031 - 381 46 00 - Tid 10-14

Läderhandtag / Skinnhandtag för skåp, luckor och lådor

Här hittar du handtag, beslag och knoppar i läder, till kök, badrum, byråer och garderober. Montera dom där du vill! Läderhandtag och "läderöglor" som de också kallas är idag mycket populärt och ger ett mycket exklusivt intryck i ditt kök, på din byrå eller dina garderober. Eftersom läder är ett naturligt material som bara blir vackrare med tiden så blir din möbel också mer levande med ett riktigt snyggt läderhandtag.

Välkommen till Barahandtag!

c/c-mått (hålavstånd mellan skruvhålens centrum)

Utförande/färg

Visa fler filter

Läderhandtag, knoppar och flärpar

De lindade handtagen har under senaste året slagit genom ordentligt och som vanligt började det med att designintresserade "gör-det-självare" skapade något som många tycker är snyggt. När vi tittat på både Instagram och Pinterest så ser vi en uppsjö av människor som själva skapar snygga "läderöglor" som dom använder på köksluckor och kökslådor, och resultatet är riktigt snyggt!

Därför har vi plockat in ett sortiment med läderbeslag, både enklare "läderflärpar" som enkelt monteras med en skruv och har en ögla av läder som används för att öppna. Men även mer exklusiva läderhandtag där vi har en grund i ett kromat handtag eller mässingshandtag som är lindat med läder för att få den rätta, naturliga och varma känslan som ger ditt kök, dina garderober eller dina byrålådor det exklusiva intryck man ofta söker i ett läderhandtag.

Läder från Tärnsjö garveri skapar magi

På läderöglan Ari har vi använt läder av absolut högsta kvalitet från anrika Tärnsjö garveri. Tärnsjö garveri har haft verksamhet i mer än 140 år och är ett av Sveriges bäst ansedda garverier.

Våra läderhandtag kommer med obehandlat läder där du själv väljer om du vill olja in din handtag eller inte. Genom att låta dom vara så kommer dom ändra färg med tiden och många tycker detta ger en snygg patina som bara gör läderhandtagen snyggare. Väljer du att behandla lädret med någon för saken avsedd olja eller vax så kommer lädret att mörkna men också bli tåligare mot fläckar och liknande.

Med ett läderhandtag monterat på dina köksluckor och/eller kökslådor så kommer du få ett mycket exklusivt och mjukt intryck i ditt kök!

Läderhandtag och läderöglor på garderober och byråer

Vi pratar väldigt mycket kök och kökshandtag här på Barahandtag men läderhandtagen kan du ju ha precis överallt. Faktum är att våra läderhandtag nästan är mer populära på garderober, byråer och andra små bänkar och hurtsar.

Du sätter naturligtvis handtag i läder precis vart du vill, där det passar in i ditt hem och där det fungerar väl med den inredning och känsla du vill ge rummet.

Hur sköter jag mina skinnhandtag?

Som vi skrev tidigare så väljer man om man vill behandla sina läderhandtag när man får dom eller inte. Oavsett så skall man tänka på att läder och skinn är ett naturligt material och oavsett om du skall montera dom i köket, på en byrå eller på en garderob så skall man hantera skinnet som det naturliga material det är.

Det innebär att du inte skall rengöra med andra vätskor än vatten och enbart torka av handtagen försiktigt med en trasa. Tar du på rengöringsmedel på läderhandtagen så är risken stor att de missfärgas och behöver du djuprengöra dom så använder läderrent, ett medel som är tillverkat just för att rengöra skinn och läder.

Då minimerar du risken för att handtaget missfärgas och då kan du njuta av dina läderhandtag under lång tid.

Läder med sömmar

Vårt senaste tillskott av läder är en snygg ögla med sömmar och ett matchande handtag. Dessa finns i många olika färgkombinationer med knoppar som är vita, svarta, mässing, koppar och krom. Lädret finns i tre olika färger vilket är naturfärgat, svart och brunt.

Ursnyggt för dig som vill ha ett ännu mer exklusivt intryck på dina handtag och knoppar i läder.

Produkter
Övrigt
SvenskaDansk