031 - 381 46 00 - Tid 10-14

Vattensäkert kök

Att vattensäkra köket hjälper dig att undvika vattenskador och stora kostnader för renovering om olyckan är framme. I många fall krävs även detta som åtgärd hos ditt försäkringsbolag. Produkterna vi säljer för att vattensäkra hemmet eller företaget är framtagna för att snabbt och säkert larma, leda fram, bort och/eller stänga av vattnet vid läckage. Produkterna är enkla att montera själv eller av en fackman i ditt kök.

En liten kostnad för att öka tryggheten i ditt hem!

 

Hur fungerar vattensäkert kök?

I Sverige betalar varje år svenska innvånare ca 10 miljarder kronor i försäkringskostnader som orsakats på grund av vatten skador. Mer än den totala kostnaden för inbrott, stöld och brand sammanslaget. Cirka fyra miljoner går att härleda direkt till vattenläckor i kök. En av anledningarna tilll att vattenläckor i kök ökat senaste åren är att vi oftare väljer att dölja och bygga in rör, kylskåp och frysskåp. Detta är såklart snyggt och inredningsmässigt korrekt men detta kräver då att vi ökar säkerheten vad gäller läckage och vattenskador. Något som väldigt många saknar och kanske inte ens tänker på. 

Många gånger, eller kanske till och med i de flesta fall upptäcker man inte en fuktskada innan det är försent och den orsakat stora och kostsamma skador. Över 90 procent av alla vattenskador kommer ifrån en droppläckage som är oerhört svårt att upptäcka. Exempelvis ett kylskåp kan läcka 1 dl vatten per dygn utan att detta märks om man saknar vattenlarm och ett skydd under kylskåpet som leder fram vattnet så att det blir synligt. Dessa läckage är de mest svårsanerade och mest kostsamma vattenskadorna då ett droppläckage kan pågå under en väldigt lång tid och sugs upp av byggnadsmaterial i golv och vägg. Du märker fuktskadan först när det börjar lukta eller du skall byta golvet i köket.

För ungefär 1500 kr kan du själv vattensäkra ditt kök och slippa eventuella reparationskostnader i samband med en fuktskada. I denna summa täcks både golvskydd och dropplarm. Då uppfyller du kraven som husägare eller lägenhetsinnehavare vad gäller aktsamhetskravet i ditt försäkringsbrevet. Detta innebär full ersättning om olyckan skulle vara framme och skada ändå skulle uppstå.

Golvskydd leder fram vattnet så att det blir synligt och en vattenläcka upptäcks i god tid och på så sätt minimerar du eventuella skador och renoveringskostnader. Ett vattenlarm som larmar genom att pipa eller kopplas till mobiltelefon för att larma om det droppar fråm exempelvis ett rör under diskbänken är oerhört viktigt då detta är svårt att upptäcka innan det är försent.

Att vattensäkra köket är också viktigt ur ett miljöperspektiv då fukt orsakar potentionella hälsofarliga gaser och mögel.

 

 

Produkter
Övrigt
SvenskaDansk