031 - 381 46 00

Borra nya hål i köksluckorna - Så gör du

När du har köpt nya kökshandtag eller köksknoppar så har du antingen befintliga hål som passar eller så behöver du göra nya hål. Har du bytt ut dina luckor eller haft dom inne på renovering/lackering så dina gamla skruvhål inte finns kvar så behöver du med andra ord borra nya hål i dina köksluckor och kökslådor.

Behöver du hjälp med nya köksluckor, ny köksbänk eller ett helt nytt kök så hjälper Nygammalt Kök mer än gärna till. Dom har lång erfarenhet av både köksluckor, renovering och bor du i Skåne är det nära och lokalt. Prata med Göran där isåfall.

Borra från utsidan och in

När du skall borra ett nytt hål i köksluckorna eller kökslådorna så är det viktigt att du borrar från utsidan och in. Detta för att det finns en risk att träet eller laminatet, beroende på vilket slags material luckan eller lådan är i, fläker sig när borren sticker ut och gör den det så vill man gärna att detta sker på insidan och inte på utsidan av lucka eller lådan.

Använd också ett borr i rätt storlek, hos oss är det alltid M4-skruv som skickas med och det innebär att skruven är 4mm tjock så då är det lämpligt att använda ett 4mm-borr. På vissa handtag, såsom Palata, så sticker man in en del av handtaget i borrhålet i köksluckan eller kökslådan så då behöver man borra tjockare, 6mm, för att man skall få in den delen som skall in i luckan eller lådan.

Använd en borrmall när du borrar nya hål i dina köksluckor och kökslådor

Att använda en riktigt bra borrmall underlättar när du skall borra nya hål i dina köksluckor och kökslådor eller badrumsskåp. En borrmall gör att du enkelt får alla borrhålen på samma avstånd från kanterna och att skruvhålen alltid hamnar med det avståndet det skall vara för att de handtag du köpt skall hamna rätt.

Borrmallar finns att köpa hos oss men finns även hos IKEA och hos mer välsorterade järnhandlare. Det går också alldeles utmärkt att göra en själv om man är lite händig, tänk bara på att om det är många hål du skall borra att du gör den i ett material som faktiskt tål att använda en 30-50 gånger beroende på hur många luckor och lådor du har. Så papp är oftast inte den bästa lösningen utan det krävs ett stabilare material för att det skall fungera bra.

Följer du dessa instruktioner när du skall borra hål i köksluckorna eller kökslådorna så har du maximal chans att det blir ett riktigt bra resultat. Tänk också på att välja ett vanligt c/c-mått så du enkelt kan byta ut dina kökshandtag när andan faller på, 96mm, 128mm och 160mm faller absolut under en så kallad vanlig standard.

2 kommentarer

Lotta8 månad sedan
Men om det ät förborrat på insidan då? Hur gör jag då?
Lasse2 år sedan
Det är väldigt bra att sätta fast en träbit med en tving på baksidan av luckan/dörren för att slippa fula uppfläkta hål på insidan, Det går även om det är enstaka hål, att pressa träbiten mot insidan med handen,(akta dig för borret!) Men det blir jobbigt med många luckor, lådförstycken eller dörrar....
Utmärkt
1264 Kundomdömen påTRUSTPILOT
Lena
1 dag sedan
Snabb leverans
Snabb leverans
Gudrun Valmari
1 dag sedan
Instruktion för mintering
Beställning och transport fungerade utmärkt. Däremot var monterinsanvisningarna inte helt tydliga och det finns viss svaghet i konstruktionen på varan. Jag har köpt inredning med utdragbara behållare för köksavfall att skruva fast under diskbänken. Till de två kärlen/hinkarna följer stålhandtag att lyfta med. Men hur är det tänkt att dessa skall fästas och användas för att lyfta och bära hinkarna? Det finns en antydan till fästpunkter men inget som ger tillräcklig stabilitet och inget anges på monteringsanvisningarna. Med vänlig hälsning Gudrun 44277 Romelanda
Vivie
5 dagar sedan
Hurtig levering og lever op til det der…
Hurtig levering og lever op til det der vises på billedet
Peter
5 dagar sedan
Snabb leverans!
Snabb leverans!
Christina V
Mars 10
Snabb hantering o leverans
Snabb hantering o leverans. Fina knoppar o handtag.
Produkter
Övrigt
SvenskaDansk