031 - 381 46 00 - Tid 10-14

Köksknoppar, lådknoppar och knoppar för kök, bad & byrå

Köksknoppar, lådknoppar eller skåpknoppar? Våra knoppar är precis lika vanliga i köket som i badrummet oavsett om dom skall monteras på en kökslåda, ett köksskåp eller någon möbel i badrummet.

Det spelar ingen roll vart du har köpt ditt kök, våra köksknoppar passar lika bra i ett kök från IKEA som ett från Epoq eller Ballingslöv. Att byta knoppar kan vara ett enkelt och billigt sätt att göra om ditt kök, din byrå eller dina garderober och fräscha upp det ett snäpp utan för mycket arbete. Botanisera bland våra köksknoppar och kontakta oss om du har några frågor.

Utförande/färg

Visa fler filter

Blogginlägg

Vad är egentligen ett CC-mått och hur gör du för att enkelt mäta det inför ditt byte av kökshandtag och knoppar?

Ett "CC-mått" eller "centrum/centrum-mått" är ett viktigt begrepp inom köksinredning och möbelmontering. Det hänvisar till avståndet mellan centrum av det ena skruvhålet till centrum av det andra skru…

Borra nya hål i köksluckorna - Så gör du

När du har köpt nya kökshandtag eller köksknoppar så har du antingen befintliga hål som passar eller så behöver du göra nya hål. Har du bytt ut dina luckor eller haft dom inne på renovering/lackering …

Skåpsknoppar, lådknoppar, knoppar till kök, badrumsskåp, byrå och garderober

Kärt barn har många namn brukar det heta. Och precis så är det med köksknopparna, de kallas för många olika saker och det beror delvis på att de kan användas i minst sagt alla rum vi har i en bostad. I köket monterar vi dom på skåp, luckor och lådor, köksknoppar blir därför naturligt där. Men det är lika vanligt att man monterar knoppar på luckorna på badrumsskåpet eller på en garderob för den delen.

Utöver att vi försöker leverera en riktigt bra servicenivå till dig så försöker vi också hålla en riktig hög kvalitet på de köksknoppar som du köper av oss. Knopparna är tillverkade av olika material som ni kan läsa om nedan men det som skiljer oss från många andra är att våra knoppar är solida. Vi har inte massa luft i knoppen utan den är av metall, rakt igenom. Precis som med god service så är det viktigt med hög kvalitet tycker vi.

  • Vilka material används för att tillverka köksknopparna?
    • Det finns ett flertal material som vi använder, zamak som är en legering som är väldigt vanlig för just lådknoppar och skåpsknoppar, det är framförallt de antika och svarta knopparna som är av detta material. Vi har även knoppar av aluminium, porslin och rostfritt stål som är mer exklusiva material, där varje material har sina egna egenskaper.
  • Kan jag använda knoppen på något annat än köksskåp och kökslådor?
    • Självklart! Knopparna fungerar precis lika bara på en garderob eller byrå i precis vilket rum som helst, det enda du skall fokusera på är att du hittar en modell du tycker är fin! Vi skickar med skruv gratis till alla knoppar så ange bara tjockleken på lådfronten eller garderobsdörren så ordnar vi resten.
  • Får jag lov att byta knopparna om jag inte tycker att det passade in när jag monterade dom?
    • Ja, du har hela 30 dagar på dig att känna efter att allting är rätt. Öppna gärna förpackningen på en av knopparna och prova den först, vi tar dock emot returer och byten på köksknoppar även om förpackningen är bruten.

Från klassiska porslinsknoppar till hypermoderna aluminiumknoppar

Det roliga med inredning är att vad som är populärt och inte går i cykler. Ett exempel är de klassiska porslinsknopparna som kommit tillbaka starkt under senare år, knoppar som var populära för 50-60 år sedan. Tittar man på det som vi kallar för mer moderna modeller så är dessa ofta tillverkade i moderna material som rostfritt stål och aluminium.

Köksknoppar i olika färger

Utöver del klassiska porslinsknopparna och de moderna knopparna i rostfritt stål och aluminium finns det både kopparknoppar och mässingsknoppar i sortimentet. Den senaste tiden har bägge dessa blivit oerhört populära igen då många uppskattar stilen som dessa ger. De passar in i både ett mer lantligt kök men även i ett helvitt kök och vi har matchande handtag till dessa knopparna som gör det enkelt att hitta både köksknoppar och handtag för dig som vill blanda och ge lite olika.

De köksknoppar som har färger som koppar eller mässing är tillverkade i zamak och sedan lackade i rätt nyans för att få det rätta utseendet.

Vad som är modernt ena året klassas inte som lika modernt nästa år, samma sak gäller för köksknopparna. Det viktiga i det hela är att du hittar knoppar som gör köket till det du vill att det skall vara, det är trots allt ett rum där vi tillbringar mycket av vår tid i.

Montera knoppar på kökslådor och köksskåp

Att montera köksknoppar är nog bland det enklaste man kan göra. Dels gör det oftast en ganska stor skillnad på känslan och stilen i köket när man byter ut mot nya köksknoppar, dels så är själva arbetet att göra det enkelt och snabbt. När du köper köksknoppar av oss får du med skruv i rätt längd så det enda du behöver utöver det du får av oss är en skruvmejsel.

Om du bara byter ut köksknopparna mot några du redan hade monterade så finns det färdiga hål och du använder samma befintliga hål även för de nya knopparna. Det du skall ha koll på om du ersätter gamla knoppar är om dina köksluckor eller kökslådor blivit blekta eller om det inte är målat under de gamla köksknopparna. Om så är falet så får antingen måla över det eller köpa en köksknopp med lika stor eller större fot än de gamla knopparna annars finns det risk att det ser lite konstigt ut.

Om du däremot skall montera nya köksknoppar på nya köksluckor eller kökslådor så behöver du också borra nya hål för knopparna. Hålen som borras skall vara 4mm så skruven går igenom och det inte blir glapp. För att borrhålen skall hamna på samma ställen på alla luckorna så är det smidigaste om du har någon slags borrmall som du kan följa, det förenklar borrandet och säkerställer att hålen hamnar på samma ställe på alla luckor och lådor i köket.

När du monterar nya knoppar på nya luckor eller lådor så behöver du inte ta hänsyn till något annat än att du får den stil och det utseendet som du vill ha i ditt kök utan du kan välja helt fritt.

Produkter
Övrigt
SvenskaDansk