031 - 381 46 00 - Tid 10-14

Hur inreder du den perfekta tvättstugan?

Inred tvättstugan på bästa sätt och unna dig en skön stund i tvättstugan!

 

Att tvätta, sortera, vika och stryka kläder kanske inte står högst upp på topplistan över hur vi vill spendera våran tid men om du lägger lite tid på att inreda och organisera tvättstugan så blir det så mycket trevligare. Kanske stunden med familjens smutskläder kan förvandlas till väl spenderad egentid. Lite som meditationoch vila för en stressad hjärna. Addera lite skön musik eller en spännande ljudbok så maximerar du chansen att du till och med gärna stannar en extra stund i ditt mysiga lilla krypin.

Hur gör vi då för att få det lite mysigare och mer funktoinellt och ergonomiskt?

Vi börjar med tvättkorgen som gärna får vara stabil och flyttbar som denna variant med hjul och ett flyttbart fack så att du kan sortera dina kläder efter färg eller material. Du kan även välja att montera den i ett skåp med medföljande skena om du vill dölja tvätten helt. Enkel att montera och dessutom både snygg och praktisk. En del förvarar smutstvätten i garderober och sovrum men vi vågar lova att du kommer spara både tid och suckande om den hamnar direkt i tvättstugan där den hör hemma.

Du kan också välja att montera trådbackar eller meshbackar i en garderob om du behöver mycket plats för tvätten och dina städredskap. Ett annat sätt är att montera dessa i underskåp och maximera bänkytan med en snygg bänkskiva där du kan vika tvätt, förvara tvättmedel och annat du behöver för att vårda dina kläder.

Du behöver såklart en smart tork för dina kläder. När du tvättat dina kläder vill du få den torr snabbt Det är bra både för dina kläder och miljön att låta dem torka fritt. Torkar tvätten dåligt kan det vara en smart investering i en frånluftsfläkt om ventilationen inte är tillfredställande. Fins det plats för en torktumlare är det såklrt det snabbaste sättet men försök att använda den mer sällan.

Hur ofta tar du fram och viker ut din strykbräda? En del väljer att inte använda den alls men vi tror att om den är lättilllgänglig kommer även den strykskygge att börja använda den mer frekvent. Att montera strykbräda på väggen eller i en låda är ett annat sätt att spara utrymmer och få en funktionell arbetsställning.

Vår strykbräda för låda har även ett smart tillbehör som du använder för att enkelt stryka även ärmar på skjortorna utan veck eller krångel.

Satsa även på en bra belysning. Bra för dina ögon och med rätt lampor skapar du även en mysig stämning. Varför inte välja ledbelysning som är dimbar. 

Det skall kännas kul att vara i din tvättstuga så självklart skall du vila ögonen på fina saker när du är där inne. Lägg lite tid på att inredningen är trivsam och funktinell. Vi har hängare för vägg för både ditt strykjärn och din hårfön. Krokar för att hänga upp kläder. Tänk på att inredningen i tvättstugan bör tåla fukt så att den inte tappar i kvalitet efter bara några år.

Plocka undan allt som inte behövs eller hör hemma i tvättstugan. Förutom piffet då. Var inte rädd för att rensa hårt!

Maximera med ett doftljus och en högtalare med din favorit musik, podd eller bok och gör den här stunden till din. 

 

 

 

 

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Produkter
Övrigt
SvenskaDansk