031 - 381 46 00

IKEA Faktum ersätts av IKEA Metod

IKEA byter sitt gamla kökssytem Faktum mot det nya IKEA Metod För dig som har ett Faktum kök så innebär detta ingen större skillnad förutom att kompletteringsköp endast kommer vara möjligt hos IKEA i två år till. De nya köket, IKEA Metod, har lite andra bredder på modulerna än tidigare.

När det gäller IKEA Faktum så var de vanligaste bredderna 30, 40, 60 och 80 centimeter medan det nya IKEA Metod gör det lättare att bygga ihop och använda olika moduler med sina mått på 20, 40, 60, 80 och 100 centimeter.

Vad händer med kökshandtagen och köksinredningen jag har?

Egentligen ingenting. När det gäller handtag för köksluckor till IKEA:s kök så kan du fortfarande köpa dom hos oss oavsett om du har IKEA Faktum eller Metod. Det är som vanligt bara c/c måtten som avgör om kökshandtagen passar och IKEA använder som de flesta andra de standardmått vi säljer.

För köksinredningen gäller samma sak, det gäller att se till att måtten är anpassade för den köksinredning du behöver, oavsett om det gäller ett enkelt inlägg i en kökslåda eller om du behöver en mer avancerad lösning för ditt hörnskåp.

Så oavsett om du har ett IKEA Faktum sedan tidigare eller om du funderar på att köpa ett nytt IKEA Metod så finns handtag till skåp och lådor fortfarande att köpa hos oss. Välkommen!

Skribent: Anders Karlsson

2 kommentarer

15 månad sedan
1
Malin9 månad sedan
Tips:

Går att köpa både Faktum (gamla) och Metod (nya systemet) och få det snyggt i samma kök utan att byta rubbet.

https://www.smålandsluckan.se/ikea-metod-39165474
Utmärkt
1401 Kundomdömen påTRUSTPILOT
Torbjörn
1 dag sedan
Mycket snabb leverans.
Mycket snabb leverans. Mycket proffsigt.
Monica
2 dagar sedan
Snabb leverans och riktigt snygga…
Snabb leverans och riktigt snygga handtag som passade perfekt. Det var riktigt bra att man kunde mäta skåpens/lådornas tjocklek så att man fick rätt längd på skruvarna.
Michael Lindberg
3 dagar sedan
Snabb leverans och bra kvalité
Snabb leverans och bra kvalité
Lena
November 11
Snabb leverans
Snabb leverans, vara var precis som förväntat, perfekt
Ethel
November 6
Jag tycker kryddhyllan är perfekt bakom…
Jag tycker kryddhyllan är perfekt bakom skåpdörren, kanske det skramlar lite när man öppnar dörren men det kan man fixa till på ett eller annat sätt. Fick inte plats med alla mina kryddor borde haft det med 24 burkar men det var lite krångligt att komma rätt på sidan - för visst fanns det med 24 "fack"? I alla fall löser jag problemet med de övriga kryddorna på annat sätt. Mycket bra o stadig kryddhylla men man får flytta eller kapa hyllorna lite så dörren kan stängas, 6 cm i vårt skåp.
Produkter
Övrigt
SvenskaDansk