du hittar hos är antigen tillverkade av aluminium, rostfritt stål eller av gjutjärn i lättviktsutförande. Alla modeller fungerar på alla sorters spisar, oavsett om du har gasspis, induktionsspis, glaskeramik eller vanlig spis. Samtliga stekpannor håller absolut högsta kvalitet och är väl beprövande hos professionella kockar.

Stekpannorna i aluminium har den välkända beläggningen Quantum 2 Non-stick på stekytan alternativt så har den en keramisk stekyta. Här får du stekkärl som både är riktigt bra och riktigt snygga i en och samma produkt. Vill du ha en mer "rough" och klassisk gjutjärnspanna så har vi det också.

Sauteuse

När det gäller våra sauteusepannor så är dessa tillverkade av rostfritt stål eller aluminium av riktigt hög kvalitet. Sauteuse används oftast till såser eller för att snabbt bryna till grönsaker eller liknande råvaror. Till formen kan man ofta likna en sauteusepanna med en liten wokpanna då den har höga kanter jämfört med en vanlig stekpanna.

Hur skall jag diska stekpannan?

Hur du skall diska din stekpanna beror lite på vilket material den är tillverkad av. Är det en klassisk gjutgärnspanna så diskar du den enkelt med diskborste och varmt vatten, använd absolut inte diskmedel i en gjutjärnspanna då det förstör den fettyta som finns och behövs i en stekpanna av gjutjärn.

Stekpannor och sauteuse av rostfritt stål och aluminium kan du använda diskmedel i tillsammans med en diskborste. Undvik dock stålull och liknande rengöringsmetoder då dessa sliter på den ytbeläggning som finns och därmed minskar fördelarna som dessa material har jämfört med gjutjärn.

Så att välja stekpanna handlar mer om känslan du vill ha när du lagar mat än vilken funktion du söker, smaken är med andra ord som baken även i köket.

Rostfritt stål / teflonpanna

När de första teflonpannorna kom i slutet av 1990-talet fanns det ett problem som uppstod när pannorna blev för varma. Om man skadade ytskicktet på dessa pannor när de var heta så bildades ett ämne som man helst inte vill ha i sin mat. Detta problemet åtgärdades i mitten av 2000-talet och idag är teflonpannorna fria från de ämnen man inte vill ha i maten men även betydligt bättre förmåga att hindra fastbränning än det var förr i tiden.

Alla våra stekpannor med teflon är tillverkade av rostfritt stål och sedan har vi lagt på ett ytskikt med teflon. Teflonet är till för att hindra maten att bränna fast i stekpannan. Förr sålde man teflonpannor med argumentet att man kunde steka utan fett men det vill man ju egentligen inte göra utan an vill bara slippa att maten man steker bränner fast.

Teflonpannorna du köper här skall diskas för hand och använd bara den mjuka sidan på disksvampen eller en diskborste tillsammans med varmt vatten. Vänta tills pannan blivit sval innan du diskar den så minimerar du risken att pannan skall slå sig.

Stekpannor i Aluminium och Quantum 2 Non-Stick

Quantum 2 Non-stick är även det en beläggning som hindrar maten du steker att bränna fast. På våra stekpannor i aluminium använder vi denna beläggningen på insidan tillsammans med en botten i rostfritt stål så att den fungerar även på din induktionsspis hemma.

Aluminium i en stekpanna har fördelen att den sprider värmen väldigt jämt över hela ytan vilket ger dig en jämnare stekyta och en bättre möjlighet att använda hela stekpannan när du jobbar i köket.

Gjutjärnsstekpanna

Här har du en stekpanna som pallar i stort sett vad som helst och den håller hur länge som helst. I och med att det inte finns någon ytbeläggning på stekpannor av gjutjärn så slits de inte på samma sätt som stekpannor i rostfritt stål eller aluminium.

Gjutjärnspannan skulle aldrig slå sig hur du än behandlar den, i värsta fall skulle den kunna spricka om du tappar den på ett stengolv eller något annat riktigt hårt men inte för värmens skull.

Men även gjutjärnspannor har en nackdel och det är att dom har en tendens att bränna fast maten man steker på dom. Men har du en gammal gjutjärnspanna där maten bränner fast så går det faktiskt att göra något åt det och få den i riktigt bra skick igen.

Keramisk stekpanna

Tekniken utvecklas och med den så kommer nya smarta lösningar. Ett exempel är de keramiska stekpannorna som är tillverkade i aluminium och sedan belagda med ett ytskick av keramik. 

De keramiska stekpannorna får egenskaper som gör att maten inte bränner fast och att värmen sprids jämt över hela stekytan. Samtidigt är de lätta att diska och fungerar på alla slags spisar, oavsett om det är gasspis eller induktion eller något annat.

Har du en keramisk stekpanna hemma så fort du snabbt upp värmen i stekpannan och är snabbt igång med att laga din mat.

 

Frågor?

Kontakta oss gärna, vi svarar på alla frågor så snabbt som möjligt.

info@barahandtag.se

Tel: 031 - 3814600

Tryggt & Säkert

Gör som mer än 10 000 andra kunder redan gjort, handla tryggt hos oss. 

Lev. inom 2 dagar

Enkla returer

60 dagars returrätt

Fri frakt vid 1 000 kr

Inga fakturaavgifter

fraktbolag

Prisjakt

Barahandtag - Best of Houzz 2016 Service

Beställ inom 1 timma och 52 minuter så skickas dina produkter redan idag!
Utmärkt
749 Kundomdömen på TRUSTPILOT
Crille Rönneborn
Juli 20
Utöver det vanliga
Trots meddelande på sidan om både lagerflytt och semesterstängt så kom leveransen bara några dagar efter beställning. Så det finns bara positiva erfarenheter av barahandtag.se som jag kan säga.
Susanne
Juli 13
Bra sortiment och snabb leverans
Bra sortiment och snabb leverans!
Petra
Juli 12
Bra produkter och snabb leverans!
Jag är jättenöjd med min beställning
BWi
Juli 7
Kan leveransen bli snabbare?
Förmodligen inte.
Petra vall
Juli 7
Toppen!
Snabb leverans, inga skavanker!
Produkter
Övrigt