031 - 381 46 00 - Tid 10-14

Mässingshandtag & Mässingsknoppar samt beslag i mässing

Mässingshandtag, mässingsknoppar och beslag som kan användas till både köksskåp, kökslådor och annat hittar du här. Vi har specialiserat oss på just kökshandtag, riktigt bra service och bra priser. Utöver handtag i mässing har vi över 200 olika produkter i lager för omgående leverans, välkommen till oss!

c/c-mått (hålavstånd mellan skruvhålens centrum)

Utförande/färg

Visa fler filter

Klassiska mässingshandtag och mässingsknoppar för kök och badrum

Den första mässingen man hittade dök upp någon gång under 4000 f.kr, med andra ord för hjättelängsedan. Den mässingen vi använder idag är dock inte mässing, av den enkla anledningen att den metallen inte passar sig till detta användningsområdet. Det vi gör istället är att precis som de flesta andra handtag vi tillverkar så lackerar vi dom i en mässingsfärg som både skapar ett snyggt mässingshandtag och ett som faktiskt håller för den användning och det slitage den kommer att utsättas för.

När det gäller våra kökshandtag i mässing så håller man bäst rena med ljummet vatten på en trasa och torka av, använd inte några starka rengöringsmedel då detta vid långt bruk kan komma att skada handtaget.

Vad passar till kökshandtagen i mässing?

Mässingsfärgen som är lite guldaktig ger oftast ett varmt intryck till inredningen och fungerar till exempel väldigt bra med vita kök. Där gör en knopp eller ett handtag i mässing att det sticker ut och ger lite mer liv till designen i köket om man i övrigt har det väldigt vitt och vill få in lite värme i det hela.

Mässingshandtagen kan också användas med fördel i många av de svarta kök som är moderna idag där du vill ha något som sticker ut.

Många av de stora kökstillverkarna har under 2015 lanserat mer och mer detaljer i mässing, blandare, fläktkåpor och liknande finns i dag i mässing hos flera kökstillverkare. För att matcha snyggt kan då mässingshandtag och/eller knoppar i mässing vara ett riktigt bra val.

Såhär rengör du dina mässingsbeslag

Precis som allt här i världen kan mässing bli smutsigt och påverkad hela tiden av den yttre miljö de befinner sig i. De flesta av våra kökshandtag i mässing är dock enbart mässing på de yttersta lagret vilket gör att våra mässingshandtag är mer tåliga än många andra.

En klassiker är en så kallade elektrolytiska metoden som tar bort smuts och enklare avlagringar från mässingens yta och oftast räcker denna metoden för att ditt mässingsbeslag skall bli skinande vacker igen.

Men tänk på att detta enbart skall göras när du inte längre får mässingsknoppen eller mässingsbeslaget ren med en fukitg trasa med vatten längre.

Mässing - Till så mycket mer än köket

Det sias mycket om köket ovan men sanningen är att mässing är minst lika populärt i andra rum och på andra möbler. Hallmöblerna, badrummet, garderober och annat. Möjligheterna är oändliga om du bara tycker om mässing och vill pryda din inredning med det och det är precis det du hittar här hos oss på Barahandtag!

Produkter
Övrigt
SvenskaDansk