Årets trendgran 2014

gyllene dörrhandtag19:28. Två minuter innan utsatt tid, mycket sofistikerat tänker du samtidigt som du rättar till kjolen. Du promenerar upp mot uppfarten, den är bred. Bred och pompös, givetvis är den det. För huset du ska till kräver definitivt sin uppfart, det är som ett penthouse inspirerat av arkitekturen som syns bland många villar i lyxiga områden i USA.

Tre steg till och du har nått trappan. En bred trappa i sten som följs upp med en lika gedigen ytterdörr. Tar det aldrig slut? I samma stund som du sträcker dig efter dörrknackaren, en tung sak i mässing, betraktar du också handtaget på ytterdörren. Ett dörrhandtag i guld. Kan det verkligen vara på riktigt? Kan en människa verkligen ha ett handtag i äkta guld? Du tar tag i handtaget, håller i det lite för länge, vill minnas känslan av att hålla i ett äkta dörrhandtag av guld.

En halv sekund senare hoppar du till av att dörrhandtaget rycks nedåt, varpå värdinnan glatt hälsar dig välkommen.

Familjen Montazami – en inspirationskälla för amerikansk inredning

Ända sedan familjen Montazami gjorde entré i TV-rutan under TV3:s tittarsuccé Svenska Hollywood-fruar så har amerikansk inredning definitivt fått ett uppsving. Amerikansk inredning kanske inte är rätt benämning dock, men det har sannerligen blivit ett ökat intresse för inredning som sticker ut lite mer än den skandinaviska. Istället för minimalistiskt inspireras vi alltmer av det pompösa. Önskar ta ut svängarna lite mer, inreda med tyngd. Såhär i juletid drömmer en del kanske om en praktfull gran i äkta amerikansk stil. En gran som kanske står på en stor, rund matta i djupröd färg. Men vad mer kan man inkorporera i sitt hem, om man drömmer om att ta ut svängarna lite mer?

Det hänger på handtaget

Vi är nog få som undgått när Maria Montazami med sitt yviga, blonda hårsvall fascinerat talat om tassels – det vill säga, dekorativa tofsar. Önskar du därför försiktigt förvandla ditt minimalistiska hem till ett hem lite mer á la Amerika, är tassels en bra början. En tassel kan du med fördel hänga på ett dörrhandtag – eller varför inte på dina garderobsdörrar?

Vill du vara symmetrisk kan du också hänga ett par tassels på var sin sida om trappräckena på trappan till övervåningen. Men tassels fungerar också utmärkt att hänga på en krok på väggen, och vill du imponera på släkten kan du faktiskt skapa årets trendgran genom att pryda den med tassels i olika färger. Ofta är vi ju väldigt traditionsfasta när det kommer till julen och övriga högtider, men är det inte i mixen av det moderna och det traditionella som det intressanta skapas? En gran med tassels känns faktiskt väldigt unikt och Merry Christmas år 2014! 

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Frågor?

Kontakta oss gärna, vi svarar på alla frågor så snabbt som möjligt.

kundtjanst@barahandtag.se

Tel: 031 - 3814600

Vi levererar till:

SverigeNorge

DanmarkFinland

Utmärkt
1150 Kundomdömen på TRUSTPILOT
Anneli Lindberg
18 timmar sedan
Snabb leverans
Snabb leverans, bra pris!
Farman
1 dag sedan
Allt är prefekt.
Allt är prefekt.
Stefan Kristiansson
2 dagar sedan
mycket snabb leverans och pålitlighet.
mycket snabb leverans och pålitlighet.
Elieann
4 dagar sedan
Utmärkt service
Stort sortiment, snabb leverans, utmärkt service, tydlig information.
Pontus Andreasson
4 dagar sedan
Snabbt och smidigt köp.
Snabbt och smidigt köp.
Produkter
Övrigt