031 - 381 46 00 - Tid 10-14

Källsorteringskärl och sopsorteringskärl - Behållare och kärl för köket

Vi på Barahandtag erbjuder dig ett brett utbud av källsorteringslösningar för att hjälpa till att organisera och återvinna ditt avfall på ett enkelt och elegant sätt. Våra produkter är utformade för att passa in i alla miljöer, oavsett om det är hem, kontor eller offentliga utrymmen.

Hos oss hittar du ett stort utbud av kärl för sopsortering och källsortering som passar lika bra i ditt egna kök, till skolan, restaurangen eller på företaget du jobbar. Vi har bottenmonterade lösningar tillsammans med kärl som du kan montera på sidan men även lösningar för dig som behöver mer utrymme genom att ha sopsortering i en hel låda. Lock och en mänd andra tillbehör finns att köpa till för att du skall kunna skräddarsy din källsortering efter din inredningsstil och dina behov.

 

Våra källsorteringslösningar innefattar olika typer av modeller som gör det enkelt att separera avfall på ett snyggt och praktiskt sätt. Vi erbjuder källsortering i olika material och färger för att matcha din inredning och stil. Våra källsorteringar är också lätta att montera och kan användas i alla typer av kök.

Våra produkter är tillverkade av högkvalitativa material som är lätta att rengöra och kommer att hålla i många år. Dessa kässorteringar är också utformade för att ge enkel och bekväm användning.

Genom att använda våra källsorteringslösningar, kan du enkelt och elegant organisera ditt avfall och bidra till att öka återvinningen. Vi erbjuder också möjlighet för anpassade lösningar som passar just ditt behov. Kontakta oss idag för att lära dig mer om våra produkter och hur vi kan hjälpa dig att skapa en mer hållbar och miljövänlig miljö!

Källsorteringskärl och sopsorteringskärl - Behållare och kärl för köket

kärl för sopsortering & källsortering i köket

Eftersom alla kök ser olika ut bör det ju såklart finnas källsortering i en mängd modeller, storlekar och fäger som du hos oss kan kombinera som du vill.

Flera av våra modeller passar även samtliga Ikeas köksstommar, inklusive deras 300 mm djupa lådor. Detta göra oss helt unika på makrnaden och tillgodoser en stor felxibilitet på äldre och renoverade kök där mått på lådor och skåp varierar.

Du kan även komplettera med lock, prylfack och avdelare som placeras praktiskt på kärlens sida eller i kärlets insida för att få bra ordning och fin överblick över vad som finns i hinken.

Hela Sverige sopsorterar! Låter som en parodi på ett välkänt TV-program men det är sant, har din kommun inte börjat med källsortering så kommer den göra det inom kort. Och tur är väl det, vår miljö behöver all hjälp den kan få och med våra smarta lösningar för behållare och kärl för sopsortering och källsortering under diskbänken så blir livet enklare för både dig och miljön. Man använder utrymmet under diskbänken effektivare med våra sopsorteringskärl och källsorteringskärl och det finns olika lösningar beroende på hur ens kök ser ut och hur man vill sköta sin sopsortering hemma.

För att spara på miljön och de naturresurser vi har så är det självklart för de allra flesta att källsortera idag, man skiljer på en del olika slags sopor, vilket varierar från kommun till kommun. Hos oss hittar man kärl för den sopsortering ni har hos er och smarta lösningar för att på ett effektivt och enkelt sätt hantera källsorteringen i köket.

Sopsortering sker oftast under diskbänken

Oftast har man endast behov av en lösning för sopsorteringskärl under diskbänken till exempel. Men även om de flesta bara har en sopsorteringslösning för köket så kan det finnas behov att ha kärl i badrummet för källsortering också. Allt är upp till den familj och den bostad det handlar om, det enda som är säkert är att de flesta idag behöver källsorteringskärl för köksskåp och under diskbänken.

Sortera ditt hushållsavfall ännu mer effektivt

I de flesta kommuner så sorterar man ungefär som nedan när det kommer till privat avfall från en bostad:

  • Organiskt avfall (framför allt matrester)
  • Hushållsavfall

Detta är de två vanligaste delarna som man sorterar hemma. Tittar man på helheten så tillkommer också i de flesta fall:

  • Papper och kartong
  • Wellpapp
  • Glas, färgat och ofärgat
  • Plastförpackningar
  • Metallförpackningar

För de första två punkterna använder man oftast två behållare i eller i direkt anslutning till sin bostad. För de förljande fem punkterna finns det stationer utplacerade i alla kommuner där man åker för att sortera detta avfall.

På bilden nedan ser du sidmonterade Valencia källsortering i kombination med bottenmonterade Girona. Brevid sitter vårt praktiska sorteringsfack där du kan förvara exempelvis gamla tidningar, kartong eller hårdplast. En källsorteringskombination till dig som vill utnyttja utrymmet under diskbänken till max!

 

Flera lösningar för att källsortera enklare hemma?

Att ha en lösning för de vanliga, dagliga hushållssoporna med organiskt och vanligt hushållsavfall i köket är ju mer eller mindre ett måste idag. Men för att förenkla ytterligare när man skall åka ner till sin återvinningsstation med papper, glas, plast och metallförpackningar så kan man ha en större lösning i en annan låda eller skåp. I tvättstugan är det många som sätter en sådan lösning då det gör det betydligt enklare när man kommer till återvinningsstationen att avfallet redan är sorterat.

På bilden nedan ser du ett exempel på vår källsortering för låda. Malaga finns för 600 mm och 800 mm låda och denna kombination har våra snygga och hållbara lock i metall. I bakre kant sitter vårt sortingfack som du köper separat. Alla våra Lugo tillbehör passar samtliga avfallsbehållare och köps separat. Vi har fack för diskborste. Avdelare till källsorteringen samt lock och andra smarta lösningar för att din källsortering skall bli inte bara lätt och praktisk utan snygg också.

Kompostera ditt organiska avfall själv

Bor man så man har en egen liten trädgård är det många som idag väljer att själva kompostera sitt organiska avfall såsom matrester. Det minskar inte behovet av att ha rätt kärl för sopsorteringen i köket men kan ge många andra fördelar.

Är man intresserad av odling så finns det en hel del att vinna på att använda en egen kompost. Jorden eller myllan som det kallas är riktigt bra att använda i trädgårdslandet till exempel.

Man behöver inga avancerade färdiga lösningar för att kunna ta hand om sitt eget komposterabara avfall. En behållare på ett par hundra liter behövs och sedan att innehållt håller rätt tempratur och fuktighet. Att få själva komposten att börja leva och sedan överleva kan vara lite svårare men inget att vara orolig över. På internet finns massor av tips och trix.

Allt beror såklart på vilket behov ni har i ert hushåll. Oavsett så hjälper vi på Barahandtag er gärna och tveka inte på att kontakta oss om du har frågor om vår produkter inom källsorteringskärl och sopsortering.

Källsortering är en enkel och effektiv metod för att hjälpa till att skydda miljön. Genom att separera avfall på källan, dvs. i ditt hem eller kontor, kan du säkerställa att återvinningsbar och återanvändbar material återvinns på ett korrekt sätt. Detta minskar mängden avfall som skickas till förbränningsanläggningar och deponier, vilket minskar utsläppen av skadliga ämnen och bidrar till en hållbar miljö.

Källsortering är också bra för din egen ekonomi, eftersom det kan leda till besparingar på avfallskostnader. Dessutom kan vissa material återvinnas och användas igen, vilket bidrar till att spara på naturresurser.

Att källsortera är lätt att göra, det kräver bara lite planering och organisation. Du kan använda olika färger eller märkningar på papperskorgar eller sopkärl för att enkelt känna igen vad som ska sorteras i vilken behållare. Det är också viktigt att informera alla i ditt hem eller kontor om vikten av att källsortera och ge instruktioner om hur det ska göras.

Sammantaget är källsortering en enkel och viktig åtgärd för att hjälpa till att skydda miljön och öka återvinningen. Det är lätt att göra och kan leda till besparingar på avfallskostnader samt bidra till en hållbar framtid.

Välkommen!

Produkter
Övrigt
SvenskaDansk