031 - 381 46 00 - Tid 10-14

Världens bästa stekpanna - är faktiskt världens bästa stekpanna.

Man blir ju alltid lite skeptisk när man läser uttalanden eller produktbeskrivningar som är som titeln till det här inlägget. "Världens bästa stekpanna", det låter ju inte mindre än helt fantastiskt. Och då jobbar jag ändå på Barahandtag och har någorlunda lätt tillgång till de flesta produkterna vi har.

Under de senaste året har jag blivit allt mindre nöjd med min klassiska gjutjärnspanna som vi haft hemma i köket som en slitvarg under många år och därmed börjat kika efter en ny. På tapeten har Demeyeres pannor vart men jag har också av naturliga skäl vart jäkligt nyfiken på just "Världens bästa stekpanna" från AMT Gastroguss.

Under tiden innan jag kunde bestämma mig så testade vi en vanlig teflonpanna från sortimentet som Exxent har och den var precis det jag förväntade av en teflonpanna, perfekt att steka potatis och pyttipanna i men inte mer än så.

Till slut kom dagen då jag beslutade mig för att faktiskt köpa en AMT Gastroguss, en stekpanna med en keramiskt behandlad stekyta som gör att saker inte bränner fast tillsammans med den 1cm tjocka botten som gör att värmefördelningen blir perfekt lockade in mig i nätet. Sen att tyska kocklandslaget har gett den priset "Världens bästa stekpanna" och att stjärnkocken Mathias Dahlgren använder den på Grand Hotell i Stockholm naggade lite också, det MÅSTE vara något speciellt med den här stekpannan tänkte jag.

AMT Gastroguss - Världens bästa stekpannaNär stekpannan landade i köket var det dags för test. Första gångerna var det vardagsmat som stekt ägg, bacon och köttfärs som stektes men det stora och intressanta testet kom första helgen när det var dags att steka lövbiff. Jag hade nämligen förväntat mig att stekpannan skulle göra ett bra jobb med att steka bacon för det är inte det svåraste att få bra, nu blev det i och för sig som min dotter sade "Det bästa baconet vi haft!" men oavsett så trodde jag inte det skulle bli något problem där.

Samma sak med att steka ägg, fördelen med denna stekpannan jämfört men en vanlig teflonpanna är att man slipper de där lite konstiga kanterna som jag tycker kan bli om man steker ägg i en teflonpanna. Här blir äggen perfekta, precis som du stekt dom i en gjutjärns- eller stålpanna minus problemen med att ägget fastnar.

Det ultimata provet!

Så, helgen. Dags att teststeka lövbiffen, något som tidigare enbart fungerat i gjutjärnspanna för mig (av de stekpannor jag testat). Lite skeptisk fortfarande, men jag lade i en klick smör, drog upp temperaturen i pannan och slängde i den första lövbiffen. Resultatet blev helt fantastiskt. Ytan blir samma för mig som den blir i gjutjärnspannan men jag slipper att det bränner fast, det osar mycket mindre också så man kunde faktiskt se handen framför sig när man stekte.

Lövbiff är ju lite speciellt att steka, i och med att det skall vara extremt hög värmde under väldigt kort tid, så jag kanske körde 20-30 sekunder per sida på varje lövbiffsbit. Resultatet blev som sagt helt fantastiskt. Perfekt yta!

Nästa test var ryggbiff, en köttbit jag tycker är lättare att steka än vad lövbiffen är men det är också tvunget att ha en riktig stekpanna här för att få till den räta ytan på köttet. Även här blev det full pott, ryggbiffen blev perfekt!

Så jag kan verkligen rekommendera AMT Gastroguss, det ÄR verkligen "Världens bästa stekpanna" och den fungerar till precis allt vilket jag aldrig vart med om att en stekpanna gjort tidigare. När man velat ha en stekpanna som skall användas för att man är lat så har det blivit en teflonpanna och den fungerar bra till vissa saker, när jag skall steka kött har jag fått använda gjutjärnspannan för att jag vill ha rätt yta på mina köttbitar. AMT Gastroguss fixar hela kedjan så skall du bara köpa EN ENDA stekpanna så är det utan tvekan en AMT Gastroguss du skall ha.

Och jag undrar om du egentligen behöver någon annan stekpanna över huvudtaget?

Anders Karlsson
Pigg e-handlare som jobbar med tekniken bakom och optimerar till höger och vänster så det skall bli så enkelt som möjligt för kunderna att handla. Verksam inom e-handel i Sverige sedan 2006, största intresset är riktigt nöjda kunder.
 
Följ Anders på Twitter.

3 kommentarer

Bo warvell7 månad sedan
Jag är 65 år och använt många pannor genom åren
AMT är den klart bästa (om man sköter den)
Så fort den svalnat diskar man den
Sen några droppar matolja när man torkat den
Tror nog nog scanpan är lika bra, men dubbelt så dyr
Ah2 år sedan
Min stekpanna har fått tre stycken ” bubblor” på den delen som ligger mot plattan. Förstår inte vad som hänt
Nu så är den ju liksom ojämn
Ah2 år sedan
Min stekpanna har fått tre stycken ” bubblor” på den delen som ligger mot plattan. Förstår inte vad som hänt
Nu så är den ju liksom ojämn
Produkter
Övrigt
SvenskaDansk