Under semptember månad kör vi kampanj på 25% rabatt på våra gjutjärnspannor i lättviktsmodell. Kampanjen är tillsammans med vår leverantör Exxent som är extremt duktiga inom köksredskap och arbetar med flera kända tv-produktioner, restauranger och kockar.
Fördelarna du har med en gjutjärnspanna är många, bland annat är stekpannan redan från början instekt och färdig att börja använda, du slipper den gamla tidens "instekning" som man behövde göra förr i tiden. Idag är dessutom gjutjärnspannan betydligt lättare än var tidigare, dessutom gör det tunnare godset i pannan att den snabbare kommer upp i rätt temperatur och att det blir jämnare värme.
Våra gjutjärnspannor har ett handtag i rostfritt stål vilket gör att den med fördel kan användas i ugnen. Botten är planslipad och mönsterslipningen i pannans botten ger en jämn smörjning som således kräver mindre fett.
En annan av fördelarna jämfört med en stekpanna med beläggning av teflon eller liknande material är att du kan använda alla slags redskap till den, oavsett vilket material ditt verktyg är tillverkat av.
I vår kollektion från Exxent har vi gjutjärnspannor i två olika storlekar, dels Ø 28 cm och dels Ø 30 cm.
Exxent har tillsammans med sin egna kock Johan tagit fram ett smaskigt recept på en Ört & Vitlöksstekt gårdskyckling vars recept du hittar nedan. Johan har även haft den goda smaken att filma hur han gör när han tillagar denna måltid.
Håll till godo!
Kyckling:
4 st kycklingbröst
1 knippe timjan
2 st vitlöksklyftor
Olja Smör
1. Börja stek kycklingen på hög värme med olja, 1 min på vardera sida.
2. Lägg sedan ned smör, krossad vitlök och timjan. Ös smöret över kycklingen.
3. Baka sedan av kycklingen på 120 grader tills den har en innertemperatur på 60 grader.
Broccolikräm:
1 st broccolihuvud
½ lite grädde
1 msk citronjuice
Salt
1. Börja med att koka broccolin mjuk.
2. Rosta sedan av broccolin i ugn på 225 grader i ca 10 min, eller tills den är bränd.
3. Mixa sedan broccolin med uppkokt grädde tills den blivit slät.
4. Smaka av med salt och citronjuice.
Grön sparris:
1 st knippe grön sparris.
1. Skala sparrisen.
2. Stek sparrisen i olja i ca 1-2 min.
3. Avsluta att lägga i en klick smör.
4. Salta och peppra.
Rödvinssås:
5 dl rött vin
En klick smör
2 st tomater
1 st knippe timjan
1 st knippe rosmarin
2 st lagerblad
1 st köttbuljongtärning
1 msk soja Salt Peppar
1 msk champagnevinäger (går lika bra med vit eller rödvinsvinäger)
1. Börja hacka ned gul lök
2. Krossa tre vitlöksklyftor
3. Droppa sedan ned olja i en kastrull och fräs på gul lök och vitlök.
4. Ha sedan ned färsk, timjan, rosmarin, lagerblad och svartpepparkorn.
5. Komplettera med tomater, vatten, rött vin och en köttbuljongtärning.
6. Låt koka i 10 min.
7. Addera lite soja för den fina och mörka färgens skull.
8. Sila av(pressa ut alla smaker)
9. Ställ sedan tillbaka på plattan och låt koka i ca 5 min.
10. Avsluta med en klick smör och finhackad tomat. 11. Smaka upp med vinäger, salt och peppar
Filmen där du ser Johan dansa runt i köket: