Kökshandtag och köksbeslag till köksluckor, köksskåp och kökslådor

Här hittar du över 200 olika kökshandtag och köksbeslag till rätt pris. Det är inte helt rättvisande att bara kalla dessa handtag för kökshandtag, du kan montera dom på såväl köksskåp som badrumsskåp, kökslådor som skrivbordslådor eller på din garderob. Kökshandtagen du köper av oss kommer med 30 dagars returrätt, riktigt bra service och bra priser.

Vårt mål är att du som kund inte bara skall få köksbeslagen du vill ha. Du får en enkel och bra upplevelse när du handlar hos oss, och precis som de tusentals kunderna som redan handlat hos oss så vill vi att du också blir en riktigt nöjd kund. Välkommen till Barahandtag!

Populära produkter i underkategorierna

Sex saker som hjälper dig att köpa rätt kökshandtag

Det finns framförallt två tillfällen då man funderar på att köpa nya handtag till sitt kök, antingen när man bygger/renoverar och skall sätta in ett helt nytt kök eller att man helt enkelt har tröttnat på de handtagen man har och därför vill köpa nya. Oavsett vad orsaken till ditt inköp av nya handtag till skåp och luckor är så finns det ett antal punkter du skall ta med dig när du tittar runt i vår butik och funderar.

 • Vilket c/c-mått skall jag ha på mina nya kökshandtag?
  • Om du skall montera handtagen på befintliga skåp eller lådor där det redan finns borrade hål så skall du mäta avståndet mellan de redan befintliga hålens centrum för att på det sättet få fram vilket c/c-mått du skall ha. (Se illustration nedan)
  • Om du däremot skall montera handtagen på ett nytt skåp, låda eller lucka så kan du välja vilket c/c-mått som helst. Alla mått vi har är standardmått och används av mer eller midre alla kökstillverkare.
 • Hur monterar jag de nya handtagen?
  • Att montera dina nya handtag eller köksbeslag är väldigt enkelt, speciellt om du redan har förborrade hål för skruvarna och att handtagets c/c-mått stämmer överens med de borrade hålen. Skruv följer med till nästan alla handtag och beslag vi säljer vilket gör att det bara är att packa upp paketet, ta fram sin skrivmejsel och skruva fast handtagen. Skruven som vi skickar med är av "stjärnmodell" så allt som krävs är en stjärnmejsel, kanske en kopp kaffe och ett gott humör så är det snart klart.
 • Jag har inga borrade hål i mina kökslådor/köksluckor, hur gör jag då?
  • Om du har köpt ett nytt kök någonstans så kan du alltid köpa handtagen hos oss, våra kökshandtag passar alla kök på marknaden. Det enklaste sättet att borra upp passande hål i en kökslucka eller en kökslåda är att använda sig av en speciell borrmall som är tillverkad för just detta ändamål. Borrmallar hittar du i din närmsta järnaffär eller på till exempel IKEA för en billig penning. Nedan ser du även en video där dom på ett enkelt sätt visar hur man kan göra om man inte har tillgång till en borrmall.
 • Kan era handtag och beslag monteras i fler rum än just köket?
  • Absolut! De kan monteras precis vart som helst, dock är det vanligaste att just beslag till luckor och lådor sitt i köket. Badrum, garderober och olika byråer säljer vi också väldigt mycket till, det viktiga är som sagt vilka mått det är mellan centrum på skruvhålen.
 • Vilka material är era köksbeslag tillverkade av?
  • Vi har köksbeslag tillverkade av ett flertal olika material. Dels har vi klassiska material som trä, aluminium och rostfritt stål som alla människor känner till och har varit i kontakt med. Men vi har också ett stort antal kökshandtag som är tillverkade av legeringen zamak och det är dessa handtag som är lackerade för att likna olika andra material. Zamak är ett av de absolut vanligaste materialen som används till kökshandtag, det är ett tåligt material som är tacksamt att använda till lackering och liknande. Tittar du på våra olika kategorier såsom de svarta kökshandtagen, de vi kallar mässing eller den kategorin som vi kallar antika så är samtliga av dessa handtag lackerade för att få sitt unika utseende.
 • Hur skall jag hålla handtagen rena?
  • Arbetar man i köket med att laga mat och liknande så är det omöjligt att undvika att även handtagen blir smutsiga av fett, os och resten av det som händer i ett kök. Dessutom är vi där och öppnar och stänger både luckor, kökslådor och köksskåp stup i kvarten. För att göra rent handtagen så torkar du helt enkelt med en fuktig trasa, undvik rengöringsmedel så långt det går eftersom detta sliter på ytan på kökshandtagen och det krävs sällan något annat än en lätt fuktad trasa för att torka rent handtagen.
 • Vilka kökshandtag passar ihop med vilka köksknoppar?
  • Det där med vad som passar ihop med något annat är en ren smaksak och vilket öga man har för design. Det vi har gjort på alla våra produktsidor där du kan titta på en produkt är att vi lagt in ett antal produkter som vi tycker passar tillsammans med den produkten du tittar på. Denna informationen finns längst ner på sidan, under produktbilderna och produkttextet så skrolla ner lite på den aktuella webbsidan så kommer du ganska snart se att det finns massor med kökshandtag och köksbeslag som passar ihop med andra handtag.

 

Detta är de sex vanligaste frågorna vi får till kundtjänsten och tanken med att presentera dessa är att hjälpa dig när du skall köpa kökshandtag, skåpshandtag, lådhandtag eller köksbeslag till ditt kök. På bilden nedan ser du en illustration för hur man skall mäta upp vilket c/c-mått du har på dina handtag, har du inte handtagen tillgängliga så mäter du istället mellan de befintliga skruvhålen i din kökslucka eller kökslåda så får du även den vägen fram rätt mått på dina luckhandtag.

c/c-mått på kökshandtag

I videon nedan visar webbplatsen Mittnyahus hur man på ett enkelt sätt kan montera kökshandtag på en ny kökslåda där det sedan tidigare inte finns befintliga skruvhål. Saker och ting behöver inte alltid vara så krångligt som man tror!