031 - 381 46 00 - Tid 10-14

Dörrhandtag och dörrtrycken för innerdörrar och ytterdörrar

Dörrhandtag, eller dörrtrycken som är fackordet, för innerdörrar och ytterdörrar hittar du här. Ett nytt dörrtrycke till innerdörrarna kan verkligen göra skillnad och skapa nytt liv i dina dörrar, det är som ofta den lilla detaljen som gör hela skillnaden.

Hos oss hittar du både klassiska innedörrhandtag som Ascot men också dörrhandtag med ett mer modernt utseende som Abbey och Leeds. Oavsett vilken stil du vill ha på dina dörrtrycken så hittar du det du behöver här hos oss på Barahandtag, välkommen!

Utförande/färg

Visa fler filter

Köp moderna dörrhandtag till innerdörr och trycken hos oss på Barahandtag

Hos oss hittar du mestadels moderna dörrtrycken till innerdörrar. Med moderna dörrhandtag menar vi dels en design som speglar hur ett modernt dörrhandtag eller trycke för en innerdörr skall se ut idag men att vi även levererar vad vi kallar för modern kundtjänst. Du köper inte bara ett dörrhandtag, du köper helheten hos oss.

Handtag till innerdörrar har precis som resten av inredningsindustrin förändrats över tid, tidigare var dörrhandtag och trycken i plast och trä eller träimitation det vanligaste och var så fram till 80-talet. Idag finns det en bred och utspridd design i innerdörrshandtagen som är metallisk, gärna med böjda former och trycken som faktiskt är en del i inredningen istället för någonting som inte syns. Precis som för övriga delar av ett boende så vill man ha dörrhandtag för innerdörrar som passar in, eller sticker ut, eller sticker ut rejält.

Modeller och design är en viktig del även när det gäller dörrhandtag till innerdörrar och beroende på hur din bostad är inredd så bör du ha handtag till din innerdörr som på ett eller annat sätt matchar in helheten. Vi håller oss till den moderna trend som finns runt dörrhandtag och som har funnits de senaste 10 åren ungefär, letar du efter äldre handtag och trycken till innerdörrar som passar in i äldre hus med en tidsenlig inredning så får du dessvärre leta vidare.

Utöver själva handtagen till innerdörrarna så har vi även låsvred för toaletter, dörrstopp och enkla täckbrickor eller nyckelhål, något som ser väldigt trevligt ut oavsett om du faktiskt har ett lås på innerdörren eller inte.

Hur monterar jag mitt nya dörrhandtag?

Monteringen är nästan den enklaste delen i det hela. Om du någon gång har öppnat upp och kikat vad som finns inne i dörren, bakom dörrhandtaget, så har du kanske sett att det finns ett kvadratiskt hål? När handtagen sitter på plats så går det en kvadratisk pinne genom detta hål som passar perfekt in i dina nya handtag.

När du fått ihop det hela så långt så är det enbart två skruvar (beroende på modell) som skall skruvas ihop för att handtagen skall sitta fast i dörren även när du drar i handtaget. Inget är så snopet som att få ett dörrhandtag i handen när man försöker öppna en dörr.

Har du köpt med låsvred eller vredbricka så monteras det genom de hål du har i din dörr som är avsedda för att montera just låsvred eller brickor för nyckel.

Vad är era trycken tillverkade av?

Alla våra trycken är tillverkade av gediget rostfritt stål av den enkla anledningen att de skall tåla det slitage som ett trycke utsätts för. Varje dag använder vi trycken och dörrhandtag utan att vi egentligen tänker på det och det gör att det blir ett slitage som vi oftast inte märker eftersom det kommer smygandes under en längre tid.

Köp dina dörrhandtag, låsvred och dörrtrycken hos oss så vet du att får hög kvalitet och en briljant service.

Du hittar också nyckelskyltar om du behöver det till exempelvis de vanliga innerdörrarna och speciella toalettlås som du kan ha till toalettdörren för att få mysa där inne i lugn och ro.

Välj rätt dörrhandtag, nyckelskylt och toalettlås till dina innerdörrar

Det är inte helt lätt att välja rätt dörrhandtag och det är lätt hänt att det blir fel. Det finns många olika saker att tänka på, och som kan innebära att man måste kompromissa på olika sätt – ett dörrhandtag som ser bra ut är kanske inte det allra mest bekväma eller praktiska och tvärtom. Att sedan dörrhandtag och dörr ska passa ihop gör det hela ännu lite svårare. Om dörrhandtag och dörr skär sig mot varandra kommer det genast att märkas och det på ett väldigt negativt sätt. Dörrhandtag kan också betyda flera olika saker, och det som vi till vardags kallar dörrhandtag är egentligen ett trycke eller dörrtrycke. För privatbostäder är det den absolut mest vanliga formen av dörrhandtag och det är därför inte konstigt att de används synonymt.

Mer än bara "ett dörrhandtag"

Det är inte så konstigt som det låter. En dörrs handtag är ju intimt sammankopplat med låset. Inte alla innerdörrar har lås, men de flesta, och detta lås måste ju harmoniseras med handtaget utseendemässigt. Detta görs enklast genom en vredbricka, som även kallas nyckelskylt. Detta är den ofta runda metallskivan som sitter framför låsmekanismen och skyddar den. Inte alla dörrar har en sådan, även om de borde då den fyller två funktioner: dels gör den att låset ser finare ut, och dels skyddar den dörren och låset.

Modernt eller gammaldags?

Om man föredrar ett mer modernt utseende eller en mer ”klassisk” är givetvis en fråga om tycke och smak. Gammaldags handtag är ofta mer ”utpyntade” och i olika material, som till exempel trä. Handtag i modern stil är oftare i glänsande metall och har ett ”renare” utseende. Men även moderna dörrhandtag kan vara lite sirliga och böjda, och det handlar inte enbart om raka linjer, något som en del tycker kan bli lite tråkigt.

Vilket som passar bäst avgörs också till en viss del av dörren; till en riktigt gammal och utsmyckad trädörr kanske inte ett glänsande metallhandtag passar in helt. Men till de flesta dörrar kan man hitta handtag i båda stilarna som passar in, och det finns ingen anledning till att känna sig låst. Materialet i moderna handtag är ofta stål och annan metall, vilket är en fördel ur hållbarhetssynpunkt.

Vad kostar det?

Priset för dörrhandtag sträcker sig från en hundralapp upp till runt femhundra kronor för ”vanliga” handtag. Det finns mer exklusiva dörrhandtag som kan vara dyrare än så, men det hör till ovanligheterna. Egentligen finns det inga skäl till att du inte ska kunna hitta precis det dörrhandtag du vill för högst 3-400 kronor. Kvalitetsskillnaden mellan billigare och dyrare dörrhandtag är inte heller speciellt stor, och det finns ingen anledning att känna att man måste lägga ut femhundra kronor för att försäkra sig om att man får ett riktigt kvalitetshandtag.

Alternativ till dörrtrycken

Dörrtrycken är som redan påpekats det dominerande när det gäller dörrhandtag i dag. De två huvudsakliga alternativen är dörrvred och dörrknoppar. Dessa två är relativt ovanliga till dörrar, men köksluckor är ofta försedda med dörrknoppar, liksom ibland även garderober. Dörrvred liknar till viss del dörrtrycken, med den skillnaden att i stället för att trycka så vrider man för att öppna. Dörrvred upplevs av många som inte lika bekväma att använda som dörrtrycken, men är definitivt ett intressant alternativ om du vill ge dina innerdörrar en unik karaktär.

Produkter
Övrigt
SvenskaDansk