031 - 381 46 00

Kökshandtag och köksbeslag till köksluckor, köksskåp och kökslådor

Hos oss hittar du över 350 olika kökshandtag och köksbeslag till rätt pris. Har du befintliga köksbeslag och borrade hål i dina köksluckor mäter du avståndet mellan skruvhålen och får då fram det som kallas c/c-mått och kan sedan sortera efter detta mått nedan.

c/c-mått (hålavstånd mellan skruvhålens centrum)

Utförande/färg

Visa fler filter
Populära produkter i underkategorierna

c/c-mått på kökshandtag

Hur väljer jag rätt handtag?

Nya kökshandtag köper man oftast i samband med att man bygger ett nytt hys, renoverar sitt nuvarande kök eller om man väljer att byta ut handtag och knoppar på befintliga skåp, lådor och luckor. Oavsett orsaken till att du besöker oss så har vi samlat några av de vanligaste frågorna som kommer upp i samband med ett köp.

 • Vilket c/c-mått skall jag ha?

  • Om du skall montera skåpshandtag på befintliga skåp eller lådor där det redan finns borrade hål så skall du mäta avståndet mellan de redan befintliga hålens centrum. På det sättet får du fram vilket c/c-mått du skall ha. (Se illustration ovan). Om du däremot skall montera kökshandtagen på ett nytt köksskåp, kökslåda eller kökslucka så kan du välja vilket c/c-mått som helst. Alla mått vi har är standardmått och används av mer eller mindre alla kökstillverkare.
 • Hur monterar jag de nya kökshandtagen?

  • Att montera dina nya handtag är väldigt enkelt. Speciellt om du redan har borrade hål för skruvarna och att kökshandtagets c/c-mått stämmer överens med de borrade hålen. Skruv följer med till nästan alla kökshandtag vi säljer vilket gör att det bara är att packa upp paketet, ta fram sin skruvmejsel och skruva. Skruven som vi skickar med är av "stjärnmodell" så allt som krävs är en stjärnskruvmejsel, kanske en kopp kaffe och ett gott humör så är det snart klart.
 • Jag har inga borrade hål i mina kökslådor/köksluckor, hur gör jag då?

  • Om du har köpt ett nytt kök så kan du alltid köpa handtagen hos oss. Våra kökshandtag passar alla kök på marknaden. Det enklaste sättet att borra upp passande hål i en kökslucka eller en kökslåda är att använda sig av en speciell borrmall som är tillverkad för just detta ändamål. Nedan ser du även en video där dom på ett enkelt sätt visar hur man kan göra om man inte har tillgång till en borrmall.
 • Kan era köksbeslag monteras i fler rum än just köket?

  • Absolut! De kan monteras precis vart som helst, dock är det vanligaste att just beslag till luckor och lådor finns i köket. Badrum, garderober och olika byråer säljer vi också väldigt mycket till. Det viktiga är som sagt vilka mått det är mellan centrum på skruvhålen.
 • Vilka material är era köksbeslag tillverkade av?

  • Vi har köksbeslag tillverkade av ett flertal olika material. Dels har vi klassiska material som trä, aluminium och rostfritt stål som alla känner till och har varit i kontakt med. Men vi har också ett stort antal köksbeslag som är tillverkade av legeringen zamak. Dessa är lackerade för att få en finish som liknar andra material. Zamak är ett av de absolut vanligaste materialen som används till köksbeslag. Det är ett tåligt material som är tacksamt att använda till lackering. Tittar du på våra olika kategorier såsom de svarta kökshandtagen, mässing eller den kategori som vi kallar antika så är nästan samtliga av dessa handtag lackerade för att få sitt unika utseende.
 • Hur håller jag rent handtagen på köksluckor och lådor?

  • Arbetar man i köket med att laga mat och liknande så är det omöjligt att undvika att även handtag och knoppar blir smutsiga av fett, os och resten av det som händer i ett kök. Dessutom är vi där och öppnar och stänger både köksluckor, kökslådor och köksskåp stup i kvarten. För att göra rent kökshandtagen så torkar du helt enkelt med en fuktig trasa. Undvik starka rengöringsmedel så långt det går eftersom detta sliter på ytan i onödan och det krävs sällan något annat än en lätt fuktad trasa för att torka rent.
 • Vilka kökshandtag passar ihop med vilka köksknoppar?

  • Det där med vad som passar ihop med något annat är en ren smaksak och vilket öga man har för design. Det vi har gjort på alla våra produktsidor är att vi lagt in ett antal produkter som vi tycker passar tillsammans med den produkten du tittar på. Denna information finns längst ner på på varje produktsida. Under produktbilderna och produkttexten, så skrolla ner lite på den aktuella sidan så kommer du ganska snart se att det finns massor med kökshandtag och knoppar som passar väldigt bra ihop.

Underlätta med en borrmall om du inte har förborrade hål

Det som kan upplevas som det svåra när du skall montera handtag i en lucka eller låda där det inte finns skruvhål sedan tidigare är att få borrhålen och skruvhålen på exakt samma ställe på luckan eller lådan. För att underlätta detta arbete finns det borrmallar att köpa eller så kan man bygga sin egen borrmall. Alternativt så går det också bra att mäta ut och markera med en blyertspenna där man skall placera borrhålen.

När man skall montera handtag och knoppar borrar man alltid det nya hålet innifrån och ut för att minimera risken för att yttersidan på luckan eller lådan flisar sig när man borrar hålet.

Instruktionsvideo om hur du enkelt monterar dina kökshandtag

Handtag till kök från IKEA, Marbodal, Ballingslöv, Vedum, Kvik, Kvänum och andra kökstillverkare

Samtliga handtag som du kan köpa hos oss passar till ditt kök, oavsett vilken kökstillverkare du har. Det enda som är viktigt är att du väljer rätt c/c-mått om du redan har skruvhål i dina köksluckor och kökslådor och rätt tjocklek på luckor och skåp så du får med skruv i rätt längd. Kökshandtagen passar precis lika bra i ett IKEA-kök som i ett från Marbodal eller Ballingslöv.

IKEA

Med kök från IKEA vet du att du får kvalitet och bra pris. Oavsett om du har IKEA:s tidigare köksserie Faktum eller den nya Metod så hittar du de handtag för köksluckor, kökslådor och köksskåp du söker här hos oss. När det gäller kökshandtag och luckhandtag så finns det standarder som alla tillverkare följer, så gör även IKEA, och det ger dig som kund möjlighet att själv välja vilka handtag du vill ha i just ditt kök.

Om du har köpt ett helt nytt kök på IKEA så kan du med lätthet köpa köksskåpshandtagen hos oss och få dom hem i brevlådan. Du får både ett större utbud och bättre priser än du får någon annanstans. Dessutom får du riktigt bra service och den ingår i priset.

Marbodal

För dig som har ett kök från Marbodal finns det fantastiska möjligheter att hitta nya handtag och beslag till köksluckor, köksskåp och kökslådor. Marbodal är en av de tillverkarna som tillverkar mycket bra kök och det innebär bland annat att de använder samma standardmått som alla andra när det gäller skruvhålen.

Marbodal är en av Sveriges största kökstillverkare och bolaget ägs av den stora koncernen Noobia som även har flera av de andra kända varumärkena som tillverkar kök åt oss. Visionen är att bli en ledande och lönsam köksspeciallist som uppfyller drömmar för oss. En del av drömmen består naturligtvis om vilka kökshandtag och/eller köksbeslag man vill använda. Dessa köksbeslag är en viktig del för helheten och vilken stil man vill ha med sitt Marbodalskök. En av fördelarna är att man genom att byta handtag och knoppar på ett enkelt sätt kan se sitt kök med helt nya ögon eftersom dessa delar är en så viktig detalj i helheten.

snygga kök med handtag

Ballingslöv

Ballingslöv är en av Sveriges största kökstillverkare och har funnits i 85 år. Det är också den kökstillverkare som under många år vunnit priser i både design och tekniska lösningar hos både Elle Interiör och Testfakta. Skall du byta handtag till dina köksluckor, köksskåp eller kökslådor i ett kök från Ballingslöv så följer dom oftast de standards som finns vilket gör att vi kan erbjuda nya och prisvärda kökshandtag till ditt Ballingslöv-kök.

Med sitt nytänkande tog Ballingslöv fram det som mer eller mindre kom att bli en Svensk standard när det gäller kök. Modultänket som gör att man kan bygga och strukturera sitt kök precis som man vill. Det finns ett stort urval av material att välja mellan och de olika modulerna gör det enkelt att bygga köket så som du vill ha det. När det gäller kökshandtag så har vi över 350 olika modeller att välja mellan. Där med är det stor chans att vi kan hjälpa dig att hitta precis det du vill ha till ditt kök

Kökshandtag är en viktig del i ett kök från Ballingslöv, det är som så ofta att designen sitter i de små detaljerna såsom handtagen som sitter på dina skåpsluckor, dina kökslådor och dina köksskåp. Även om du köper köket hos Ballingslöv så kan du välja att köpa tillbehören hos oss för att ditt nya kök skall bli exakt så som du vill ha det.

Vedum

Vedum är ett företag som startades 1919 och som idag säljer kök, badrum och tvättstugor och tillverkar cirka 11 000 kök varje år. Det innebär att det finns en stor del av er därute som faktiskt har ett kök från Vedum i er bostad.

Vi säljer inte kök, men väl de detaljerna som gör att köket blir exakt så som du vill ha det. Kökshandtag, lådhandtag och tillbehör för ditt Vedumkök gör att du lätt kan ändra, förnya och förbättra ditt kök när du vill. Och det till ett pris som är betydligt trevligare än en ett helt nytt kök. Vi har mer än 350 kökshandtag i lager till ditt kök från Vedum.

Vedum kallar sina kök till olika kvinnonamn vilket är lite roligt, hur dom har kommit fram till detta framkommer dock ingenstans. Hos oss köper du nya luckhandtag till ditt kök från Vedum oavsett vilka köksluckor du har. Vedum använder sig idag av de standarder som är vanligast när det gäller vilket c/c-mått du skall ha och vi på Barahandtag har många olika modeller att välja mellan.

Förutom kökshandtag, lådhandtag och tillbehör till ditt Vedumkök så får du hos oss en alldeles utmärkt service.

Kvik

Kvik är en dansk tillverkare av kök som mer än 130 butiker runt om i Europa och Asien. Jämfört med många andra kökstillverkare är dom relativt unga, bolaget startade 1983 och har sedan växt ordentligt.

Hos oss kan du köpa kökshandtag som passar till ditt Kvik-kök, vi har ett stort utbud och alltid produkterna i lager.

Kvänum

Gustav Johansson öppnade 1923 sitt företag i byn Kvänum som också bär namnet efter denna by än idag. Att skapa produkter av äkta vara samt funktion och färg i en härlig blandning blev hans kännetecken.

Kvänum är även hovleverantörer till vår Svenska Kungafamilj vilket är extra speciellt.

När du skall köpa nya kökshandtag till ditt Kvänum-kök så kan du handla det hos oss. De flesta kök från Kvänum använder standardmått när dom gör skruvhålen så i vårt sortiment har du mycket att välja på.

HTH

HTH är en kökstillverkare som har sitt ursprung i Danmark och deras tradition av riktigt bra hantverk, detta gäller även HTH-kök. HTH startades av två danska bröder 1966 som bägge hade erfarenhet av kök men inte hitta en tillverkare de var nöjda med. "Man måste kunna göra det här bättre." konstaterade bröderna och HTH-köket var ett faktum.

Precis som Marbodal så är HTH ett varumärke som ägs av Noobia och när det gäller skåpshandtag, lådhandtag och luckhandtag så passar samtliga av våra modeller till kök tillverkade av HTH.

Härjedalskök

Härjedalskök är en svensk kökstillverkare som tillverkar sina kök i egen fabrik i Funäsdalen. Företaget startades i början på 90-talet och 1995 var dom fem anställda som idag växt till cirka 100 anställda och Härjedalskök har hittills levererat mer än 70 000 kök.

Idag ägs Härjedalskök av Nordic Kitchen Group och är det största företaget inom koncernen. Andra varumärken som ligger i samma koncern är bland annat Hagaköket och Canadaköket.

Noblessa

Hos Noblessa köper du ett kök som kan anpassas exakt efter hur du vill ha det och det tillverkas med tysk ingenjörskonst i tyska, egenägda fabriker. Noblessa startade 1945 och levererar idag hissnande 630 000 kök per år. Tysk precision med en till stor del automatiserad tillverkningsprocess gör att du kan få ett specialdesignat kök till ett riktigt vettigt pris.

Smedstorp

Med ett kök från Smedstorp får du hantverkstraditioner från ett företag som tillverkat kök på Österlen från 1945. Men det innebär inte bara kvalitet och riktigt bra råvaror utan en nyfikenhet och ett intresse för utveckling och digitalisering av köket.

Smedstorp har utställningar i Malmö, Helsingborg och Hässleholm så huvudparten av köken lär hamna i de södra delarna av Sverige. Skåpshandtagen kan du köpa hos oss, vårt utbud är större och bredare och du har alltid ett bättre pris här. Behöver du komplettera ditt Smedstorp kök med fler skåpshandtag så är de modeller som de erbjuder våra standardhandtag.

färgglada kökVilka färger i köket passar till vilka köksbeslag?

Vad som passar till vad är alltid en smaksak men är du osäker om vilken färg på köksbeslagen du skall köpa så skall vi ge dig lite tips.

 • Om du har vita köksluckor/kökslådor
  • Till ett vitt kök passar alla köksbeslag oavsett vilken metall eller färg det är. Det passar lika bra med trähandtag som med våra röda skålhandtag eller vilken metallfärg som helst. Vill du ha något som sticker ut mer så är svarta köksbeslag till vita kökslådor och köksluckor mycket snyggt.
 • Om du har köksluckor/kökslådor av ek
  • Har du ett kök tillverkat av ek så fungerar alla metallfärgade köksbeslag väldigt bra. Speciellt bra passar det med färgerna Antik tenn och Oxid om du har ett mörkare ekkök. Även svarta köksbeslag passar väldigt bra till just ek.
 • Om du har svarta köksluckor/kökslådor
  • Med ett modernt, svart kök så kan du även här ha de flesta köksbeslagen vi säljer. Du skall undvika trähandtagen, Antik tenn och Oxid men utseendet som finns på aluminium och rostfritt stål passar perfekt till svarta kök. Även vita handtag kan sticka ut och passa väldigt bra.
 • Om du har gråa köksluckor/kökslådor
  • Precis som svarta kök under de senaste åren blivit väldigt moderna så är gråa kök något som också kommit starkt de senaste åren. Inte minst genom IKEAs nya köksserie Metod där den gråa kulören blivit väldigt populär. Till gråa kök passar också alla metallhandtag bra, precis som svarta och vita köksbeslag om man vill ha något som sticker ut lite mer.

Idag är utbudet av färger på kök enormt och det är svårt att ge exakta rekommendationer på alla olika färgerna som finns. Huvudregeln är att köksbeslag och kökshandtag i metallfärger passar in överallt. Vill man ha något som sticker ut så kan man titta på vita, svarta eller röda handtag att montera på sina köksluckor och kökslådor, beroende på vilken färg köket har.

Så hittar du din köksstil

Vi har försökt skapa en så lättöverskådlig och enkel bild som möjligt för att du skall kunna hitta handtag i den stil och utseende som du söker. De olika stilarna vi sorterat efter är:

 • Antikt

  • Här hittar du en bred flora av handtag som klassas som antika, retro och/eller handtag i funkisstil. Denna kategori innehåller allt från smideshandtag till riktiga funkishandtag med plastbotten och det idag så populära snabelhandtaget Ticka som kommit tillbaka starkt.
 • Aluminium

  • Här hittar du handtag som är tillverkade i aluminium eller lackerade för att få ett utseende som liknar aluminium. Dessa handtag känns och ser väldigt exklusiva ut, vilket dom också är. Modern stil som passar till dagens moderna kök och badrum.
 • Koppar

  • De senaste åren har koppar blivit en riktigt vass trend i inredningssverige och handtag och beslag i koppar är inte undantaget. I denna kategori hittar du både handtag och knoppar som är lackerade i kopparfärg för att ge det utseende som är oerhört populärt idag.
 • Läder

  • Här har du också en trend som bara växer, beslag och handtag på byråer, garderober, i kök och i badrum i läder har fullständigt exploderat det senaste året. För dom som håller på mycket med DIY och IKEA-hack är läderhandtag idag väldigt populärt.
 • Mässing

  • Mässing är ytterligare en metall som kommit väldigt stark de senaste åren och här gäller det hela huset, inte bara i köket. Mässingshandtag i kök är idag en mycket vacker och populär utsmyckning som verkligen sätter pricken över i.
 • Rostfritt

  • I denna kategori hittar du handtag som antingen är tillverkade helt i rostfritt stål eller har lackerats för att likna det. Verkligen något att hålla i när åskan går! Samtliga handtag har en lite borstad yta som är populär idag, speciellt i riktigt moderna kök.
 • Skålade

  • Här hittar du alla våra skålade skåphandtag, käcka handtag med ett grepp där du stoppar in ett eller fler fingrar. Många av dessa skålhandtag hittar du också under kategorin Antikt eftersom många är lackerade i färger som tar dig tillbaka några decennier i tiden. Lite som en tidsmaskin.
 • Svarta

  • Svarta och mattsvarta handtag är populärt i både kök, badrum och andra rum. Passar perfekt för dig som har ett stilrent kök och vill ha någon detalj som sticker ut lite. Men fungerar också bra på många ställen där man har en rustik känsla, såsom ett ekkök eller liknande.
 • Trä

  • Trähandtag används ofta till garderober och i kök med en klassisk stil. Samtliga handtag i trä vi har är lackerade med ytlack för att tåla tidens tand på bästa sätt.
 • Övriga

  • Här hittar du alla handtag som inte passar in i någon av de andra kategorierna. Det kan vara röda handtag, vita handtag eller lister/grepp som är lite special.

Kök kan se ut på många olika sätt och det finns flera olika stilar du kan välja mellan. Ett kök är en plats där du måste kunna trivas, och då gäller det att hitta precis rätt stil. Självklart är alla människor olika, och väldigt få följer helt slaviskt en viss stil, utan det är vanligare att man blandar lite, tar det som man tycker passar ihop för att skapa en helhet. Men det hjälper då att ha en stabil grund att stå på, en grundstil så att säga. Att sammanfatta alla olika inredningsstilar som finns är omöjligt, då det verkar uppstå en ny i princip varannan vecka. Dessa nya stilar är dock inte alltid så nya, och man kan i Sverige urskilja två olika huvudspår, lantligt och modernt.

Lantlig stil är ett ganska så brett begrepp men med vissa utmärkande grunddrag. Det skulle kunna sägas vara en ”gammaldags” stil, men just därför är den också tidlös. Med ett lantligt kök är risken minimal att det helt plötsligt kommer att vara omodernt. Lantlig stil skulle kunna sammanfattas med ordet ”organiskt”. Det innebär bland mycket annat att det material som i huvudsak används är trä. Gärna då mönstrat sådant till exempelvis köksluckorna. Lantliga kök kan sträcka sig från rustika ”torparliknande” saker till imponerande herrgårdskök, och spännvidden är alltså stor.

Modern stil

Modern stil är på sätt och vis motsatsen till lantlig, och nyckelordet är ”minimalism”. Enfärgat är att föredra framför flerfärgat, och slätt före mönstrat. Tråkigt kanske någon tycker, men förespråkarna säger då hellre elegant och rent. Modern stil och så kallad skandinavisk stil är därmed likartade och det kan vara svårt att avgöra vad skillnaderna är, om de ens finns. Skandinavisk inredningsstil präglas ju också av minimalism, renhet, enkelhet och funktionalitet.

Att skapa ett modernt kök kan nämligen vara en utmaning, eftersom även mycket små detaljer kan förstöra helhetsintrycket. Fel sorts handtag på köksluckorna och vips så ser hela köket fel ut. Några av kännetecknen för moderna kök är öppenhet, symmetri och enfärgat. Köket ska se rent ut, och förmedla en känsla av att det är en sund och hygienisk plats att laga mat i. Självklart ska det också vara en bra och hygienisk plats att laga mat i på riktigt. Funktion och renlighet ska därför alltid gå före form. Men det brukar sällan vara några större problem med det, om du är det minsta kreativ.

Lantlig stil

Lantlig och modern/skandinavisk stil är inte de enda två, men de som kan sägas vara vanligast. Vilken som passar just dig bäst är omöjligt att säga, men då de två skiljer sig åt på ganska grundläggande sätt kan man göra lite gissningar. En självklarhet är ju att en storstadsmänniska i allmänhet kommer att föredra modern stil, medan den som bor lite mer lantligt nog lutar åt just lantlig stil. Enkelheten och effektiviteten med modern stil kommer nog också att tilltala dig som är lite yngre, mitt uppe i karriären och vill ha saker och ting snabbt och effektivt. Ett lantligt kök å andra sidan bör passa dig som är lite äldre, och vill ta det mer lugnt.

Sedan spelar det också in vilken typ av bostad du bor i. Köket och inredningen ska ju helst av allt passa in, och inte sticka ut av den anledningen att det känns ”fel” även om det i sig är snyggt inrett. Hypermodern stil i en gammal herrgård i lantlig miljö är exempelvis något som kanske kan fungera i enstaka fall, men det är tveksamt. På samma sätt skulle nog ett torparkök inte göra sig så bra om du bor i en modern lägenhet.

Men det finns givetvis inga absoluta regler, och i slutändan är det du som avgör vad som passar just dig. Om du inte riktigt vet vad det är du vill ha så kan det dock hjälpa att fundera på vad för slags person du är. Köper du mycket på second hand så kanske en variant på lantligt kök är din grej, då det inte skadar att saker och ting ser välanvända ut i ett sådant, tvärtom.

Metaller och material på köksbeslag och kökshandtag

exempel på handtag i olika material

Kökshandtag och köksbeslag tillverkas av en mängd olika material där zamak, rostfritt stål, aluminium, mässing och trä är dom vanligaste. Alla material har sina egna fördelar som vi förklarar lite närmare nedan. På senare tid, 2016-2017, har också både handtag och knoppar i läder kommit väldigt starkt. Vår absoluta storsäljare under 2017 är läderöglan Ari som även har ett matchande handtag till.

De olika materialens fördelar är:

 • Zamak - En mycket hållbar legering som lackeras eller behandlas på annat sätt för att få det utseende dom skall ha.
 • Rostfritt stål - Även detta är en legering som är relativt tung och är mycket tålig. Behöver inte behandlas eller lackeras utan ger ett stilrent utseende av själva metallen i sig.
 • Aluminium - En lättviktsmetall och ett grundämne som för sin vikt är mycket slitstark. Inte heller denna metall behöver någon lackering eller behandling för att ge det rätta utseendet.
 • Trä - Ett trähandtag har i nästan alla fall ett lager klarlack för att öka slitstyrkan. Fördelen med trä är att det, precis som ett handtag av läder, åldras med värdighet vilket gör att ett trähandtag förändras över åren.
 • Läder - Ett kökshandtag som är lindat eller helt tillverkat i läder är ett väldigt levande inslag i ditt kök. Läder är ett material som förändras över tid och med ett sådant monterat på din kökslucka eller din kökslåda har du något som bara kommer bli vackrare med åren.

Materialet är inte alltid vad det verkar

Många knoppar och handtag ser ut som om de är tillverkade av krom, koppar, tenn eller andra material. Men det är de ofta inte. I stället är de tillverkat i zamak och sedan behandlade på ytan på olika sätt för att få sitt slutgiltiga utseende.

Den är mycket hållbar, och för att den är lätt att ytbehandla på olika sätt, exempelvis genom målning eller lackering. En perfekt grund för en köksknopp eller ett handtag, med andra ord! Men det betyder givetvis inte att det är det enda materialet som köksknoppar tillverkas i numera.

Handtag – inte bara till köket! Fungerar till byrå, garderober och mycket annat!

”Vad gör väl namnet? Det, som ros vi kalla, med annat namn dock lika ljuvligt doftar”. Så diktade en gång i tiden Shakespeare, världens genom tiderna med stor säkerhet allra bästa dramatiker. Det är lite skillnad mellan en ros och ett kökshandtag, men faktum är att Shakespeares ord passar in även här. Nu kanske du tycker att jag pratar lite i nattmössan: kökshandtag doftar ju inte så mycket, och definitivt inte som rosor. Men poängen är att bara för att något kallas för ett kökshandtag, så betyder det inte att det bara är ett kökshandtag. Det är mer än så, och kan användas till många olika saker. Saker som inte har något med kök och köksluckor eller lådor att göra.

knoppar på byrpByrå & skrivbord

Det finns en mängd olika kökshandtag och knoppar att välja mellan. Det har vi påpekat tidigare och kommer säkert att påpeka igen. Denna variation innebär flera saker, varav en av de viktigaste är att de inte alls är begränsade till att användas i köket. Tvärtom. Många av dem, speciellt knopparna, passar minst lika bra till din gamla byrå som behöver nya knoppar, eller handtag. Bara för att det säljs som ett kökshandtag så betyder det inte att du måste använda det som ett sådant. Titta runt lite, med ett öppet sinne. Visst hittar du handtag och/eller knoppar som passar till din byrå eller ditt skrivbord? Kanske till och med bättre än de handtag och knoppar som redan sitter där?

Garderober

Men kökshandtag är inte heller begränsade bara till möbler, utan kan också passa till många olika sorters garderober. En garderob med vanligt dörrhandtag kanske man inte ska montera kökshandtag eller knoppar på, men många garderober så passar faktiskt kökshandtag utmärkt till. De kommer inte alls att göra så att garderoben ser ”köksaktig” ut, vad som nu skulle menas med det, utan helt enkelt bara se bra ut och samtidigt vara mycket funktionella. Hur är det med dina garderober? Vad för handtag och/eller knoppar har de, och ser de bra ut? Hur praktiska är de? Kanske är det dags att byta till kökshandtag, trots namnet.

Hållbarhet och tålighet

En fördel med att använda sig av handtag och knoppar som egentligen är tänkta att användas i kök är att dessa är gjorda för att vara hållbara och tåliga. Skälet är enkelt: köksluckor och lådor öppnas och stängs ofta, samtidigt som köket är en mer ”utsatt” miljö. Många kökshandtag och knoppar tillverkas i antingen aluminium, rostfritt stål eller legeringen zamak. Alla tre är mycket hållbara material, vilket gör att det inte finns många ställen som de inte tål att placeras på.

Byråer, skrivbord och garderober är självklart inte de enda ställena som handtag och knoppar kan användas till, förutom köksskåp och lådor. Det finns en hel massa andra användningsområden, med tanke på deras tålighet. Tänk efter: var tror du att tåliga och hållbara handtag och knoppar skulle passa in i din bostad? Säkert finns det många möbler och dörrar där de skulle platsa, och ju mer du tänker, desto fler kommer du att komma på.

Kontakta oss gärna om du har frågor när du skall köpa kökshandtag och köksbeslag till ditt kök.

Utmärkt
1401 Kundomdömen påTRUSTPILOT
Torbjörn
1 dag sedan
Mycket snabb leverans.
Mycket snabb leverans. Mycket proffsigt.
Monica
2 dagar sedan
Snabb leverans och riktigt snygga…
Snabb leverans och riktigt snygga handtag som passade perfekt. Det var riktigt bra att man kunde mäta skåpens/lådornas tjocklek så att man fick rätt längd på skruvarna.
Michael Lindberg
3 dagar sedan
Snabb leverans och bra kvalité
Snabb leverans och bra kvalité
Lena
November 11
Snabb leverans
Snabb leverans, vara var precis som förväntat, perfekt
Ethel
November 6
Jag tycker kryddhyllan är perfekt bakom…
Jag tycker kryddhyllan är perfekt bakom skåpdörren, kanske det skramlar lite när man öppnar dörren men det kan man fixa till på ett eller annat sätt. Fick inte plats med alla mina kryddor borde haft det med 24 burkar men det var lite krångligt att komma rätt på sidan - för visst fanns det med 24 "fack"? I alla fall löser jag problemet med de övriga kryddorna på annat sätt. Mycket bra o stadig kryddhylla men man får flytta eller kapa hyllorna lite så dörren kan stängas, 6 cm i vårt skåp.
Produkter
Övrigt
SvenskaDansk