031 - 381 46 00 - Tid 10-14

Så styr du enkelt upp din garderob och skapar en walk-in-clauset helt själv!

ordningsam garderobT-shirts i pedantiska travar, skjortor som nästan maniskt är sorterade i färgordning. Alla har vi säkert en dröm om den perfekta garderoben, en orgie av ordning och reda. Och full av inspiration, såklart. Vi står framför garderobsdörrarna en måndagsmorgon, tar fram en outfit samtidigt som den resterande delen av garderoben förblir orörd.

Men verkligheten ser sällan ut så, kanske möts vi av ett virrvarr av kläder som blivit utdragna både en, två och tre gånger för att sedan hänsynslöst kastas tillbaka in i det dunkla mörkret bakom garderobsdörrarna. Vardagen behöver dock inte se ut så, och nedan har vi på Barahandtag samlat några tips på hur du enkelt styr upp din garderob.

  • Låt funktion styra

Eftersom vi dagligen använder vår garderob, är det också viktigt att funktion är ledordet när vi organiserar den. Saker som du använder ofta, såsom t-shirts och jeans, bör du därför förvara i midjehöjd och gärna också i olika backar som du kan dra ut och stänga igen. Det eftersom det ger ett mer enhetligt intryck än om du bara viker ihop plaggen på olika hyllplan.

Underkläder kan du med fördel förvara i olika korgar, och tjockare tröjor som du använder mer sällan kan du förvara längst ner alternativt längst upp. Det viktigaste är att dock att du hittar din optimala funktion, så låt denna process ta sin tid.

  • Lys upp i mörkret

Egentligen är det ganska konstigt att så pass få har belysning i sin garderob. Istället för att öppna dörrarna till ett mörker som uppmuntrar till ett ostrukturerat famlande bland kläderna, kan en god idé därför vara att satsa på att ljus i mörkret.

Det behöver faktiskt inte vara så krångligt att installera ett par LED-lampor i vardera garderob, och på sikt gör det också stor skillnad. För att få en effektfull belysning kan du också satsa på spotlights med dimmer så att du kan variera ljuset och på så sätt få en schysst stämning i garderoben.

  • Kontinuerligt rensande

Det sista tipset är kontinuerligt rensande. Genom att kontinuerligt, gärna fyra gånger per år (förslagsvis inför varje säsong) gå igenom dina kläder och vad du faktiskt använder så eliminerar du garderobsvärmare som bara tar plats och ökar frustrationen när du står inför ditt klädval en glåmig måndagsmorgon. Och även om det är jobbigt, var sträng med rensningen. Det som är för litet, för stort eller obekvämt kommer du säkerligen aldrig använda och då fyller de plaggen inte heller något syfte i din garderob.

Sälj, skänk, släng och investera istället i nya plagg som du faktiskt trivs i nu. 

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Produkter
Övrigt
SvenskaDansk