031 - 381 46 00 - Tid 10-14

Vilket kökshandtag och vilka knoppar skall du välja?

Så väljer du perfekta kökshandtag för ditt köksprojekt

När det kommer till att renovera ditt kök eller ge det en uppfräschning är det dom små detaljer som gör störst skillnad. En av dessa detaljer är kökshandtagen och knopparna. Att välja rätt kökshandtag kan inte bara ge en estetisk uppdatering till ditt kök utan också förbättra dess funktionalitet. I denna guide kommer vi att utforska olika aspekter av att byta kökshandtag och ge dig experttips för att välja de bästa handtagen för just ditt kök.

Vi har ett brett sortiment av kökshandtag och knoppar i olika prisklasser. Våra handtag kommer ifrån en svensk leverantör som är ledande i Sverige när det kommer till att leverera hantag av bästa kvalitet. Vi har handtag och knoppar i olika färger som matchas perfekt med en mängd olika knoppar. Du hittar handtag och knoppar i mässing, krom, rostfritt, aluminium-look, svart, vitt och flertalet handtag kan du få med vackra detaljer i läder. Du hittar lätt rätt handtag även om du valt att behålla dina gamla luckor genom att filtrera efter det cc-mått du redna har mellan dina borrhål och även önskad färg gör att filtrera fram.

I år är trenden för handtag och knoppar spännande. Vi ser att mässing fortsätter att vara populärt och i kombination med mörkar färger på luckor och lådor ger det en lyxig och varm känsla. Mattsvart har blivit en storfavorit och handtaget Sala är det handtag vi just nu säljer mest av. 

Materialval för kökshandtag – Stil, hållbarhet och färg

När du planerar att förnya ditt kök eller göra en renovering, är valet av kökshandtag och knoppar en viktig del av designprocessen. Inte bara påverkar de kökets utseende och stil, utan de spelar även en avgörande roll när det gäller funktionalitet och hållbarhet. I detta inlägg kommer vi att utforska de olika materialvalen för kökshandtag och knoppar, och hur du kan välja det som passar dina behov bäst.

1. Rostfritt stål - Tidlös elegans:

Rostfritt stål är ett klassiskt val som aldrig går ur stil. Det ger en modern och industriell känsla till köket samtidigt som det är otroligt hållbart och motståndskraftigt mot korrosion. Rostfria handtag och knoppar är också lätta att rengöra och underhålla, vilket gör dem till ett utmärkt val för kök som används dagligen.

2. Mässing - Värme och lyx:

Mässing har blivit alltmer populärt de senaste åren. Det ger en varm och lyxig känsla till köket och skapar en inbjudande atmosfär. I kombination med de allt mer mörkare färgerna vi nu ser på luckor och lådor i kök så passar denna färg extra bra. Idag trendar det med mörkare nyanser av grönt, blått och grått i kök.

3. Krom - Modern glans:

Kromhandtag och knoppar ger en slät och modern estetik till ditt kök. De har en blank yta som reflekterar ljus, vilket kan göra ditt kök mer ljust och luftigt. Krom är också känt för sin enkelhet när det gäller rengöring och underhåll. Det är ett utmärkt val för minimalistiska och moderna kök.

4. Läder - Naturlig elegans:

Läderhandtag ger en unik touch till ditt kök med sin naturliga känsla och elegans. De ger en varm och inbjudande atmosfär samtidigt som de är bekväma att använda. Läderåldras naturligt och utvecklar en vacker patina över tid, vilket ger handtagen en unik karaktär.

5. Trä - Naturlig och varm:

Trähandtag ger en naturlig och varm känsla till köket. De finns i olika träslag och färger, vilket gör det möjligt att anpassa dem till din köksdesign. Trä är tåligt och hållbart, och det ger en tidlös charm till ditt kök.

6. Matt svart - Modern minimalism:

Matt svarta handtag och knoppar ger en minimalistisk och modern känsla till köket. Deras eleganta och diskreta utseende passar perfekt för kök med en modern designestetik.

7. Matt vit - Ren enkelhet:

Matt vita handtag och knoppar skapar en ren och enkel look i köket. Deras diskreta utseende gör dem till ett utmärkt val för kök som strävar efter en fräsch och luftig atmosfär.

8. Aluminium-look - Industriell kant:

Aluminium-look handtag ger en industriell kant till köket. De efterliknar utseendet av äkta aluminium men är oftast gjorda av mer prisvänliga material. Denna stil är perfekt för moderna och urbana kök.

Montering av kökshandtag och knoppar – En steg för steg guide

Att byta kökshandtag kan verka som en enkel uppgift, men det finns några viktiga steg att följa för att säkerställa en korrekt och långvarig installation. Vi kommer att ta dig genom monteringsprocessen steg för steg, inklusive verktyg och material du behöver och några praktiska tips för att undvika vanliga misstag.

  1. Förbered ditt arbetsområde: Samla allt du behöver, inklusive de nya handtagen eller knopparna, en skruvmejsel, eventuellt en borr om nya hål behöver göras, och ett måttband eller linjal.

  2. Ta bort de befintliga handtagen/knopparna: Använd skruvmejseln för att noggrant lossa och ta bort de gamla handtagen eller knopparna från dina köksluckor eller lådor. Se till att du förvarar de gamla beslagen om du vill använda dem igen i framtiden.

  3. Mät och markera: Om de nya handtagen/knopparna inte passar i de befintliga hålen, använd måttbandet för att exakt mäta och markera var de nya hålen ska borras.

  4. Borra nya hål (om det behövs): Använd en borr med rätt storlek för att försiktigt borra nya hål enligt dina markeringar. Var noga med att kontrollera att hålen är på rätt plats och i rätt vinkel.

  5. Vi inkluderade passande M4-skruvar med din beställning om du angav en korrekt tjocklek av luckan/lådan.

  6. Fäst de nya handtagen/knopparna: Skruva fast de nya handtagen eller knopparna med de medföljande M4-skruvarna. Se till att skruvarna är ordentligt åtdragna för en stabil och säker installation.

  7. Inspektera och justera: Dubbelkolla att alla handtag sitter i linje och är korrekt installerade. Justera vid behov för att säkerställa en enhetlig och professionell look.

  8. Klart att njuta: Dina nya kökshandtag och knoppar är nu installerade och ger ditt kök en uppgraderad och stilfull design.

Många stilar att välja bland – Från moderna till klassiska

Oavsett om du har ett modernt eller ett klassiskt kök, finns det en mängd olika stilar och designer när det gäller kökshandtag. Vi kommer att presentera några av de populäraste stilarna och hur du kan matcha dem med din befintliga köksinredning för att skapa den önskade estetiken.

1. Moderna handtag:

Om du strävar efter en modern och strömlinjeformad estetik i ditt kök eller dina möbler, är vårt urval av moderna handtag det perfekta valet. Dessa handtag har rena linjer, släta ytor och ofta en minimalistisk design som ger ditt kök eller möbel en modern känsla. Välj mellan olika material som rostfritt stål, krom, eller matt svart för att matcha din designvision.

2. Klassiska handtag:

För dem som föredrar en tidlös och traditionell stil i sitt kök eller möbelval, erbjuder vi ett utbud av klassiska handtag. Dessa handtag har ofta en mer detaljerad och dekorativ design med en touch av elegans och charm. Klassiska handtag finns i material som mässing, antik brons eller träslag och ger en varm och inbjudande atmosfär. Barletta, Saint Tropez och Rom är några av handtagen du hittar i denna kategori.

3. Skålhandtag:

Skålhandtag, eller skålade handtag är kända för sin ergonomiska design som gör dem lätta att greppa och använda. De är perfekta för kökslådor och skåp där komfort och funktionalitet är viktiga. Vårt sortiment av skålhandtag finns i olika material och storlekar för att passa din specifika användning. Conti, Trani, Pescara och Prato är några av alla våra skålhandtag.

4. Industriella handtag:

För de som föredrar en rå och industriell estetik i sitt kök eller möbler, erbjuder vi industriella handtag. Dessa handtag har ofta en robust design med tydliga detaljer som ger ditt utrymme en kantig och modern känsla. Material som aluminium-look eller rostfritt stål är vanliga val inom denna kategori.

5. Läderhandtag:

Läderhandtag ger en unik touch till ditt kök eller möbelprojekt med sin naturliga känsla och elegans. De kombinerar ofta läder med metall eller trä för en sofistikerad look. Läderåldras naturligt och utvecklar en vacker patina över tid, vilket ger handtagen en unik karaktär.

6. Smala handtag:

Smala handtag är perfekta för kökslådor och skåp där du vill ha en subtil och diskret design. De har en slank och raffinerad estetik som ger ditt utrymme en modern känsla. Material som matt svart eller aluminium-look är populära val inom denna kategori.

7. Kraftiga handtag:

För dem som föredrar en kraftig och robust design finns vårt utbud av kraftiga handtag. Dessa handtag är perfekta för tunga eller stora dörrar och möbler. De har en pålitlig och stabil konstruktion som håller över tid.

8. Profil handtag / Grepphandtag

Profilhandtag finns såklart också i vårt sortiment och du finner du ett brett urval av modeller i olika cc-mått och färger. Dessa handtag ger en stilfull och minimalistisk touch till din inredning och passar utmärkt både på köksluckor och kökslådor samt på olika möbler.

Det som gör profilhandtag så praktiska och användbara är att de enkelt fästs på kanten av luckan eller lådan. Detta innebär att du slipper borra hål i själva fronten, vilket gör monteringen både smidigare och mindre invasiv. För att skapa en enhetlig och harmonisk look kan du med fördel kombinera våra profilhandtag med matchande knoppar på överskåpen. Hos oss hittar du ett varierat utbud av både knoppar och profilhandtag i samma färger och utföranden, speciellt framtagna för att skapa den perfekta kombinationen. På så vis kan du skapa en sammanhängande och estetiskt tilltalande design i ditt kök eller på dina möbler.

Oavsett vilken stil eller design du föredrar, kommer du att hitta det perfekta kökshandtaget eller knoppen hos oss på Barahandtag.

Utforska vårt breda utbud och hitta de detaljer som kommer att förbättra både utseendet och funktionaliteten i ditt kök, badrum eller möbelprojekt. Vi erbjuder också olika storlekar och färger och självklart matchande knoppar för att säkerställa att du hittar det som passar din unika designvision. 

Budgetvänliga alternativ – Hitta de bästa beslagen till rätt pris

Att byta kökshandtag behöver inte spränga din budget. Vi har handtag i alla prisklasser och ett att våra mest sålda handtag som har ett riktigt bra pris är kökshandtget Sala som finns i flera storlekar och i alla våra sex standard färger.

Underhåll och skötsel av dina kökshandtag och knoppar

När du har valt och installerat dina nya kökshandtag är det viktigt att veta hur du ska ta hand om dem för att hålla dem i bästa skick under lång tid. Vi kommer att ge dig enkla råd om rengöring och underhåll av dina handtag.

Vi har ett brett urval av handtag och knoppar i olika färger och de flesta av våra beslag har en skyddande lackering ovanpå finishen. Denna lackering är utformad för att förlänga beslagens livslängd och förhindra åldrande. En av fördelarna med detta är att du inte behöver ägna dig åt regelbunden putsning eller underhåll av dina handtag och knoppar. I själva verket rekommenderar vi att du rengör våra metallhandtag och metallknoppar med enkelt vatten och eventuellt ett milt diskmedel för att bevara ytlacken intakt.

Även våra mässingshandtag är utrustade med en klar lack för att skydda mässingen från naturligt åldrande och för att minska behovet av polering. Här är vår rekommendation densamma – använd endast vatten och diskmedel för rengöring och undvik att använda mässingsputsmedel, såsom exempelvis "Häxans".

Användning av sådana putsmedel kan faktiskt ta bort lacken och resultera i fläckar på handtagen.

Handtag för alla utrymmen – kök, badrum och möbler

Våra beslag är självklart inte bara lämpliga för kök utan passar också utmärkt i badrum och för att förnya möbler. 

När du väljer handtag till badrummet är det viktigt att fokusera på kvalitet eftersom badrummet är ett utrymme med hög fuktighet och temperaturvariationer. Våra handtag är konstruerade för att tåla dessa påfrestningar och behålla sin skönhet. Krom är ett utmärkt val för badrumskommoder och möbler i duschrummet.

Med vårt breda utbud av kökshandtag och handtag till badrummet, samt vår expertis inom materialval och färgkombinationer, är vi här för att hjälpa dig att göra det bästa valet för ditt projekt. Låt handtagen vara pricken över i:et i ditt hem, oavsett om det är i köket, badrummet eller någon annanstans.

Avslutande Tankar

Att välja och byta kökshandtag kan vara en rolig och givande process som förbättrar utseendet och funktionaliteten i ditt kök. Genom att följa råden och tipsen i denna guide kan du vara säker på att du gör det bästa valet för ditt köksprojekt. Oavsett om du letar efter moderna, klassiska eller budgetvänliga alternativ, finns det kökshandtag som passar dig perfekt.

0 kommentarer

Ingen har kommenterat detta inlägg ännu. Bli den första att kommentera!

Produkter
Övrigt
SvenskaDansk