031 - 381 46 00

Därför ska du laga gryta ikväll!

god grytaVet du inte vad du ska hitta på att äta ikväll? Varför inte göra en gryta! Det kanske låter som att man behöver en avancerad gjutjärnsgryta för att laga detta men så är inte alls fallet.

Trots namnet så kan man laga gryta i både grytor och kastruller. Det är dock en bra idé att investera i tjockbottnade grytor och kastruller av hög kvalitet vilket underlättar i köket och framförallt när man lagar grytor eftersom det minskar risken för att man bränner fast maten i botten.

Så varför ska man laga grytor? Det finns tusen anledningar till varför man ska laga och älska grytor, men det finns inte plats att lista alla anledningar här. Men vi har i alla fal satt ihop de åtta viktigaste anledningarna.

  1. Till att börja med så är gryta den perfekta maträtten att laga om man har mat till övers eller om man råkar springa på extrapris på en hel lax eller ett helt kilo nötkött som behöver tillagas snart eftersom extrapriset kanske har berott på et kort utgångsdatum. Så nästa gång du ser ett extrapris i affären, köp den där stora mängden kött eller vad det nu kan vara och kombinera med resterna från igår, så har du en mumsig gryta.
  2. Medan mycket mat går och blir dålig, eller i alla fall mindre god på bara en dag eller två, så blir grytan bara godare om den får stå sig i en eller två dagar. Det finns en enkel anledning till detta, och det är för att vätskan som finns i såsen behöver lite tid på sig för att gå in i köttet.
  3. Om du regelbundet lagar grytor så behöver du inte längre slänga den där skvätten grädde eller vin som står kvar i kylen dag ut och dag. Samma sak gäller för kryddor som man kan ha stående i åratal utan att det blir använda, om du gör en gryta så kommer du garanterat få användning av dessa.
  4. En gryta gå alldeles utmärkt att frysa, tina upp och mikra utan problem och passar därför utmärkt för lunchlådan.
  5. Även om man inte är så förtjust i grönsaker så smakar dessa direkt mycket godare om du använt dessa i en gryta.
  6. Eftersom du lagar allt i ett kokkärl så sparar man mycket disk.
  7. Du behöver aldrig vara rädd att för att laga samma gryta flera gånger, eftersom denna maträtt går att variera i oändlighet.
  8. Om du har många gäster som kommer på besök så underlättar det att laga en gryta.
 

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Utmärkt
1928 Kundomdömen påTRUSTPILOT
ma
2 dagar sedan
Bra service och snabb leverans
Kastell Carola
3 dagar sedan
Bra på pris å leverans.
Åke Söderberg
4 dagar sedan
De fungerade exakt som förväntat.
Annika
4 dagar sedan
Snabb leverans. Fina handtag
Kund
Augusti 1
Supersnygga handtag, är jättenöjd
Produkter
Övrigt
SvenskaDansk