031 - 381 46 00

Om Cookies

Vi använder så kallade "cookies" för att få en bra funktionalitet i vår internetbutik. Vi samlar inte in någon personlig information om dig som besökare. Istället används cookies för att hålla koll på din varukorg samt komma ihåg de val och inställningar du gjort i butiken. Om cookies är inaktiverade kommer sidan inte fungera som den ska och du kommer ej kunna handla.

Hur aktiverar jag cookies?
Leta under "inställningar" alternativt "säkerhetsinställningar" i din webbläsare. Det ser olika ut i olika system.



Om Webbplatsen

Den här webbplatsen följer de riktlinjer och den standard som W3C fastställt. HTML 5 används för att strukturera innehållet och CSS används för att hantera utseende. Vi använder Javascript för olika funktioner som gör det enklare att handla. Tyvärr följer inte alla webbläsare standarden fullt ut varför webbplatsen trots det kan se annorlunda ut i vissa äldre webbläsare. Webbplatsen visas bäst i en modern webbläsare som stöder CSS och Javascript, exempelvis senare version av,

- Google Chrome
- Firefox
- Internet Explorer
- Safari

Skärmupplösning
Webbplatsen är byggd med "responsiv design" och fungerar bra oavsett enhet.

Produktion
Denna webbutik är skapad av Wikinggruppen. Wikinggruppen är en komplett webbyrå belägen i Hudiksvall och en av Sveriges större leverantörer av e-handelssystem. Välkommen att kontakta Wikinggruppen vid eventuella frågor eller synpunkter kring denna webbplats.

 

Integritetspolicy - Barahandtag AB

Vi vill att du ska känna dig trygg i hur vi samlar in dina personuppgifter och hur vi använder dem.

När du använder vår (Barahandtag AB, org. nr 556836-7634) webbplats eller handlar hos oss accepterar du att vi behandlar dina personuppgifter enligt den här policyn.

När vi behandlar uppgifter om dig i dessa syften så är vi personuppgiftsansvarig.

Hur hanterar vi dina uppgifter?

Vi behandlar dina personuppgifter så att vi kan hantera ditt köp (fullgöra avtal och utföra skyldigheter enligt lag), kunna kommunicera med dig och för att kunna ge dig en bättre webbplats.

För att kunna göra detta sparar vi dina personuppgifter så länge som vi behöver för att kunna möta dessa krav. Se nedan för mer detalj.

Vilken information samlar vi in om dig och varför?

Beroende på vad du gör behandlar vi olika uppgifter om dig.

När du beställer från oss

För att vi ska kunna hantera din beställning behöver vi behandla vissa personuppgifter om dig. Det finns även lagkrav på att vi ska ha vissa uppgifter om dig.

När du beställer från oss behandlar vi följande uppgifter:

  • Firma/organisationsnummer (om företag)
  • Namn
  • E-postadress
  • Telefonnummer
  • Fakturerings- och leveransadresser
  • IP-adress
  • Personnummer (om du själv anger det via Klarna)

Dessutom kan du i samband med ordern skriva egna kommentarer i ett fritextfält. Gör du det och ditt meddelande innehåller personuppgifter kommer vi behandla även det som står där.

Uppgifterna om dig behandlas i sju år efter det nuvarande räkenskapsåret har gått ut.

När du chattar med oss

Om du använder vår chattfunktion behandlar vi vissa personuppgifter om dig.

Din IP-adress och det meddelande du skriver i själv kommer vi alltid att behandla när du använder chatten. Från din IP-adress ser vi en uppskattad ort där du befinner dig.

Väljer du att fylla i ditt namn och din e-postadress så behandlar vi dessa två uppgifter också.

Personuppgifter i samband med chatten sparas i ett år, så att vi kan ge dig bra service genom att titta på eventuellt tidigare ärenden.

Kommunikation

Vi skickar ibland ut post eller e-post om nyheter eller annan information som vi tror att du är intresserad av.

Du kan alltid när som helst avsäga dig sådana utskick genom att klicka på "avprenumerera" i slutet av varje e-postmeddelande, eller genom att kontakta oss.

Vi motiverar den här behandlingen med den lagliga grunden intresseavvägning.

Nyhetsbrev

Du kan anmäla dig till vårt nyhetsbrev. Om du gör det behöver vi behandla din e-postadress.

Din e-postadress behandlar vi då fram tills det att du avprenumererar, samt även därefter för att kunna spara din önskan om att inte få något mer meddelande.

Den lagliga grunden för behandlingen av uppgifterna här är samtycke.

Du kan när som helst välja att avprenumerera längst ner i varje utskick.

E-post och förfrågningar

När du kontaktar oss behöver vi behandla uppgifterna du skickar in till oss. Minst är detta e-postadress, namn, telefonnummer och de uppgifter du kan ange i ditt fritextmeddelande.

Vi behöver behandla uppgifterna för att hjälpa dig (dvs fullgöra vårt avtal eller för att du ska kunna ingå ett avtal), vilket då ligger i ditt intresse. Om din fråga är allmän stöder vi vår behandling på en intresseavvägning.

I det här fallet kommer dina personuppgifter sparas hos oss i två år, och därefter gallras.

Recensioner och omdömen

När du har lagt en beställning hos oss kommer vi i vissa fall be dig att skriva en recension på din produkt. Väljer du att göra det kan du även välja att skriva under din recension med ett namn.

I det här fallet kommer vi behandla din personuppgift enligt ditt samtycke, när du skriver recensionen.

I samband med genomfört köp vill vi även följa upp att du är nöjd. För att göra det, och för att kunna visa för andra att vi har nöjda kunder vill vi be dig om ett omdöme.

Väljer du att skriva ett omdöme och visa ditt namn, så kommer vi behandla det med ditt samtycke i samband med att du skriver omdömet.

Sociala medier

Kommunicerar du med oss via sociala medier gäller respektive plattforms policys.

Automatisk behandling av uppgifter

När du använder vår webbplats eller våra tjänster, sparar och hanterar vi data om hur du använder dem.

I vissa fall delar vi informationen med utvalda tredjepartsleverantörer (se nedan) av verktyg för marknadsföring och analys.

Vi gör detta för att kunna erbjuda dig en bättre upplevelse.

Detta kan ske bland annat genom att vi använder oss av cookies.

Marknadsföring via Google AdWords och Facebook

För att vi ska kunna marknadsföra relevanta produkter till dig använder vi oss av retargeting på både Google AdWords och Facebook.

Det betyder att vi har en liten spårningskod på vår webbplats som gör att Google respektive Facebook kan följa dig. Vi på Klota kan däremot inte se några personuppgifter som Google eller Facebook har om dig, eller kopplingen mellan ditt unika ID-nummer och respektive nätverk.

Lagring av uppgifter hos tredje part

För att kunna driva vår verksamhet effektivt behöver vi använda vissa system, tjänster och programvaror från olika leverantörer, både innanför och utanför EU.

Vi ställer krav på att alla leverantörer vi anlitar uppfyller kraven enligt dataskyddsförordningen och gällande andra lagstiftningar.

Följande företag har tjänster som vi använder, där dina personuppgifter kan komma att behandlas:

Google (USA)

Google levererar tjänsten G Suite till oss där bland annat mail, kontakter och kalender ingår.

Get a Newsletter (Sverige)

Get a Newsletter använder vi för att skicka ut information via e-post samt vårt nyhetsbrev.

Fortnox (Sverige)

Vårt ekonomisystem heter Fortnox. Här kan vissa faktureringsuppgifter komma att lagras i samband med redovisningen.

Wikinggruppen (Sverige)

De som levererar vår e-handelsplattform heter Wikinggruppen. All information på vår webbplats, inklusive information om dina ordrar lagras hos dem.

Klarna (Sverige)

Om du väljer att betala med Klarna kommer vi att dela dina personuppgifter i samband med ordern till Klarna.

Zendesk (USA)

Zendesk är leverantören av vårt chattsystem. Om du använder det kommer vi dela dina personuppgifter (se ovan) med Zendesk.

Payer (Sverige)

Om du som företagskund väljer att betala med kort kommer vi att dela dina personuppgifter i samband med ordern till Payer.

Freshdesk (USA)

Freshdesk är leverantör av vårt supportsystem. När du skickar e-post till vår kundservice kommer dina uppgifter i samband med ditt ärende (se ovan) att behandlas hos Freshdesk.

Vad har jag för rättigheter?

Du har alltid rätt att ta del av den information som vi sparat om dig. Du har alltid rätt till en gratis export av data per år.

Du har även rätt att när som helst begära att vi rättar felaktig information om dig.

Du har även rätt att be oss ta bort all information vi har sparad om dig, det som kallas rätten att bli bortglömd. På grund av bland annat Bokföringslagen (1999:1078) och andra lagar måste vi ibland spara viss information även efter att vi hanterat en förfrågan om att ta bort information.

Din förfrågan skickar du till oss på kundtjanst@barahandtag.se. Vi hanterar den vanligtvis inom 30 dagar. Märker vi att det av någon anledning kommer ta längre tid kommer vi informera dig om varför och om det finns några andra hinder.

När du skickar en förfrågan som gäller personuppgifter måste vi försäkra oss om att vi hanterar rätt persons uppgifter. För att göra det kommer vi be dig om att skicka in en bild av en giltig ID-handling i samband med förfrågan. Vi raderar bilden så snart förfrågan har hanterats.

Ändringar

Vi har ett kontinuerligt arbete för att förbättra vår hantering och dina personuppgifter. Det betyder att vi kan behöva uppdatera den här policyn. Vid större förändringar av policyn ska vi informera dig.

Frågor och kontaktuppgifter

Om du har frågor gällande hantering av din data kan du kontakta oss på kundtjanst@barahandtag.se.

Tillsynsmyndighet

Har du klagomål som rör vår hantering av dina personuppgifter ska du vända dig till tillsynsmyndigheten Datainspektionen.

---

Senast uppdaterad: 30 maj 2018

Utmärkt
1372 Kundomdömen påTRUSTPILOT
Stefan Ulman
23 timmar sedan
Snabbt och exakt!
Snabbt och exakt!
Ann
5 dagar sedan
Bra service och snabba svar handlar…
Bra service och snabba svar handlar gärna där igen
Kajsa
September 16
Nöjd
Snabb leverans och produkter som motsvarar alla förväntningar. Rekommenderar starkt!
kund fru hurtig
September 15
Helt toppen fina 👍💞💞💞
Helt toppen fina 👍💞💞💞
kund
September 13
Snabbt och utan krångel!
Snabbt och utan krångel!
Produkter
Övrigt
SvenskaDansk