031 - 381 46 00

Matlagning med twist - lyft dina maträtter till en ny nivå

Känner du att du har kört fast med din matlagning? Måndag, tisdag, onsdag, torsdag … Rätterna sitter som på rutin. Onsdagens matlåda var tisdagens middag, samma korvstroganoff som du tillagat under flera års tid nu. Du skulle kunna tillaga maträtten i sömnen, smidigt plocka fram ketchupflaskan ur köket och dosera exakt rätt mängd utan måttredskap. Enkelt och bekvämt, men samtidigt lite trist. Men hur tar man egentligen sig ur vardagsfällan med att alltid laga samma mat?

Nyfikenhet

Allting börjar med en nyfikenhet. Det värsta man kan göra om man vill påbörja något nytt är också att döma ut sig själv. Att säga till sig själv att “min matlagning är fruktansvärt tråkig, jag måste göra en totalförändring”. Säg istället något mer ödmjukt till dig själv som att du är nyfiken på att börja ta ut svängarna mer. Varför är det här då mer effektfullt? Jo, för om du kritiserar dig själv alltför mycket kommer förändringen bli svår att genomföra eftersom du har en trist inställning till dig själv. Risken att du tar dig vatten över huvudet är med andra ord ganska överhängande. Börja därför smått och vinn mycket längs vägen, men successivt.

Nya prylar förhöjer upplevelsen

Det klassiska mantrat att nya träningskläder gör träningen roligare stämmer faktiskt till viss mån. På samma sätt kan du utnyttja det här i köket. Investera i ett nytt uppläggningsfat, eller varför inte något mer praktiskt till din matlagning som ett droppskydd för din ugn?

Tanken är inte att du ska köpa på dig en massa nya prylar, men ibland kan man få en liten extra skjuts av något nytt. Kanske är det ändå något som måste bytas av praktiska skäl - en stekpanna som blivit trist och tappat lite i funktion eller några sotiga grytlappar.

Smaksättning

Nästa tips stavas smaksättning. För att börja laga ny mat behöver du inte göra om allt från scratch - snarare kan du mixtra lite med smaksättningen. Kryddsätt din korvstroganoff med lite extra chili eller ha som regel att alltid piffa till vattnet du dricker med citron eller lime. Bli helt enkelt lite mer vardagsdjärv genom små förändringar!

Daglig inspiration

Försök också att finna så mycket daglig inspiration som möjligt. När du sitter på bussen kan du läsa nya recept i mobilen, eller varför inte leta rätt på någon ny matblogg? Ju mindre “stor” du gör grejen, desto enklare blir förändringen att genomgöra.

Försök alltså att integrera ditt nya tänk kring maten så mycket som möjligt i dina vardagliga aktiviteter, så kommer du märka att dina rätter kommer få en ny twist som håller i sig!

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Utmärkt
2072 Kundomdömen påTRUSTPILOT
Eva-Lotta Rickling
1 dag sedan
Fina handtag bra service bra priser👍
Margit Pernilla T
2 dagar sedan
Lätt och smidigt
Stina Grahn
3 dagar sedan
Suverän service, snabbt och lätt
Bengt Viktorsson
4 dagar sedan
Snabb och felfri hantering. Handtagen var perfekta.
Joacim
5 dagar sedan
Inga problem
Produkter
Övrigt
SvenskaDansk