031 - 381 46 00

IKEA Faktum ersätts av IKEA Metod

IKEA byter sitt gamla kökssytem Faktum mot det nya IKEA Metod För dig som har ett Faktum kök så innebär detta ingen större skillnad förutom att kompletteringsköp endast kommer vara möjligt hos IKEA i två år till. De nya köket, IKEA Metod, har lite andra bredder på modulerna än tidigare.

När det gäller IKEA Faktum så var de vanligaste bredderna 30, 40, 60 och 80 centimeter medan det nya IKEA Metod gör det lättare att bygga ihop och använda olika moduler med sina mått på 20, 40, 60, 80 och 100 centimeter.

Vad händer med kökshandtagen och köksinredningen jag har?

Egentligen ingenting. När det gäller handtag för köksluckor till IKEA:s kök så kan du fortfarande köpa dom hos oss oavsett om du har IKEA Faktum eller Metod. Det är som vanligt bara c/c måtten som avgör om kökshandtagen passar och IKEA använder som de flesta andra de standardmått vi säljer.

För köksinredningen gäller samma sak, det gäller att se till att måtten är anpassade för den köksinredning du behöver, oavsett om det gäller ett enkelt inlägg i en kökslåda eller om du behöver en mer avancerad lösning för ditt hörnskåp.

Så oavsett om du har ett IKEA Faktum sedan tidigare eller om du funderar på att köpa ett nytt IKEA Metod så finns handtag till skåp och lådor fortfarande att köpa hos oss. Välkommen!

Skribent: Anders Karlsson

2 kommentarer

17 månad sedan
1
Malin10 månad sedan
Tips:

Går att köpa både Faktum (gamla) och Metod (nya systemet) och få det snyggt i samma kök utan att byta rubbet.

https://www.smålandsluckan.se/ikea-metod-39165474
Bra
1438 Kundomdömen på
Camilla
4 dagar sedan
Fina handtag
Fina handtag, snabb leverans, allt perfekt
Vera
6 dagar sedan
bra varor
bra sortiment och snabb leverans
Tommy
Januari 9
Snabb leverans trots att det var mitt i…
Snabb leverans trots att det var mitt i jul - nyårshelgerna. Rejäla och väl passande varor. Hemsida med bra översikt av sortimentet.
Janne och Anette
Januari 5
Barahandtag med mängder av val och inspiration
Barahandtag är en väldigt trevlig sida med en uppsjö av handtag och inspiration. Lätt att beställa, snabb leverans och bra betalningsalternativ.
Christer
Januari 3
Kanon!
Bra produkter och snabb leverans.
Produkter
Övrigt
SvenskaDansk