Kökshandtag och köksbeslag till köksluckor, köksskåp och kökslådor

Här hittar du över 200 olika kökshandtag och köksbeslag till rätt pris. Oavsett vilken kökstillverkare du har så passar våra kökshandtag på både köksluckor, köksskåp och kökslådor i ditt kök. Har du befintliga köksbeslag och borrade hål i dina köksluckor mäter du avståndet mellan skruvhålen och får då fram det som kallas c/c-mått och kan sedan sortera efter detta mått nedan.

Hos oss får du inte bara de köksbeslag och kökshandtag du vill ha, du får dessutom en hög serviceupplevelse, bra priser och snabba leveranser.

Populära produkter i underkategorierna

Blogginlägg

Borra nya hål i köksluckorna - Så gör du

När du har köpt nya kökshandtag eller köksknoppar så har du antingen befintliga hål som passar eller så behöver du göra nya hål. Har du bytt ut dina luckor eller haft dom inne på renovering/lackering …

Tillbaka till rötterna!

"Back to the roots!" eller som på svenska, "Tillbaka till rötterna!" betyder i vårt fall att vi släpper en del av vårt sortiment till förmån för ett betydligt bredare sortiment av kökshandtag, beslag …

En tom plånbok är kreativt för hemmet

Ekar plånboken fortfarande tomt efter julens utsvävningar? Januari och februari kan vara två riktigt sura månader, men kom ihåg att det också är vid tider av brist som det uppstår nya, kreativa lö…

Så här inredde vi svenskar köken under 2014 (Kökshandtag, köksbeslag & knoppar)

Vi har ju varje år sedan starten direkt efter nyår presenterat vilka stilar de svenska folken har valt under föregående år. Precis samma sak kommer vi nu med detta året men i ett lite snyggare och mer…

Inred barnrummet med enkla medel

Att inreda ett barnrum är oftast väldigt roligt, eftersom man verkligen kan ta ut svängarna här och gå loss och vara kreativ på ett helt annat sätt än man kanske tillåter sig att göra i det sofistiker…

Sju punkter som hjälper dig att köpa rätt kökshandtag till dina köksluckor, köksskåp och kökslådor

Det finns framförallt två tillfällen då man funderar på att köpa nya kökshandtag till sitt kök, antingen när man bygger/renoverar och skall sätta in ett helt nytt kök eller att man helt enkelt har tröttnat på de köksbeslag och lådhandtag man har och därför vill köpa nya. Oavsett vad orsaken till ditt inköp är så finns det ett antal punkter du skall ta med dig när du tittar runt i vår butik och funderar.

 • Vilket c/c-mått skall jag ha på mina nya kökshandtag?
  • Om du skall montera skåpshandtag på befintliga skåp eller lådor där det redan finns borrade hål så skall du mäta avståndet mellan de redan befintliga hålens centrum för att på det sättet få fram vilket c/c-mått du skall ha. (Se illustration nedan). Om du däremot skall montera kökshandtagen på ett nytt köksskåp, en ny kökslåda eller kökslucka så kan du välja vilket c/c-mått som helst. Alla mått vi har är standardmått och används av mer eller mindre alla kökstillverkare.
 • Hur monterar jag de nya skåpbeslagen?
  • Att montera dina nya köksbeslag är väldigt enkelt, speciellt om du redan har borrade hål för skruvarna och att kökshandtagets c/c-mått stämmer överens med de borrade hålen. Skruv följer med till nästan alla skåpshandtag och köksbeslag vi säljer vilket gör att det bara är att packa upp paketet, ta fram sin skruvmejsel och skruva. Skruven som vi skickar med är av "stjärnmodell" så allt som krävs är en stjärnskruvmejsel, kanske en kopp kaffe och ett gott humör så är det snart klart.
 • Jag har inga borrade hål i mina kökslådor/köksluckor, hur gör jag då?
  • Om du har köpt ett nytt kök så kan du alltid köpa handtagen hos oss, våra kökshandtag passar alla kök på marknaden. Det enklaste sättet att borra upp passande hål i en kökslucka eller en kökslåda är att använda sig av en speciell borrmall som är tillverkad för just detta ändamål. Nedan ser du även en video där dom på ett enkelt sätt visar hur man kan göra om man inte har tillgång till en borrmall.
 • Kan era handtag och beslag monteras i fler rum än just köket?
  • Absolut! De kan monteras precis vart som helst, dock är det vanligaste att just beslag till luckor och lådor sitt i köket. Badrum, garderober och olika byråer säljer vi också väldigt mycket till, det viktiga är som sagt vilka mått det är mellan centrum på skruvhålen.
 • Vilka material är era köksbeslag tillverkade av?
  • Vi har köksbeslag tillverkade av ett flertal olika material. Dels har vi klassiska material som trä, aluminium och rostfritt stål som alla känner till och har varit i kontakt med. Men vi har också ett stort antal kökshandtag som är tillverkade av legeringen zamak och det är dessa handtag som är lackerade för att få en finish som liknar andra material. Zamak är ett av de absolut vanligaste materialen som används till kökshandtag, det är ett tåligt material som är tacksamt att använda till lackering och liknande. Tittar du på våra olika kategorier såsom de svarta kökshandtagen, mässing eller den kategori som vi kallar antika så är samtliga av dessa handtag lackerade för att få sitt unika utseende.
 • Hur håller jag rent handtag till köksluckor?
  • Arbetar man i köket med att laga mat och liknande så är det omöjligt att undvika att även kökets handtag blir smutsiga av fett, os och resten av det som händer i ett kök. Dessutom är vi där och öppnar och stänger både köksluckor, kökslådor och köksskåp stup i kvarten. För att göra rent köksbeslagen så torkar du helt enkelt med en fuktig trasa, undvik starka rengöringsmedel så långt det går eftersom detta sliter på ytan på kökshandtagen och det krävs sällan något annat än en lätt fuktad trasa för att torka rent dom.
 • Vilka kökshandtag passar ihop med vilka köksknoppar?
  • Det där med vad som passar ihop med något annat är en ren smaksak och vilket öga man har för design. Det vi har gjort på alla våra produktsidor är att vi lagt in ett antal produkter som vi tycker passar tillsammans med den produkten du tittar på. Denna information finns längst ner på sidan, under produktbilderna och produkttexten så skrolla ner lite på den aktuella sidan så kommer du ganska snart se att det finns massor med kökshandtag och köksbeslag som passar ihop med de köksskåpshandtag du tittar på.

Detta är de sju vanligaste frågorna vi får till kundtjänsten och tanken med att presentera dessa är att hjälpa dig när du skall köpa kökshandtag, skåpshandtag, lådhandtag eller köksbeslag till ditt kök.

C/C-mått - Viktigaste måttet för handtag till kök

På bilden nedan ser du en illustration för hur man skall mäta upp vilket c/c-mått du har på dina skåphandtag, har du inte skåphandtagen tillgängliga så mäter du istället mellan de befintliga skruvhålen i din kökslucka eller kökslåda så får du även den vägen fram rätt mått.

c/c-mått på kökshandtag

I videon nedan visar webbplatsen Mittnyahus hur man på ett enkelt sätt kan montera kökshandtag på en ny kökslåda där det sedan tidigare inte finns befintliga skruvhål. Saker och ting behöver inte alltid vara så krångligt som man tror!

Film som tipsar om hur du monterar dina kökshandtag på bästa sätt

 

Köksluckehandtag till kök från IKEA, Marbodal, Ballingslöv, Vedum, Kvik, Kvänum och andra kökstillverkare

Samtliga luckhandtag som du kan köpa hos oss passar till ditt kök, oavsett vilken kökstillverkare du har. Det enda som är viktigt är att du väljer rätt c/c-mått om du redan har skruvhål i dina köksluckor och kökslådor och rätt tjocklek så du får med skruv i rätt längd. Sen passar luckhandtagen precis lika bra i ett IKEA-kök som i ett från Marbodal eller Ballingslöv.

 • IKEA
  • Med kök från IKEA vet du att du får kvalitet och bra pris. Oavsett om du har IKEA:s tidigare köksserie Faktum eller den nya Metod så hittar du de handtag för köksluckor, kökslådor och köksskåp du söker här hos oss. När det gäller kökshandtag och luckhandtag så finns det standarder som alla tillverkare följer, så gör även IKEA, och det ger dig som kund möjlighet att själv välja vilka handtag du vill ha i just ditt kök.

Om du har köpt ett helt nytt kök på IKEA så kan du med lätthet köpa köksskåpshandtagen hos oss och få dom hem i brevlådan, du får både ett större utbud och bättre priser än du får någon annanstans. Dessutom får du riktigt bra service.

 • Marbodal
  • För dig som har ett kök från Marbodal finns det fantastiska möjligheter att hitta nya handtag och beslag till köksluckor, köksskåp och kökslådor. Marbodal är en av de tillverkarna som tillverkar mycket bra kök och det innebär bland annat att de använder samma standardmått som alla andra när det gäller skruvhålen.

Marbodal är en av Sveriges största kökstillverkare och bolaget ägs av den stora koncernen Noobia som även har flera av de andra kända varumärkena som tillverkar kök åt oss. Visionen är att bli en ledande och lönsam köksspeciallist som uppfyller drömmar för oss. En del av drömmen består naturligtvis om vilka kökshandtag och/eller köksbeslag man vill använda. Dessa köksbeslag är en viktig del för helheten och vilken stil man vill ha med sitt Marbodalskök. En av fördelarna är att man genom att byta handtag och knoppar på ett enkelt sätt kan se sitt kök med helt nya ögon eftersom dessa delar är en så viktig detalj i helheten.

 • Ballingslöv
  • Ballingslöv är en av Sveriges största kökstillverkare och har funnits i 85 år, det är också den kökstillverkare som under många år vunnit priser i både design och tekniska lösningar hos både Elle Interiör och Testfakta. Skall du byta handtag till dina köksluckor, köksskåp eller kökslådor i ett kök från Ballingslöv så följer dom oftast de standards som finns vilket gör att vi kan erbjuda nya och prisvärda kökshandtag till ditt Ballingslöv-kök. 

Med sitt nytänkande tog Ballingslöv fram det som mer eller mindre kom att bli en Svensk standard när det gäller kök, modultänket som gör att man kan bygga och strukturera sitt kök precis som man vill. Det finns ett stort urval av material att välja mellan och de olika modulerna gör det enkelt att bygga köket så som du vill ha det. När det gäller kökshandtag så har vi över 200 olika modeller att välja mellan och därmed är det stor chans att vi kan hjälpa dig att hitta precis det du vill ha till ditt kök

Kökshandtag är en viktig del i ett kök från Ballingslöv, det är som så ofta att designen sitter i de små detaljerna såsom handtagen som sitter på dina skåpsluckor, dina kökslådor och dina köksskåp. Även om du köper köket hos Ballingslöv så kan du välja att köpa tillbehören hos oss för att ditt nya kök skall bli exakt så som du vill ha det.

 • Vedum
  • Vedum är ett företag som startades 1919 och som idag säljer kök, badrum och tvättstugor och tillverkar cirka 11 000 kök varje år. Det innebär att det finns en stor del av er därute som faktiskt har ett kök från Vedum i er bostad.

Vi säljer inte kök, men väl de detaljerna som gör att köket blir exakt så som du vill ha det. Kökshandtag, lådhandtag och tillbehör för ditt Vedumkök gör att du lätt kan ändra, förnya och förbättra ditt kök när du vill, och det till ett pris som är betydligt trevligare än en ett helt nytt kök. Vi har mer än 200 kökshandtag i lager till ditt kök från Vedum.

Vedum kallar sina kök till olika kvinnonamn vilket är lite roligt, hur dom har kommit fram till detta framkommer dock ingenstans. Hos oss köper du nya luckhandtag till ditt kök från Vedum oavsett vilka köksluckor du har. Vedum använder sig idag av de standarder som är vanligast när det gäller vilket c/c-mått du skall ha och vi på Barahandtag har många olika modeller att välja mellan.

Förutom kökshandtag, lådhandtag och tillbehör till ditt Vedumkök så får du hos oss en alldeles utmärkt service.

 • Kvik
  • Kvik är en dansk tillverkare av kök som mer än 130 butiker runt om i Europa och Asien. Jämfört med många andra kökstillverkare är dom relativt unga, bolaget startade 1983 och har sedan växt ordentligt. 

Hos oss kan du köpa kökshandtag som passar till ditt Kvik-kök, vi har ett stort utbud och alltid produkterna i lager.

 • Kvänum
  • Gustav Johansson öppnade 1923 sitt företag i byn Kvänum som också bär namnet efter denna by än idag. Att skapa produkter av äkta vara samt funktion och färg i en härlig blandning blev hans kännetecken.

Kvänum är även hovleverantörer till vår Svenska Kungafamilj vilket är extra speciellt. 

När du skall köpa nya kökshandtag till ditt Kvänum-kök så kan du handla det hos oss. De flesta kök från Kvänum använder standardmått när dom gör skruvhålen så i vårt sortiment har du mycket att välja på.

 • HTH
  • HTH är en kökstillverkare som har sitt ursprung i Danmark och deras tradition av riktigt bra hantverk, detta gäller även HTH-kök. HTH startades av två danska bröder 1966 som bägge hade erfarenhet av kök men inte hitta en tillverkare de var nöjda med. "Man måste kunna göra det här bättre." konstaterade bröderna och HTH-köket var ett faktum.

Precis som Marbodal så är HTH ett varumärke som ägs av Noobia och när det gäller skåpshandtag, lådhandtag och luckhandtag så passar samtliga av våra modeller till kök tillverkade av HTH.

 • Härjedalskök
  • Härjedalskök är en svensk kökstillverkare som tillverkar sina kök i egen fabrik i Funäsdalen. Företaget startades i början på 90-talet och 1995 var dom fem anställda som idag växt till cirka 100 anställda och Härjedalskök har hittills levererat mer än 70 000 kök.

Idag ägs Härjedalskök av Nordic Kitchen Group och är det största företaget inom koncernen. Andra varumärken som ligger i samma koncern är bland annat Hagaköket och Canadaköket.

 • Noblessa
  • Hos Noblessa köper du ett kök som kan anpassas exakt efter hur du vill ha det och det tillverkas med tysk ingenjörskonst i tyska, egenägda fabriker. Noblessa startade 1945 och levererar idag hissnande 630 000 kök per år. Tysk precision med en till stor del automatiserad tillverkningsprocess gör att du kan få ett specialdesignat kök till ett riktigt vettigt pris.
 • Smedstorp
  • Med ett kök från Smedstorp får du hantverkstraditioner från ett företag som tillverkat kök på Österlen från 1945. Men det innebär inte bara kvalitet och riktigt bra råvaror utan en nyfikenhet och ett intresse för utveckling och digitalisering av köket.

Smedstorp har utställningar i Malmö, Helsingborg och Hässleholm så huvudparten av köken lär hamna i de södra delarna av Sverige. Skåpshandtagen kan du köpa hos oss, vårt utbud är större och bredare och du har alltid ett bättre pris här. Behöver du komplettera ditt Smedstorp kök med fler skåpshandtag så är de modeller som de erbjuder våra standardhandtag.

Vilka färger på köket passar till vilka köksbeslag?

Vad som passar till vad är alltid en smaksak men är du osäker om vilken färg på kökshandtagen du skall köpa så skall vi ge dig lite tips.

 • Om du har vita köksluckor/kökslådor
  • Till ett vitt kök passar alla luckhandtag oavsett vilken metall eller färg det är. Det passar lika bra med trähandtag som med våra röda skålhandtag eller vilken metallfärg som helst. Vill du ha något som sticker ut mer så är svarta köksbeslag till vita kökslådor och köksluckor mycket snyggt.
 • Om du har köksluckor/kökslådor av ek
  • Har du ett kök tillverkat av ek så fungerar alla metallfärgade köksbeslag väldigt bra. Speciellt bra passar det med färgerna Antik tenn och Oxid om du har ett mörkare ekkök och du är ute efter ett lite mer klassiskt utseende. Även svarta kökshandtag passar väldigt bra till just ek.
 • Om du har svarta köksluckor/kökslådor
  • Med ett modernt, svart kök så kan du även här ha de flesta köksbeslagen vi säljer. Du skall undvika trähandtagen och Antik tenn och Oxid men utseendet som finns på aluminium och rostfritt stål passar perfekt till svarta kök. Även vita handtag kan sticka ut och passa väldigt bra.
 • Om du har gråa köksluckor/kökslådor
  • Precis som svarta kök under de senaste åren blivit väldigt moderna så är gråa kök något som också kommit starkt de senaste åren, inte minst genom IKEAs nya köksserie Metod där den gråa kulören blivit väldigt populär. Till gråa kök passar också alla metallhandtag bra, precis som svarta och vita kökshandtag om man vill ha något som sticker ut mer.

Idag är utbudet av färger på kök enormt och det är svårt att ge exakta rekommendationer på de olika färgerna som finns, men huvudregeln är att köksbeslag och kökshandtag i metallfärger passar in överallt. Vill man ha lådhandtag eller beslag till köksluckor som sticker ut så kan man titta på vita, svarta eller röda handtag att montera på sina köksluckor och kökslådor, beroende på vilken färg köket har.

Olika inredningsstil på skåpshandtag och beslag i köket

Vi har försökt skapa en så lättöverskådlig och enkel bild som möjligt för att du skall kunna hitta skåphandtag i den stil och utseende som du söker. De olika stilarna vi sorterat efter är:

 • Antikt
  • Här hittar du en bred flora av handtag som klassas som antika, retro och/eller handtag i funkisstil. Denna kategori innehåller allt från smideshandtag till riktiga funkishandtag med plastbotten och det idag så populära snabelhandtaget Ticka som kommit tillbaka starkt.
 • Aluminium
  • Här hittar du handtag som är tillverkade i aluminium eller lackerade för att få ett utseende som liknar aluminium. Dessa handtag känns och ser väldigt exklusiva ut, vilket dom också är. Modern stil som passar till dagens moderna kök och badrum.
 • Koppar
  • De senaste åren har koppar blivit en riktigt vass trend i inredningssverige och handtag och beslag i koppar är inte undantaget. I denna kategori hittar du både handtag och knoppar som är lackerade i kopparfärg för att ge det utseende av koppar som är oerhört populärt idag.
 • Läder
 • Mässing
  • Mässing är ytterligare en metall som kommit väldigt stark de senaste åren och här gäller det hela huset, inte bara i köket. Mässingshandtag i kök är idag en mycket vacker och populär utsmyckning som verkligen sätter pricken över i.
 • Rostfritt
  • I denna kategori hittar du handtag som antingen är tillverkade helt i rostfritt stål eller har lackerats för att likna det. Verkligen något att hålla i när åskan går! Samtliga handtag har en lite borstad yta som är populär idag, speciellt i riktigt moderna kök.
 • Skålade
  • Här hittar du alla våra skålade skåphandtag, käcka handtag med ett grepp där du stoppar in ett eller fler fingrar. Många av dessa skålhandtag hittar du också under kategorin Antikt eftersom många är lackerade i färger som tar dig tillbaka några decennier i tiden.
 • Svarta
  • Svarta handtag är populärt i både kök, badrum och andra rum. Passar perfekt för dig som har ett stilrent kök och vill ha någon detalj som sticker ut lite men fungerar också bra på många ställen där man har en rustik känsla, såsom ett ekkök eller liknande.
 • Trä
  • Trähandtag används ofta till garderober och i kök med en klassisk stil. Samtliga handtag i trä vi har är lackerade med ytlack för att tåla tidens tand på bästa sätt.
 • Övriga
  • Här hittar du alla handtag som inte passar in i någon av de andra kategorierna, det kan vara röda handtag, vita handtag eller lister/grepp som är lite special.

Många av våra kökshandtag är tillverkade av zamak, med vad är det?

En stor del av våra kökshandtag är tillverkade av legeringen zamak och vi har fått en del frågor om vad det är. Zamak är idag tillsammans med aluminium och rostfritt stål en av de vanligaste metallerna att tillverka kökshandtag av runt om i världen. Själva namnet är en tysk akronym på de metallerna som ingår i legeringen som gör zamak till vad den är.

kökshandtag i zamak

Legeringen zamak

Zamak består av de olika metallerna zink, aluminium, magnesium och koppar och används för att tillverka dragkedjor, häftapparater, vapen och en mängd andra produkter som skall tåla riktigt hårt slitage.

Det är dessutom en legering som är väl fungerande för att lacka och måla på vilket ger oss möjligheten att tillverka kökshandtag av en mängd olika utseenden och stilar såsom de olika antika handtagen vi har eller de som är lackade för att likna andra, mer kostsamma metaller som aluminium och rostfritt stål.

Fördelarna med kökshandtag av zamak är naturligtvis att man kan hålla priserna på en bra nivå samtidigt som det är en riktigt hållbar och beprövad legering.

Övriga metaller och material på köksbeslag och lådhandtag

Kökshandtag och köksbeslag tillverkas av en mängd olika material utöver zamak där rostfritt stål, aluminium, mässing och trä är dom vanligaste. Alla material har sina egna fördelar som vi förklarar lite närmare nedan. En nyhet från 2015 är att läder har blivit väldigt populärt både på kökslådor och köksskåp. Man lindar eller tillverkar öglor som kan användas istället för vanliga köksbeslag och köksknoppar och har en snygg knopp i mässing, koppar eller krom

De olika materialens fördelar:

 • Zamak - En mycket hållbar legering som lackeras eller behandlas på annat sätt för att få det utseende dom skall ha.
 • Rostfritt stål - Även detta är en legering som är relativt tung och är mycket tålig. Behöver inte behandlas eller lackeras utan ger ett stilrent utseende av själva metallen i sig.
 • Aluminium - En lättviktsmetall och ett grundämne som för sin vikt är mycket slitstark. Inte heller denna metall behöver någon lackering eller behandling för att ge det rätta utseendet.
 • Trä - Ett trähandtag har i nästan alla fall ett lager klarlack för att öka slitstyrkan. Fördelen med trä är att det, precis som ett handtag av läder, åldras med värdighet vilket gör att ett trähandtag förändras över åren.
 • Läder - Ett kökshandtag som är lindat eller helt tillverkat i läder är ett väldigt levande inslag i ditt kök. Läder är ett material som förändras över tid och med ett sådant monterat på din kökslucka eller din kökslåda har du något som bara kommer bli vackrare med åren.

Kontakta oss gärna om du har frågor när du skall köpa kökshandtag och köksbeslag till ditt kök. Vi finns tillgängliga via telefon, mail eller chatt. Vi hjälper gärna till!

Frågor?

Kontakta oss gärna, vi svarar på alla frågor så snabbt som möjligt.

kundtjanst@barahandtag.se

Tel: 031 - 3814600

Utbildning

Mellan den 15/8 och 22/8 är vi på "utbildning" och telefonsupporten har stängt.

Mailen svarar vi på som vanligt och alla order skickas som vanligt.

Utmärkt
1079 Kundomdömen på TRUSTPILOT
Eva
2 dagar sedan
Snabb och korrekt service
Varorna motsvarade förväntningarna, snabb leverans
Maria Henriksson
3 dagar sedan
Bra priser-stort urval
Bra priser, stort urval! Jättefina knoppar och skålhandtag i mässing.
Romana Cederved
3 dagar sedan
Bra service och bra produkt
Bra service och bra produkt. Jag är så nöjd! TACK för snabb leverans trots sommar och semestermånad. Med vänlig hälsning Romana Cederved
Charlotte
5 dagar sedan
Beställer gärna här igen
Snabb leverans och de levererade det jag beställt. Toppen
Gustaf Eriksson
6 dagar sedan
Supersnabb leverans
Supersnabb leverans, allt perfekt! 3 dagar från beställning till leverans, mer än man kan säga om de stora konkurrenterna!
Produkter
Övrigt