031 - 381 46 00 - Tid 10-14

Toapappershållare, handdukskrokar och badrumstillbehör

Vi har ett brett sortiment av badrumstillbehör bestående av handdukskrokar, toalettpappershållare, toalettborstehållare dushhyllor och handdukshängare i olika serier där man enkelt kan hitta de saker man behöver och få det att matcha i badrummet utan bekymmer. Våra badrumstillbehör sitter standardmonterade i många hus från tillverkare som till exempel Skanska och finns i både matt och blankt utförande.

Det finns handdukskrokar och toalettpappershållare som man enkelt fäster med medföljande dubbelhäftande tejp, se vår serie Nantes som exempel.

Utförande/färg

Visa fler filter
Populära produkter i underkategorierna

Toalettpappershållare, toapappershållare och toarulleshållare, kärt barn har många namn

Toalett och badrum är verkligen ett av de rum man oftast kan, vill och får vara helt ensam i. Där vill man inte bli störd oavsett om man är en vikare eller skrynklare. Ordning och reda är precis lika viktigt i badrummet som alla andra rum, om inte ännu viktigare med tanke på vad som händer där inne.

Hos oss hittar du toalettpappershållare med dubbelhäftande tejp, inte sugpropp, men också toapapperhållare som du kan fästa med skruv i hål i väggen. Vi har flera olika serier så du enkelt kan matcha dina badrumstillbehör och skapa en snygg och enhetlig stil för både toapappershållare och handdukskrokar.

Handdukshängare för badlakan

De flesta av oss tycker väldigt mycket om sina badrum och det är något speciellt med ett badrum där handdukarna hänger snyggt när man kommer in. Hos oss hittar du handdukshängare som rymmer både badlakan och vanliga handdukar så du kan använda dessa som en inredningsdetalj och inte bara en hängare.

Med snygga detaljer som handduksknoppar, handdukskrokar och praktiska handdukshängare kan du ge ditt badrum eller toalett ett rejält lyft!

Vill du inte borra i kakel i badrummet eller köket?

Många gånger vill eller får man inte borra i kaklet i badrummet. Många hyresvärdar förbjuder detta av en väldigt enkel anledning, man förstör fuktspärren med att skruva eller borra i tätskicktet. Och ofta är det eller att kaklet skall spricka också orsaken till att du inte vill göra det.

När det gäller toalettpappershållare och handdukskrokar finns det olika lösningar hos olika tillverkare. En del använder sugpropp men det tenderar att släppa lite för enkelt. På vår toalettserie Kone och Nadi använder vi dubbelhäftande tejp från välkända tejptillverkaren 3M som garanterar att kroken eller toalettrulleshållaren skall sitta kvar på kaklet.

Fäster du krokarna på kakel, glas eller klinkel så fungerar dom precis lika bra att hålla upp stora badlakan eller en kökshandduk om du vill använda dom i köket. I bägge serierna finns det krokar för både en och två handdukar och i serien Nadi finns även toapappershållaren så där kan du få en hel serie att fästa med tejp till ditt badrum.

Nadi toalettserie med dubbehäftande tejp från 3M

Kone toalettserie med dubbehäftande tejp från 3M

Med dessa enkla lösningar så slipper du alltså borra i ditt badrum, spara kaklet och förstör inte fuktspärren utan tejpa enkelt upp dina badrumstillbehör med stark, dubbelhäftande tejp istället.

Bestämmer du dig ändå för att borra och bor i en hyresrätt, glöm inte att kontrollera att din hyresvärd tillåter detta så du inte blir ersättningsskyldig när du flyttar därifrån.

Samtliga badrumstillbehör vi har är designade och används idag av stora byggföretag som Skanska och flera badrumstillverkare såsom Vedum, Ballingslöv med flera.

Badrumsrenovering light – så förnyar du enkelt ditt badrum

badrum med hängare och blommorGår du i tankar på att renovera ditt badrum, men känner att tiden eller budgeten inte riktigt räcker till för en totalrenovering? Badrummet är ofta det rum vi drar oss mest för att renovera, mycket på grund av att det försvårar vår tillvaro under den pågående renoveringen. Har vi dessutom bara ett badrum blir vi kanske helt utan dusch vilket gör det till nästintill en omöjlighet. Står du dock med ett badrum som i grunden är fräscht kan du dock enkelt fixa till det med flera enkla medel. Nedan har vi samlat några tips på hur du lätt piffar till ditt badrum samtidigt som din plånbok också skonas från ett större uttag.

Lådor, luckor och handtag

Många inkorporerar trä i sitt badrum men det är också ett material som är känsligt för vatten. Ett vanligt problem som förekommer i badrum är till exempel att skåpsluckor, exempelvis sådana under handfatet, blir utsatta för vattenstänk och på sikt sväller i kanten och blir fula. För att rusta upp ditt badrum behöver du således inte satsa på att riva ut hela stommar av skåp. Genom att byta ut lådor, luckor och handtag kan du enkelt förändra utseendet på ditt badrum. För att få ett enhetligt utseende på ditt badrum kan du även välja att uppdatera knoppar, handdukshängare, toapappershållare i samma serie som handtag med mera. Det gör också att badrummet får ett ansiktslyft som känns mer gediget än vad insatsen faktiskt innebär.

Mjuka upp

Ett badrum innehåller många hårda och kalla element. För att mjuka upp badrummet och åstadkomma en balans bör du därför satsa på att mjuka upp med andra material. Om du har ett större badrum kan du kanske placera ett litet sideboard av trä i badrummet som du pryder med korgar av bambu eller liknande fyllda med fluffiga frottéhanddukar, vilket också främjar känslan av ett hotell som många vill åt. Värmeljus som sprider väldoft likväl som dina favoritskönhetsprodukter kan du också gärna exponera, och dölj allt annat trist rassel i lådor såsom tandkräm, bomullsrondeller och så vidare.

Ute blir inne – luftrenande växter

Sist men inte minst – växter. Ofta när vi köper växter glömmer vi att inreda det rum vi många gånger spenderar mest tid i på morgnar och kvällar, det vill säga badrummet. Växter är dessutom utomordentliga luftrenare vilket passar utmärkt för badrum. Har du ett badrum utan fönster? Lugn, det finns många växter som inte behöver så mycket solljus. Satsa därför på tåliga växter med mörka, tjocka blad som exempelvis en silverkalla. Definitivt pricken över i:et i ditt nu tillfräschade badrum.

De små handdukskrokarna i badrummet

krokarDet kan vara knepigt att montera saker i badrum, eftersom du måste vara lite extra noggrann. Ett borrhål i vardagsrummet kommer (sällan) att leda till några större problem om det inte är korrekt utfört. Men ett borrhål i badrummet kan leda till fuktskador, vilket kan drabba dig hårt ekonomiskt, för att inte tala om den olägenhet som det innebär att reparera en fuktskada. Så långt som är möjligt bör du därför undvika att borra badrummet, inte bara för att fästa krokar. Ibland är det dock inte möjligt, och det enda realistiska alternativet för att fästa någonting är genom att borra. Men ofta kommer du att upptäcka att det, faktiskt, finns alternativ, som då är att föredra.

Vid renovering

Det absolut bästa tillfället för dig att montera krokar i badrummet är vid en renovering. Då kan du låta de som sköter renoveringen montera krokarna åt dig, så att eventuell borrning genomförs på ett garanterat fackmannamässigt sätt. Men en badrumsrenovering är något som du kommer att behöva väldigt, väldigt sällan, och det är därför inte ett alldeles realistiskt sätt för dig att montera dina badrumskrokar på. Men när du väl ska renovera badrummet, tänk på att det är ett utmärkt tillfälle att få saker och ting som du vill ha dem. Inte bara krokar, utan även badrumsskåp och annat. 

Borrning

Måste du borra i badrummet för att fästa dina krokar så är det väldigt viktigt att du inte slarvar. Då är risken stor att något ska gå fel. Oftast då ingenting som får katastrofala följder, men som kan vara nog så irriterande ändå. Ett problem du kan stöta på om du borrar i kakel är att borren slinter, vilket kan leda till fula märken och i värsta fall att du skadar dig.

Om möjligt, borra därför mellan kakelplattorna. Om det inte går, så gör ett märke i kaklet som borren får fäste i. Det är också viktigt att du har en bra borr som passar att borra i kakel (eller klinker) med. Efter borrningen ska du sedan täta ordentligt, med plugg och tätningsmaterial. Slarva inte, och om du är osäker på om din borr är tillräckligt bra för jobbet, så vänta. Låna en borr som du vet håller måttet.

Limning eller dubbelhäftande tejp

Inte minst av säkerhetsskäl så bör du välja att limma fast krokarna i stället för att borra. Det är betydligt enklare, och risken för allvarliga fel är i det närmaste obefintlig. Det största problemet är att det kan uppstå märken i kaklet om/när du vill ta bort krokarna, även om det inte ofta är något som kan putsas bort.

Det finns en del olika limtyper du kan använda för att fästa krokarna med, som har varierande egenskaper. Vilket som passar dig bäst kan bara du avgöra: de främsta skillnaderna är dels att en del lim sitter mycket hårt och då kan göra det svårt att ta bort krokarna senare, och hur pass tung belastning de tål. Även livslängden varierar en del: för en del limtyper kan du behöva limma om efter några år. Här ska vi inte gå in på detaljer (även om vi nog kommer att göra det vid ett senare tillfälle), utan nöja oss med att konstatera att de flesta lim i alla fall fungerar okej, och det är inget större problem med att byta om det skulle behövas.

Allt inför badrumsrenoveringen - Grunderna i att renovera badrum

Det är dyrt att renovera ett badrum, och dessutom tar det lång tid. Hur länge varierar naturligtvis, men standardsvaret brukar vara att en totalrenovering av ett badrum tar runt en månad, en månad då man står där utan badrum – inte roligt! Det gör att många gärna vill försöka skjuta på det så länge som möjligt, för allvarligt talat – en månad utan badrum? Det är något de flesta av oss nog helst inte vill uppleva. Men då är det bättre att se en badrumsrenovering som en möjlighet, och inte bara ett besvär. Vid en stor renovering så kan du byta ut allt, och på så sätt få chansen att inreda ditt badrum från grunden, precis som du vill. Nytt handfat, ny toalett, kanske till och med ett fint nytt badkar, Varför inte? Du har (nästan) total frihet!

Hur går en badrumsrenovering till?

Det första steget i en badrumsrenovering kan sammanfattas med orden: allt ska bort! Det betyder att väggar och golv rivs upp/bort, all inredning tas bort och så vidare. Vid en mer begränsad renovering kanske man inte tar bort saker som handfat och toalett. Efter rivningen gäller det sedan att förbereda badrummet för renoveringen, genom att täta på olika ställen och täta olika läckor, allt för att förhindra risken för att fuktskador ska uppstå. En del försöker sig på detta ”rivningsjobb” själva, för att på så sätt hålla kostnaderna för badrumsrenoveringen nere, men det är ett jobb som måste utföras försiktigt. Tänk på risken för fuktskador!

Efter de förberedande arbetet så fortsätter det med själva renoveringen, där nytt golv och nya väggar sätts in (ofta då kakel och klinker, men det är givetvis valfritt vad man vill ha), nya rör dras, och det nya handfatet och den nya toaletten monteras. Om det handlar om en grundlig renovering kan man nu påverka exempelvis handfatets och ett eventuellt badkars placering en del här, och givetvis vilken typ och utseende man vill ha på dessa och övrig hårdvara, sådant som monteras fast och inte kan flyttas. Det gäller då att tänka efter före, så att allting hamnar så att det blir enkelt att manövrera i badrummet, och övrig inredning kan placeras på bra platser.

Inredning av det nya badrummet

När du bestämmer hur det nya badrummet ska se ut, exempelvis genom om det ska kaklas och i så fall med vilka mönster eller färger och hur saker och ting placeras, tänk då också på att badrummet efter renoveringen ska inredas. Om du redan på ett tidigt stadium vet hur du vill inreda ditt badrum kan renoveringen fungera som en sorts målarduk, som du sedan kan måla på det sätt som du tänkt dig. Det gäller då inte minst form och färg. Badrummet i stort ska ju helst inte skära sig mot de hängare, hållare och annat som du sedan inreder ditt badrum med.

Så sammanfattningen blir att du inte nödvändigtvis ska se på en badrumsrenovering som någonting dyrt och jobbigt, utan det kan tvärtom lika mycket vara en möjlighet, även om den kostar mycket pengar. Har du någonsin tänkt att du vill förändra någonting i ditt badrum? Då är en badrumsrenovering det perfekta tillfället att ordna saker och ting så att de passar dig bättre.

Inred ditt badrum modernt

När det gäller inredning så används ordet ”modern” så ofta att det näst intill har förlorat sin mening. Vad är egentligen en modern badrumsinredning? Det är något som det inte verkar som om det finns två personer som har samma åsikt om. Inredning idag är ett så pass spretigt område där det finns otroligt mycket att välja mellan. Men om man ska försöka sammanfatta vad det är som karaktäriserar ett modernt badrum, så finns det en del saker som ofta återkommer.

  • Stilrenhet
  • Lättstädat
  • Kakel och klinker
  • Rena former
  • Praktiskt

Detta är nu kanske inte så mycket att gå efter, och kan kanske verka lite vagt. En del av det låter kanske också mest som vanligt sunt bondförnuft, som att det ska vara lättstädat. Men det är faktiskt något som många inte tänker på när de inreder sitt badrum eller inreder över huvud taget. Tänk efter, när du inreder, hur mycket tänker du på att det ska vara lätt att städa? Snarare är det väl så att man tänker att det inte ska bli svårt att städa, vilket inte är samma sak. Vad gäller kakel och klinker så är det något som blir allt vanligare, och det finns goda skäl till det. Kakel på väggarna är dock vanligare än klinker på golvet. Kakel har ju den fördelen att det är väldigt enkelt att rengöra, samtidigt som det ser snyggt och stilrent ut.

Sätt din personliga prägel med tillbehör

Men ett badrum är mer än bara väggar, golv, handfat och liknande, och det krävs en mängd tillbehör för att det ska fungera, som till exempel handdukshängare. Det är framför allt med dessa tillbehör som man kan sätta en lite mer personlig prägel på badrummets inredning utan att det behöver kosta skjortan. Att skaffa kakel och klinkers kostar flera tiotusentals kronor, medan en snygg handdukskrok kostar en hundralapp eller så. Krokar och hängare kan du också sätta upp precis som du vill. Tillsammans med valet av utseende och form på hängare, hållare och krokar kan du på så sätt skräddarsy ditt badrum och ge det en modern touch.

Vikten av val och placering av olika tillbehör för att ett badrum ska se modernt ut är större än du kanske anar. Men det gäller då att man gör bra val, vilket kanske låter som en självklarhet men är svårare än du kanske anar. För det första gäller det att tillbehören passar in i badrummets stil i övrigt. Kommer blanka eller matta hängare och krokar passa in bäst? Sedan gäller det placeringen, och här är det bra att ha några av reglerna ovan i åtanke. Det ska vara stilrent och praktiskt. Stilrenhet innebär då att man helst inte ska ha alltför många hållare, hängare och liknande, och dessa ska placeras så de inte ”stör”. Praktiskt betyder att de ska placeras så att det är lätt att nå handdukar och annat när man behöver dem. Dessa två mål kan ibland vara svåra att kombinera, och innebär att man måste kompromissa en del.

Det behöver alltså inte vara så dyrt att piffa upp sitt badrum med en lite mer modern stil. Det kan räcka med att byta ut hängare och andra tillbehör, och placera dem på lite nya ställen. Vem som helst kan experimentera med sitt badrum, och det behöver inte alls vara så komplicerat.

Produkter
Övrigt
SvenskaDansk