031 - 381 46 00

Så hottar du upp din frukost

bananpannkakorHar du tröttnat på din frukost där hemma? Det är otroligt lätt att falla in i samma frukostvanor; en kopp kaffe och en macka och sedan är vi på språng till jobbet. Men finns det egentligen något härligare än att vakna upp och starta dagen med en riktig god frukost? Genom att bli grym på att förbereda kvällen innan behöver det heller inte ta särskilt lång tid att få till ett lyxigt frukostmål. 10-15 minuter max, och dina smaklökar kommer jubla av glädje samtidigt som du sätter en positiv ton för dagen.

Hur? Vi visar vägen!

Varm frukost mättar

De flesta äter kall mat till frukost som juice, fil, yoghurt eller en smörgås. Prova därför att lyxa till det genom att äta mer varm mat på morgonen. En extrabonus är att du kommer känna dig tillfredsställd längre, eftersom varm mat ger en högre mättnadskänsla. Beroende på om du föredrar att starta dagen med en stor dos kolhydrater eller ej har vi serverat ett antal förslag på varm frukost som mättar.

För proteindyrkaren:

  • Frukostmuffins! Förbered en muffinsplåt kvällen innan som du fyller med med äggröra på ägg, vispgrädde och lite ost och toppa med bacon som du stekt lätt i stekpannan. Släng sedan in i ugnen på morgonen i 20 minuter på 175 grader eller ta den snabba vägen i micron och micra muffinsen i pappersformar under 1 minut. Ett glas färskpressad apelsinjuice till och du får definitivt till en god frukost som mättar länge!

  • Äggröra och bacon! Klassikern som aldrig går ur tiden. På fem minuter har du en riktig härlig frukost som ger en långvarig mättnadskänsla.

För kolhydratjunkien:

  • Bananpannkakor! Hypen som håller i sig. Vispa ihop ägg med en banan och stek snabbt i en stekpanna och servera med bär till. Ett tips är att ta upp frysta bär som du låter tina i kylen över natten; då blir de härligt kalla och tinade och inte sådär mosiga och varma som om du skulle micra dem på morgonen. Med bananpannkakor får du i dig en stor dos kolhydrater genom bananerna men samtidigt får du en ihållande mättnadskänsla genom proteinet som äggen tillför.

  • Gröt! Gröt mättar och går snabbt att tillaga i micron. Med lite nya tillbehör hottar du också upp gröten - varför inte prova en klick färsk jordnötssmör på?

Hämta inspiration från frukostbuffén

Fundera också på vad du uppskattar mest när du äter frukostbuffé utomlands. Är det det lantliga brödet, den krämiga turkiska yoghurten, den nötiga müslin, den färskpressade apelsinjuicen eller det dignande fruktfatet? Gör det inte svårt för dig; välj det du uppskattar allra mest och satsa på det. Ha sedan som ambition att hotta upp din frukost med detta tillbehör mest en gång under vardagarna. Kanske passar det bra att lyxa till det med en onsdag mitt i veckan?

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Utmärkt
2016 Kundomdömen påTRUSTPILOT
Liza S.
2 timmar sedan
Jättebra och praktiskt kryddställ. Ordning och reda i lådan nu. Snabb leverans.
Tina Tombrock
3 dagar sedan
Fina handtag, precis det vi sökte
Jan Roland
4 dagar sedan
Perfekt för mina behov
Maria S
5 dagar sedan
Mycket bra kryddhylla. Motsvarade förväntningarna perfekt.
KundHelens
6 dagar sedan
Snabb leverans. Så fina handtag är jättenöjd 🤗
Produkter
Övrigt
SvenskaDansk