Kökshandtag till köksskåp och kökslådor

Att bara kalla det för kökshandtag är egentligen inte rättvist. Det handlar naturligtvis om handtag som fungerar alldeles utmärkt för kökslådor, köksluckor och köksskåp i allmänhet men dessa handtag, knoppar fungerar precis lika bra i ett badrum eller till en garderob.

För oss är kvaliteten på servicen lika viktig som kvaliteten på kökshandtaget. Att handla på nätet är inte bara att köpa en produkt utan handlar lika mycket om allt runt omkring. Du skall inte bara få ditt kökshandtag hemskickat, du skall ha trygghet i form av service, returrätt och bytesrätt. Hos oss får du allt detta, och lite till.

Populära produkter i underkategorierna

Köpa billiga kökshandtag till kökslådor och köksskåp?

Kärt barn har många namn, samma sak gäller för våra handtag som genom århundraden suttit på skåp, lådor och på luckor i både kök och badrum. Vi tänkte här berätta lite om kökshandtagets historia och passa på att inspirera de av er som har eller bygger kök idag, oavsett vilken stil på köket du tycker om.

Kökshandtagen på 50-, 60- och 70-tal

På 50-talet när det gällde kökshandtag, knoppar och beslag så var det populärt med kombinationer mellan bland annat plast och metall, det var efterkrigstid och nya material var vanliga. Under 60-talet fick just plast en allt större del i både kökshandtag och knoppar och detta var det absolut vanligaste materialet under denna tid. När 70-talet gjorde sin entré så bjöds vi på både knoppar och handtag till köksskåp, köksslådor och luckor i trä, helst furu, men även i plast som fortfarande var ett populärt material.

Kökshandtagen under 80- och 90-tal

Under 80-talet kom köken alltmer att se mer exklusiva ut, detta uppnådes i de flesta fall av furukök med furuknoppar eller handtag som matchade luckor och lådor på ett bra sätt. 90-talet var perioden då vita kök med matchande kökshandtag och knoppar i trä slog igenom ordentligt. Det handlade om vita luckor och lådor med mönster eller strukatruer i med beslag som passade in i färgerna eller eventuellt bröt av lite i färgerna mot slutet av 90-talet.

Dagens kökshandtag

2000-talet och fram tills idag har vi sett en mer tidlös stil på köken och luckorna, idag är det mer släta vita eller färgade luckor som matchas av kökshandtag och knoppar till kökslådor, köksskåp och köksluckor i metall samtidigt som de tidigare decenniernas design och utseende börjar komma tillbaka igen i formen av mer slitna, rustika kökshandtag men även färgade handtag och knoppar som bryter av mot dagens moderna köksdesign. 

Hos oss hittar du det mesta inom kökshandtag och köksbeslag helt enkelt, välkommen in!