031 - 381 46 00

IKEA Faktum ersätts av IKEA Metod

IKEA byter sitt gamla kökssytem Faktum mot det nya IKEA Metod För dig som har ett Faktum kök så innebär detta ingen större skillnad förutom att kompletteringsköp endast kommer vara möjligt hos IKEA i två år till. De nya köket, IKEA Metod, har lite andra bredder på modulerna än tidigare.

När det gäller IKEA Faktum så var de vanligaste bredderna 30, 40, 60 och 80 centimeter medan det nya IKEA Metod gör det lättare att bygga ihop och använda olika moduler med sina mått på 20, 40, 60, 80 och 100 centimeter.

Vad händer med kökshandtagen och köksinredningen jag har?

Egentligen ingenting. När det gäller handtag för köksluckor till IKEA:s kök så kan du fortfarande köpa dom hos oss oavsett om du har IKEA Faktum eller Metod. Det är som vanligt bara c/c måtten som avgör om kökshandtagen passar och IKEA använder som de flesta andra de standardmått vi säljer.

För köksinredningen gäller samma sak, det gäller att se till att måtten är anpassade för den köksinredning du behöver, oavsett om det gäller ett enkelt inlägg i en kökslåda eller om du behöver en mer avancerad lösning för ditt hörnskåp.

Så oavsett om du har ett IKEA Faktum sedan tidigare eller om du funderar på att köpa ett nytt IKEA Metod så finns handtag till skåp och lådor fortfarande att köpa hos oss. Välkommen!

Skribent: Anders Karlsson

1 kommentar

Malin2 år sedan
Tips:

Går att köpa både Faktum (gamla) och Metod (nya systemet) och få det snyggt i samma kök utan att byta rubbet.

https://www.smålandsluckan.se/ikea-metod-39165474
Bra
1490 Kundomdömen på
Lilla Jag
4 dagar sedan
Snabbhet i allt
Snabb leverans men dock fellevererat, snabbt svar vid klagomål och snabb åtgärd med öppenhet för valmöjligheter för åtgärd av klagomål. Själva produkterna är super. Kan varmt rek Barahandtag både produktmässigt, leveransmässigt, klagomålshantering samt mycket vänligt bemötande.
Christer Bengtsson
4 dagar sedan
Kanonservice
Kanonservice. De gjorde allt för att hjälpa mig. Blev helnöjd och rekommenderar dem gärna. Tack
Jarmo Anttila
Mars 13
Toppen!
Toppen, gjorde en avsevärd skillnad.
Erik
Mars 12
Jag fick snabbt den vara jag hade…
Jag fick snabbt den vara jag hade beställt
Susan
Mars 11
Snabbt
Snabbt, lätt och snyggt!
Produkter
Övrigt
SvenskaDansk