031 - 381 46 00

Så fixar du öppen förvaring i köket

Köket är ett rum som lätt blir stökigt. Vi är här och lagar mat dagligen: frukost, lunch och middag. Att hålla snyggt i köket är därför en konst, just eftersom vi ständigt flyttar omkring prylar här. Samtidigt vill vi kanske inte dölja allting, eftersom vi vill att prylarna ska vara lättåtkomliga.

Transparent förvaring

Ofta talar man om dold förvaring – hur smart det är att kunna dölja allting, att bara kunna skjutsa in prylarna i ett skåp för att slippa se ”röran”. I köket kan det dock vara en fördel att faktiskt se tillbehören – då kommer man snabbt åt dem, samtidigt som de ändå är förvarade smart. Investera därför i ett gäng olika glasburkar eller plastboxar där du kan förvara allt från din müsli till kaffet, eller varför inte ha en burk där du förvara konservöppnare eller annat som du vill ha nära till hands utan att bara lägga det direkt på köksbänken.

Trådbackar

Ytterligare ett tips på temat transparent förvaring är trådbackar. I trådbackar kan du enkelt förvara allt från kökshanddukar till förkläden, eller varför inte stekpannor eller grytor? Bara fantasin sätter gränserna. Trådbackar kan du både placera fritt i köket men också ställa i ett skåp, så möjligheterna är många.

Källsortering

Trött på din trista box för källsortering? Gör din källsortering roligare genom att investera i ett smart förvaringssystem för det. Glöm inte heller bort att tömma dina sopor och framför allt komposten var och varannan dag, eftersom mat gärna tar lukt snabbt. På så sätt håller du rent och snyggt i ditt kök.

Det hänger på väggen

Låt inte knoppar vara någonting som enbart är förpassat till luckor och skåp. Krokar och handtag är utmärkt att sätta på väggen och där kan du hänga allt från slevar till kökshanddukar. Åter igen – bara fantasin sätter gränserna.

Ett tips är faktiskt att skapa en vägg i köket med hjälp av olika krokar där du förvarar olika slevar, så att det blir som en slags ”tavla” eller konstverk. Kanske kan du till och med vara kreativ och skapa ett rutnät med hjälp av koppartråd som är extra trendigt just nu, där du kan hänga upp olika saker. Försök dock att tänka enhetligt, för om man exponerar mycket av sakerna i köket så är nyckeln att ha vissa tomma ytor och vissa ytor som man fyller med förvaring, för att undvika ett alltför rörigt och splittrat intryck.

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Bra
1543 Kundomdömen på
Markus
1 dag sedan
Bra och snabb kontakt vid fel på varan
Bra och snabb kontakt vid fel på varan
Ulf Anders Arne Bergström
1 dag sedan
Snabbt och bra
Snabbt och bra
kund
3 dagar sedan
Snabb leverans och bra vara
Snabb leverans och bra vara
Elisabeth pant
3 dagar sedan
Snabb leverans nöjd
Snabb leverans Snygga Lätt att montera
Tommy Robert Söderberg
4 dagar sedan
Snabb leverans och försändelsen motsvarade mina högt ställda förväntningar
Snabb leverans och försändelsen var otroligt bra paketerad handtagen motsvarade mina högt ställda förväntningar.
Produkter
Övrigt
SvenskaDansk