031 - 381 46 00 - Tid 10-14

Garderobsinredning, trådbackar, trådkorgar & skenor

Våra produkter kommer från Pelly System som är en världsledande leverantör för inredning i garderober och klädkammare. Detta är det perfekta valet för att skapa en stilren och funktionell garderob eller walk-in closet. Med hög kvalitet och enkel montering kan du enkelt organisera och förvara dina kläder på ett elegant sätt. Komplettera med belysning för att lysa upp ditt utrymme och knoppar för att hänga upp kläder. Med dessa inredningsdetaljer kan du skapa en elegant och välorganiserad garderob som kommer att göra det lättare för dig att hitta det du söker. Uppgradera dina garderober idag och skapa en garderob som du kommer att älska att använda varje dag!

 

 

Garderober och trådbackar har många av oss i flera rum i våra bostäder, det finns säkerligen i sovrummen men det finns ofta även i till exempel kök eller badrum. Oavsett så gäller det som vanligt att utnyttja utrymmet till max och i en garderob så är trådbackar ett ypperligt sätt att förvara allehanda saker på. Vår gaderobsinredning, trådbackar och skenor kommer från välkända Pelly och fungerar precis lika bra i sovrummet som i köket eller någon annanstans.

Hur kan trådbackar och trådkorgar förenkla din vardag?

ordning & reda i garderobenEn garderob är bra att ha oavsett vilket rum man ställer den i. Att sedan hålla ordning i garderoben med hjälp av trådbackar är riktigt smart. Man kan verkligen fylla en garderob och ändå ha ordning på det sättet. Fördelen med trådbackar är att det går att montera dom från botten till toppen på garderoben och därmed utnyttja hela utrymmet på bästa sätt.

Passar i köket

Att använda en eller flera trådbackar för att på bästa sätt förvara mat i köket är också en bra idé. Fördelen med trådback i ett kök jämfört med fasta eller justerbara hyllor är att du dels kan välja vilket djup det skall vara och dels att du verkligen kommer åt och använder varje centimeter höjdmässigt. Detta eftersom du kan välja höjd på varje trådback och på så sätt anpassa efter ditt eget behov.

Trådbackar till garderober

Men en trådback kan användas till så mycket mer än ett kök. Det är till exempel den vanligaste inredningsdetaljen för vanliga garderober där man förvarar kläder eller i tvättstugan för att sortera smutstvätt.

Användningsområdet är helt enkelt enormt och det är inte så konstigt att det blivit så med tanke på hur mycket plats en trådback kan spara åt oss. De trådbackar vi säljer är i standardstorlekar och passar vanliga standardskenor som du kanske redan har hemma. Om du behöver skenor till dina trådbackar så har vi naturligtvis det också.

Det mest ultimata sättet för förvaring i garderob

pellys trådbackar i garderoberAtt ha ordning och reda i sin garderob förenklar oftast vardagen, oavsett vad man har i garderoben. Oavsett om det är tröjor, skor, underkläder eller något annat. Fördelen är att man verkligen kan maximera användandet av ytan som finns i en garderob med trådbackar.

Samma sak gäller om man har garderob i köket som man använder för att förvara matprodukter såsom mjöl, socker eller annat. Genom användandet av trådkorgar kan man verkligen utnyttja hela utrymmet och det är enkelt att komma åt det som är längst bak. I lådor och fasta skafferier finns det en tendens att saker blir liggande för man ser det inte och tror kanske därför att man inte har det hemma redan.

Så utöver att man får plats med mer på mindre yta så minskar man också matsvinnet genom att nyttja en garderob som ett skafferi i köket!

Trådbackar & skenor

Trådbackar är bland det mest praktiska som man kan installera i en garderob. Trådkonstruktionen gör att det är lätt att se vad som finns i dem, utan att du behöver dra ut dem. Samtidigt gör det att de håller låg vikt och är stabila och lättanvända.

Trådbackar finns också i en stor mängd olika storlekar, vilket gör att de passar i de allra flesta garderober. De hyllor som finns färdigmonterade i många garderober är oftast inte alls lika flexibla, och det kan därför vara en bra idé att helt enkelt riva ut dem och sätta in egna. På så sätt kan man verkligen få garderoben precis på det vis som passar sig själv allra bäst.

Trådback i flera storlekar

Den trådback som vi säljer kommer som sagt från Pelly. De mest välkända tillverkarna av trådbackar i Sverige är IKEA, ELFA och just Pelly.

Alla standardgarderober i Sverige som är 40, 50, 60, 80 eller 100cm breda har både Pelly, IKEA och ELFA trådbackar och skenor som passar. De håller sig med andra ord till en standard vilket gör att oavsett vilket företag som tillverkat just er garderob så kommer ni hitta en passande storlek.

Hos oss på Barahandtag säljer vi trådbackar som är avsedda att monteras i garderober med följande yttermått (observera att man alltid mäter yttermått på garderober):

  • 40 cm total garderobsbredd, utvändigt
  • 50 cm total garderobsbredd, utvändigt
  • 60 cm total garderobsbredd, utvändigt

Detta är de tre vanligaste storlekarna på standardgarderober oavsett vilken tillverkare själva garderoben kommer.

De exakta måtten beror dels på vilken stombredd som trådbacken skall monteras i men också i hur hög korg man vill ha eller behöver.

40 cm garderob

För en 40 cm bred garderob så finns den i måtten 336mm bred, 503mm djup och sedan kan du välja mellan en höjd på 85 eller 175mm.

50 cm garderob

På en 50 cm bred garderob så finns den i måtten 436mm bred, 503mm djup och sedan kan du välja mellan en höjd på 85 eller 175mm.

60 cm garderob

Har man en 60 cm bred garderob så finns den i måtten 536mm bred, 503mm djup och sedan kan du välja mellan en höjd på 85 eller 175mm.

Olika skenor beroende på stommens tjocklek

ordning i garderobenNär det gäller stommens tjocklek så finns också den med två standarder idag. Dels 16mm och dels 18mm. Det innebär att innermåttet på en 40-garderob är 368mm eller 364mm. På en 50-garderob så blir samma mått 468mm eller 464mm. På en 60-garderob motsvarar det då 568mm respektive 564mm.

För att trådbackarna skall passa in så väljer man därför skenor som är anpassade för just den stomtjockleken som du har, 16mm eller 18mm. Dessa två är standard och gäller i nästan samtliga fall.

Så hur skall man mäta innan man skall beställa trådbackar?

  1. Mät hela din garderobsbredd utvändigt
  2. Mät hur tjock din stomme är på kanterna, alltså själv garderobsväggen
  3. Kontrollera att din garderob har ett tillräckligt djup (minst 503mm)
  4. Fundera på vilken höjd du skall ha på trådbackarna för att kunna använda garderoben maximalt

Så, med våra tips och råd och trådbackar, mått och skenor så bör man nu enkelt kunna beställa det man behöver för att maximera utnyttjad volym i sin garderob. Välkommen till oss på Barahandtag!

 

 

Produkter
Övrigt
SvenskaDansk