Kökshandtag och köksbeslag till köksluckor, köksskåp och kökslådor

Här hittar du över 200 olika kökshandtag och köksbeslag till rätt pris. Det är inte helt rättvisande att bara kalla dessa handtag för kökshandtag, du kan montera dom på såväl köksluckor som badrumsskåp, kökslådor som skrivbordslådor eller på din garderob. Kökshandtagen du köper av oss kommer med 30 dagars returrätt, riktigt bra service och bra priser.

Vårt mål är att du som kund inte bara skall få köksbeslagen du vill ha. Du får en enkel och bra upplevelse när du handlar hos oss, och precis som de tusentals kunderna som redan handlat hos oss så vill vi att du också blir en riktigt nöjd kund. Välkommen till Barahandtag!
 

Populära produkter i underkategorierna

Blogginlägg

En tom plånbok är kreativt för hemmet

Ekar plånboken fortfarande tomt efter julens utsvävningar? Januari och februari kan vara två riktigt sura månader, men kom ihåg att det också är vid tider av brist som det uppstår nya, kreativa lö…

Så här inredde vi svenskar köken under 2014 (Kökshandtag, köksbeslag & knoppar)

Vi har ju varje år sedan starten direkt efter nyår presenterat vilka stilar de svenska folken har valt under föregående år. Precis samma sak kommer vi nu med detta året men i ett lite snyggare och mer…

Inred barnrummet med enkla medel

Att inreda ett barnrum är oftast väldigt roligt, eftersom man verkligen kan ta ut svängarna här och gå loss och vara kreativ på ett helt annat sätt än man kanske tillåter sig att göra i det sofistiker…

Badrumsrenovering light – så förnyar du enkelt ditt badrum

Går du i tankar på att renovera ditt badrum, men känner att tiden eller budgeten inte riktigt räcker till för en totalrenovering? Badrummet är ofta det rum vi drar oss mest för att renovera, mycket på…

Måste man köpa nya handtag och knoppar?

Även om vi här på Barahandtag givetvis vill sälja våra varor, så finns det något som heter alltför aggressiv försäljning. Om någon därute känner att hon eller han måste byta våra köksknoppar eller han…

Sju punkter som hjälper dig att köpa rätt handtag till dina köksluckor

Det finns framförallt två tillfällen då man funderar på att köpa nya handtag till sitt kök, antingen när man bygger/renoverar och skall sätta in ett helt nytt kök eller att man helt enkelt har tröttnat på de handtagen man har och därför vill köpa nya. Oavsett vad orsaken till ditt inköp av nya handtag till skåp och luckor är så finns det ett antal punkter du skall ta med dig när du tittar runt i vår butik och funderar.

 • Vilket c/c-mått skall jag ha på mina nya kökshandtag?
  • Om du skall montera handtagen på befintliga skåp eller lådor där det redan finns borrade hål så skall du mäta avståndet mellan de redan befintliga hålens centrum för att på det sättet få fram vilket c/c-mått du skall ha. (Se illustration nedan)
  • Om du däremot skall montera handtagen på ett nytt skåp, låda eller lucka så kan du välja vilket c/c-mått som helst. Alla mått vi har är standardmått och används av mer eller midre alla kökstillverkare.
 • Hur monterar jag de nya handtagen?
  • Att montera dina nya handtag eller köksbeslag är väldigt enkelt, speciellt om du redan har förborrade hål för skruvarna och att handtagets c/c-mått stämmer överens med de borrade hålen. Skruv följer med till nästan alla handtag och beslag vi säljer vilket gör att det bara är att packa upp paketet, ta fram sin skrivmejsel och skruva fast handtagen. Skruven som vi skickar med är av "stjärnmodell" så allt som krävs är en stjärnmejsel, kanske en kopp kaffe och ett gott humör så är det snart klart.
 • Jag har inga borrade hål i mina kökslådor/köksluckor, hur gör jag då?
  • Om du har köpt ett nytt kök någonstans så kan du alltid köpa handtagen hos oss, våra kökshandtag passar alla kök på marknaden. Det enklaste sättet att borra upp passande hål i en kökslucka eller en kökslåda är att använda sig av en speciell borrmall som är tillverkad för just detta ändamål. Borrmallar hittar du i din närmsta järnaffär eller på till exempel IKEA för en billig penning. Nedan ser du även en video där dom på ett enkelt sätt visar hur man kan göra om man inte har tillgång till en borrmall.
 • Kan era handtag och beslag monteras i fler rum än just köket?
  • Absolut! De kan monteras precis vart som helst, dock är det vanligaste att just beslag till luckor och lådor sitt i köket. Badrum, garderober och olika byråer säljer vi också väldigt mycket till, det viktiga är som sagt vilka mått det är mellan centrum på skruvhålen.
 • Vilka material är era köksbeslag tillverkade av?
  • Vi har köksbeslag tillverkade av ett flertal olika material. Dels har vi klassiska material som trä, aluminium och rostfritt stål som alla människor känner till och har varit i kontakt med. Men vi har också ett stort antal kökshandtag som är tillverkade av legeringen zamak och det är dessa handtag som är lackerade för att likna olika andra material. Zamak är ett av de absolut vanligaste materialen som används till kökshandtag, det är ett tåligt material som är tacksamt att använda till lackering och liknande. Tittar du på våra olika kategorier såsom de svarta kökshandtagen, de vi kallar mässing eller den kategorin som vi kallar antika så är samtliga av dessa handtag lackerade för att få sitt unika utseende.
 • Hur skall jag hålla handtagen rena?
  • Arbetar man i köket med att laga mat och liknande så är det omöjligt att undvika att även handtagen blir smutsiga av fett, os och resten av det som händer i ett kök. Dessutom är vi där och öppnar och stänger både luckor, kökslådor och köksskåp stup i kvarten. För att göra rent handtagen så torkar du helt enkelt med en fuktig trasa, undvik rengöringsmedel så långt det går eftersom detta sliter på ytan på kökshandtagen och det krävs sällan något annat än en lätt fuktad trasa för att torka rent handtagen.
 • Vilka kökshandtag passar ihop med vilka köksknoppar?
  • Det där med vad som passar ihop med något annat är en ren smaksak och vilket öga man har för design. Det vi har gjort på alla våra produktsidor där du kan titta på en produkt är att vi lagt in ett antal produkter som vi tycker passar tillsammans med den produkten du tittar på. Denna informationen finns längst ner på sidan, under produktbilderna och produkttextet så skrolla ner lite på den aktuella webbsidan så kommer du ganska snart se att det finns massor med kökshandtag och köksbeslag som passar ihop med andra handtag.

Detta är de sju vanligaste frågorna vi får till kundtjänsten och tanken med att presentera dessa är att hjälpa dig när du skall köpa kökshandtag, skåpshandtag, lådhandtag eller köksbeslag till ditt kök.

C/C-mått - Viktigaste måtten för kökshandtag / skåpshandtag

På bilden nedan ser du en illustration för hur man skall mäta upp vilket c/c-mått du har på dina handtag, har du inte handtagen tillgängliga så mäter du istället mellan de befintliga skruvhålen i din kökslucka eller kökslåda så får du även den vägen fram rätt mått på dina luckhandtag.

c/c-mått på kökshandtag

I videon nedan visar webbplatsen Mittnyahus hur man på ett enkelt sätt kan montera kökshandtag på en ny kökslåda där det sedan tidigare inte finns befintliga skruvhål. Saker och ting behöver inte alltid vara så krångligt som man tror!

Vilka färger på köket passar till vilka köksbeslag?

Vad som passar till vad är alltid en smaksak men är du osäker om vilken färg på kökshandtagen du skall köpa så skall vi ge dig lite tips.

 • Om du har vita köksluckor/kökslådor
  • Till ett vitt kök passar alla handtag oavsett vilken metall eller färg det är. Det passar lika bra med trähandtag som med våra röda skålhandtag eller vilken metallfärg som helst. Vill du ha något som sticker ut mer så är svarta köksbeslag till vita kökslådor och köksluckor mycket snyggt.
 • Om du har köksluckor/kökslådor av ek
  • Har du ett kök tillverkat av ek så fungerar alla metallfärgade köksbeslag väldigt bra. Speciellt bra passar det med färgerna Antik tenn och Oxid om du har ett mörkare ekkök och du är ute efter ett lite mer klassiskt utseende. Även svarta kökshandtag passar väldigt bra till just ek.
 • Om du har svarta köksluckor/kökslådor
  • Med ett modernt, svart kök så kan du även här har de flesta köksbeslagen vi säljer. Du skall undvika trähandtagen och Antik tenn och Oxid men utseendet som finns på aluminium och rostfritt stål passar perfekt till svarta kök, även vita handtag kan sticka ut och passa väldigt bra.
 • Om du har gråa köksluckor/kökslådor
  • Precis som svarta kök under de senaste åren blivit väldigt moderna så är gråa kök något som också kommit starkt de senaste åren, inte minst genom IKEAs nya köksserie Metod där den gråa kulören blivit väldigt populär. Till gråa kök passar också alla metallhandtag bra, precis som svarta och vita kökshandtag om man vill ha något som sticker ut mer.

Idag är utbudet av färger på kök enormt och det är svårt att ge exakta rekommendationer på de olika färgerna som finns, men huvudregeln är att köksbeslag och kökshandtag i metallfärger passar in överallt. Vill man ha handtag eller beslag som sticker ut så kan man titta på vita, svarta eller röda handtag att montera på sina köksluckor och kökslådor, beroende på vilken färg köket har.

Många av våra kökshandtag är tillverkade av zamak, vi skall berätta vad det är!

En stor del av våra kökshandtag är tillverkade av legeringen zamak och vi har fått en del frågor om vad det är. Zamak är idag tillsammans med aluminium och rostfritt stål en av de vanligaste metallerna att tillverka kökshandtag av runt om i världen. Själva namnet är en tysk akronym på de metallerna som ingår i legeringen som gör zamak till vad den är.

kökshandtag i zamakLegeringen zamak

Zamak består av de olika metallerna zink, aluminium, magnesium och koppar och används för att tillverka handtag, knoppar, dragkedjor, häftapparater, vapen och en mängd andra föremål som skall tåla riktigt mycket.

Det är dessutom en legering som är väl fungerande för att lacka och måla på vilket ger oss möjligheten att tillverka kökshandtag av en mängd olika utseenden och stilar såsom de olika antika handtagen vi har eller de som är lackade för att likna andra, mer kostsamma metaller som aluminium och rostfritt stål.

Fördelarna med kökshandtag av zamak är naturligtvis att man kan hålla priserna på en bra nivå samtidigt som det är en riktigt hållbar och beprövad legering.

De andra metallerna vi använder är mer välkända, såsom aluminium och rostfritt stål. Även dessa är väl beprövade metaller som fungerar riktigt bra till handtag i köksluckor och köksknoppar och varje metall har sina egna, unika egenskaper. Rostfritt stål ger en tyngd och känsla som många tycker om medan aluminium är en av våra mest välkända lättmetaller.

Övriga metaller och material

Kökshandtag och beslag tillverkas av en mängd olika material utöver zamak där rostfritt stål, aluminium, mässing och trä är dom vanligaste. Alla material har sina egna fördelar som vi förklarar lite närmare nedan. En nyhet för 2015 är att material som läder har blivit väldigt populärt både på knoppar och handtag där man lindar eller tillverkar öglor som kan användas istället för vanliga beslag och köksknoppar. Läder brukar lindas runt ett handtag som är tillverkat av mässing eller zamak och om man skall ha en ögla, eller flärp som vi kallar det så monteras den lika enkelt som en vanlig köksknopp med en enkel skruv.

De olika materialens fördelar:

 • Zamak - En mycket hållbar legering som lackeras eller behandlas på annat sätt för att få det utseende dom skall ha.
 • Rostfritt stål - Även detta är en legering som är relativt tung och är mycket tålig. Behöver inte behandlas eller lackeras utan ger ett stilrent utseende av själva metallen i sig.
 • Aluminium - En lättviktsmetall och ett grundämne som för sin vikt är mycket slitstark. Inte heller denna metall behöver någon lackering eller behandling för att ge det rätta utseendet.
 • Trä - Ett trähandtag är i nästan alla fall klarlackat för att öka slitstyrkan. Fördelen med trä är att det, precis som ett handtag av läder, åldras med värdighet vilket gör att ett trähandtag förändras över åren.
 • Läder - Ett kökshandtag som är lindat med läder är ett väldigt levande inslag i ditt kök. Läder är ett material som förändras över tid och med ett handtag monterat på din kökslucka eller din kökslåda har du något som bara kommer bli vackrare med åren.

Kontakta oss gärna om du har frågor när du skall köpa kökshandtag, via telefon, mail eller chatten. Vi hjälper gärna till!

Olika inredningsstil på handtag

Vi har försökt skapa en så lättöverskådlig och enkel bild som möjligt för att du skall kunna hitta handtag i den stil och utseende som du söker. De olika stilarna vi sorterat efter är:

 • Alu-look
  • Här har vi samlat alla handtag som har utseende av aluminium, oftast är själva handtagen tillverkade av zamak för att hålla en låg produktionskostnad utan att ge avkall på kvaliteten. Sedan är handtagen lackerade för att likna aluminium, inte högblankt som krom utan mer åt det borstade hållet.
 • Antikt
  • Här hittar du en bred flora av handtag som klassas som antika, retro och/eller handtag i funkisstil. Denna kategori innehåller allt från smideshandtag till riktiga funkishandtag med plastbotten och det idag så populära snabelhandtaget som kommit tillbaka starkt.
 • Aluminium
  • Här hittar du handtag som är tillverkade i genomgående, gediget aluminium. Dessa handtag har en lättare vikt än andra handtag och känns och ser väldigt exklusiva ut, vilket dom också är. Modern stil som passar till dagens moderna kök och badrum.
 • Koppar
  • De senaste åren har koppar blivit en riktigt vass trend i inredningssverige och handtag och beslag i knoppar är inte undantaget. I denna kategori hittar du både handtag och knoppar som är lackerade i kopparfärg för att ge det utseende av koppar som är oerhört populärt idag.
 • Läder
  • Här har du också en trend som bara växer, beslag och handtag på byråer, garderober, i kök och i badrum i läder har fullständigt exploderat det senaste året. För dom som håller på mycket med DIY och IKEA-hack är läderkategorin väldigt populär.
 • Mässing
  • Mässing är ytterligare en metall som kommit väldigt stark de senaste åren och här gäller det hela huset, inte bara i köket. Mässingshandtag i badrum, kök och mässingsknoppar på byråer och garderober är idag en mycket vacker och populär utsmyckning.
 • Rostfritt
  • I denna kategorin hittar du tunga, gedigna handtag tillverkade helt i rostfritt stål. Verkligen något att hålla i när åskan går! Samliga handtag här är genomgående i rostfritt stål och har en lite borstad yta som är populär idag, speciellt i riktigt moderna kök.
 • Rostfri-look
  • För dig som älskar utseendet som rostfritt har så hittar du här handtag med utseendet av borstat stål men till ett något lägre pris. Handtagen och knopparna är tillverkade i zamak och lackade för att likna just rostfritt stål. Hög kvalitet men till ett lägre pris och inte den tyngden som rostfritt stål har.
 • Skålade
  • Här hittar du alla våra skålade handtag, käcka handtag med ett grepp där du stoppar in ett eller fler fingrar. Många av dessa handtag hittar du också under kategorin Antikt eftersom många är lackerade i färger som tar dig tillbaka några decennier i tiden.
 • Svarta
  • Svarta handtag är populärt i både kök, badrum och andra rum. Passar perfekt för dig som har ett stilrent kök och vill ha någon detalj som sticker ut lite men fungerar också bra på många ställen där man har en rustik känsla, såsom ett ekkök eller liknande.
 • Trä
  • Trähandtag används ofta till garderober och i kök med en klassisk stil. Samtliga handtag i trä vi har är lackerade med ytlack för att tåla tidens tand på bästa sätt.
 • Övriga
  • Här hittar du alla handtag som inte passar in i någon av de andra kategorierna, det kan vara röda handtag, vita handtag eller lister/grepp som är lite special.

 

 

Frågor?

Kontakta oss gärna, vi svarar på alla frågor så snabbt som möjligt.

info@barahandtag.se

Tel: 031 - 3814600

Tryggt & Säkert

Gör som mer än 10 000 andra kunder redan gjort, handla tryggt hos oss. 

Lev. inom 2 dagar

Enkla returer

60 dagars returrätt

Fri frakt vid 1 000 kr

Inga fakturaavgifter

fraktbolag

Prisjakt

Barahandtag - Best of Houzz 2016 Service

Utmärkt
748 Kundomdömen på TRUSTPILOT
Crille Rönneborn
3 dagar sedan
Utöver det vanliga
Trots meddelande på sidan om både lagerflytt och semesterstängt så kom leveransen bara några dagar efter beställning. Så det finns bara positiva erfarenheter av barahandtag.se som jag kan säga.
Susanne
Juli 13
Bra sortiment och snabb leverans
Bra sortiment och snabb leverans!
Petra
Juli 12
Bra produkter och snabb leverans!
Jag är jättenöjd med min beställning
BWi
Juli 7
Kan leveransen bli snabbare?
Förmodligen inte.
Petra vall
Juli 7
Toppen!
Snabb leverans, inga skavanker!
Produkter
Övrigt