031 - 381 46 00

Trådbackar / trådkorgar & skenor för garderob

Garderober och trådbackar har många av oss i flera rum i våra bostäder, det finns säkerligen i sovrummen men det finns ofta även i till exempel kök eller badrum. Oavsett så gäller det som vanligt att utnyttja utrymmet till max och i en garderob så är trådbackar ett ypperligt sätt att förvara allehanda saker på. Våra trådbackar och skenor kommer från välkända Pelly och fungerar precis lika bra i sovrummet som i köket eller någon annanstans.

Vad kan trådbackar / trådkorgar göra för dig?

pellys trådbackar i garderoberEn garderob är bra att ha oavsett vilket rum man ställer den i. Att sedan hålla ordning i garderoben med hjälp av trådbackar är riktigt smart, man kan verkligen fylla en garderob och ändå ha ordning på det sättet. Fördelen med en trådback är att det går att montera dom från botten till toppen på garderoben och därmed utnyttja hela utrymmet på bästa sätt.

Att använda en eller flera stycken trådbackar för att på bästa sätt förvara mat i köket är också en bra idé, fördelen med trådback i ett kök jämfört med fasta eller justerbara hyllor är att du dels kan välja vilket djup det skall vara på varje trådback och dels att du verkligen kommer åt och använder varje centimeter höjdmässigt eftersom du kan ha olika djup på olika trådbackar.

Trådbackar till garderober

Men en trådback kan användas till så mycket mer än ett kök, det är till exempel den vanligaste inredningsprylen för vanliga garderober där man förklarar kläder eller i tvättstugan för att sortera smutstvätt.

Användningsomårdet för en trådback är helt enkelt enormt och det är inte så konstigt att det blivit så med tanke på hur mycket plats en trådback kan spara åt oss. De trådbackar vi säljer är i standardstorlekar och passar vanliga standardskenor som du kanske redan har hemma. Om du behöver skenor till dina trådbackar så har vi naturligtvis det också.

Ultimata sättet för förvaring i garderob

ordning & reda i garderobenAtt ha ordning och reda i sin garderob förenklar oftast vardagen, oavsett vad du har i garderoben. Oavsett om det är tröjor, skor, underkläder eller något annat. Fördelen är att man verkligen kan maximera användandet av ytan som finns i en garderob med trådbackar.

Samma sak gäller om du har garderob i köket som du använder för att förvara matprodukter såsom mjöl, socker eller annat. Genom användandet av trådkorgar kan du verkligen utnyttja hela utrymmet och det är enkelt att komma åt det som är längst bak. I lådor och fasta skafferier finns det en tendens att saker blir liggande för man ser det inte och tror kanske därför att man inte har det hemma redan.

Så utöver att du får plats med mer på mindre yta så minskar du också matsvinnet genom att nytta din garderob som ett skafferi i köket!

Ordning och reda i garderoben! Ger lycka och ro i själen.. eller?

ordning i garderobenGarderober är något som kan vara en ständig källa till problem och bekymmer, vilket nog de flesta av er känner till. Det kan kännas som om det är stört omöjligt att hålla någon ordning i dem, och att hitta vad det är du vill ha kan ta en evighet. För att då inte tala om att du ofta måste riva ut allting som finns där inne innan du hittar precis rätt plagg. Känner du igen dig i den beskrivningen? Om inte så är det bara att gratulera. Alla vi andra skulle dock vilja ha en lösning på problemet, som inte blir direkt enklare att hantera om man har en stor familj. Visst, från början är kanske avsikten att hålla ordning på allting för att undvika garderobskaoset. Men det är någonting som sällan varar mer än bara några månader, eller möjligtvis ett år eller två. Till slut blir det ändå så att kaoset flyttar in i garderoben.

Helt och hållet går det definitivt inte att förhindra kaoset, speciellt inte om barn och make eller maka ständigt är där och rotar. Men med lite smart planering av sina garderober kan du göra så att röran blir mindre, helt enkelt genom att göra det enklare att hitta det du letar efter. Vi har tidigare tipsat om att montera in LED-lampor i garderoberna för att göra saker och ting enklare att se. Men det är bara ett första steg, och det finns mycket annat du kan göra utöver det, både för att göra det enklare att hitta och för att övriga medlemmar i hushållet ska förstå var saker och ting ska vara.

Trådbackar & skenor

Trådbackar är bland det mest praktiska som du kan installera i en garderob. Trådkonstruktionen gör att det är lätt att se vad som finns i dem, utan att du behöver dra ut dem, samtidigt som de är stabila och lättanvända. Trådbackar finns också i en stor mängd olika storlekar, vilket gör att de passar i de allra flesta garderober. De hyllor som finns färdigmonterade i många garderober är oftast inte alls lika flexibla, och det kan därför vara en bra idé att helt enkelt riva ut dem och sätta in egna. På så sätt kan du verkligen få garderoben precis på det vis som passar dig allra bäst.

En vidareutveckling av att använda sig av trådbackar i garderoben är att montera in lösa skenor, som kan användas till trådhyllor. Sådana kräver lite mer arbete att sätta in, men fördelen är att de är ännu mer flexibla. Med lösa skenor kan du utnyttja utrymmet i garderoben på absolut bästa sätt. Att enbart utnyttja lösa skenor är dock sällan nödvändigt, utan en kombination fungerar oftast bäst – både trådback/trådbackar och lösa skenor tillsammans i samma garderob.

Ordning och reda i det lilla

Men även om du monterar in hyllor i dina garderober på bästa tänkbara sätt, och förser dem med belysning, så kommer kaos ändå att sakta men säkert infinna sig. Kaoset kan dock fortfarande förhindras. Det gäller bara att aldrig låta det få fäste. Det finns ingenting som heter ”lite oordning”. Det är som med städning: att städa ofta, innan det märks att det blivit stökigt är bättre än att vänta med att städa tills damm och stök gör det till ett måste. En storstädning tar längre tid än fem småstädningar, och är dessutom betydligt mer ansträngande. Trådbackar och skenor gör det dessutom ännu enklare att bevara ordningen i garderoben: du märker snabbare när oredan börjar närma sig och kan enkelt fixa det.

Produkter
Övrigt
SvenskaDansk