031 - 381 46 00 - Tid 10-14
Arkiv

Slipa och bryna din kökskniv så lever den längre

De senaste årtiondena har vi mer och mer gått från ett samhälle där vi reparerade och byggde produkter som var gjorda för att kunna repareras till ett slit-och-släng-samhälle. De flesta produkterna du kan köpa hos oss på Barahandtag är produkter som har en lång livslängd, inte bara för att det är hög kvalitet utan för att det är så kallade sällanköpsprodukter. Köksknivar är ett mycket bra exempel på produkter som man k…

Hälsosam matlagning med smart tänk

Marsmånad och solen kikar äntligen fram. Ett tag i byxorna och en ovälkommen valk visar sig, den är inte smickrande i det avslöjande vårljuset. Känner du också att vinterns utsvävningar i köket har satt sina spår? Lugn, att laga god mat behöver inte innebära flera kilo plus på vågen. Det handlar snarare om att göra smarta val i vardagen. 80/20-tänket Känner du till 80/20-tänket? 80/20-tänket går ut på att man äter nyttigt…

Barahandtag ger kvinnor ett handtag i kriget för rättvisa löner

Barahandtag ger kvinnor ett handtag i kriget för rättvisa löner Pressmeddelande • 2015-03-08 10:40 CET Varje år den 8:e mars är det internationella kvinnodagen. Syftet med dagen är att peka på de orättvisor som kvinnor utsätts för runt om i världen och att uppmärksamma den ojämlikhet som finns i allas vår vardag. Barahandtag är en av de största webbutikerna i Sverige när det gäller kökshandtag, knoppar och beslag samt belysn…

Så hottar du upp din frukost

Har du tröttnat på din frukost där hemma? Det är otroligt lätt att falla in i samma frukostvanor; en kopp kaffe och en macka och sedan är vi på språng till jobbet. Men finns det egentligen något härligare än att vakna upp och starta dagen med en riktig god frukost? Genom att bli grym på att förbereda kvällen innan behöver det heller inte ta särskilt lång tid att få till ett lyxigt frukostmål. 10-15 minuter max, och dina smaklökar kommer j…

Senaste pressreleasen från Barahandtag

Svenska män väljer heminredning framför Melodifestivalen Pressmeddelande • 2015-03-01 19:14 CET Webbutiken Barahandtag säljer heminredning och köksredskap av hög kvalitet och är idag Sveriges ledande webbutik för kökshandtag och beslag. Könsfördelningen hos besökarna i butiken är 62,39% kvinnor och 37,61% män. Den 28 februari i år var istället fördelningen precis tvärtom, med 63,6% män och 36,4%. "Såhär stora…

Rengöra / Skötsel av din gjutjärnspanna

Om du har en gjutjärnsstekpanna hemma så har du en kamrat som du kan hålla liv i riktigt länge om du tar hand om den på ett bra sätt. Många tycker att gjutjärnspannor är det bästa som finns när man jämför med stekpannor i andra material medan en del tycker att de andra materialen är bättre. Jag tycker alla de olika materialen har sina fördelar och personligen har jag nog faktiskt min gjutjärnspanna som favorit. Jag gillar helt enkelt de stekegenskaperna som…

En tom plånbok är kreativt för hemmet

Ekar plånboken fortfarande tomt efter julens utsvävningar? Januari och februari kan vara två riktigt sura månader, men kom ihåg att det också är vid tider av brist som det uppstår nya, kreativa lösningar på det mesta. Förändra ditt sätt att tänka och förändra samtidigt hem! Nedan följer lite idéer på hur du kan förnya där hemma trots en gapande tom plånbok. Tänk om - tänk nytt Diska ur den vita blomkrukan i k&ou…

Möt våren med lätthet

Får du också lust att blåsa ut det mesta där hemma när våren närmar sig? Solen lyser in genom fönstret, det där starka solljuset som brukar göra sig till känna när molnen skingras i januari och februari. Den gråa fluffiga pläden i soffan känns plötsligt passé, nu vill vi ha något lättare. Decembers mysiga hemmakvällar med doftljus känns även dem inaktuella. Ljust, lätt, tunt, krispigt och fräscht - det är hur vi v…

Pressmeddelande: Barahandtag blir mer än bara handtag

Barahandtag utökar: Blir mer än bara handtag Pressmeddelande • 2015-02-15 20:57 CET Barahandtag utökar sitt sortiment och blir mer än bara handtag. För en tid sedan blev det klart att webbutiken Barahandtag tar in ytterligare en leverantör och därigenom breddar sitt sortiment till att också omfatta köksredskap såsom kastruller, skärbrädor och köksknivar. "Vi tog beslutet att bredda oss i slutet av förra året och för en tid sedan fick vi…

Matlagning med twist - lyft dina maträtter till en ny nivå

Känner du att du har kört fast med din matlagning? Måndag, tisdag, onsdag, torsdag … Rätterna sitter som på rutin. Onsdagens matlåda var tisdagens middag, samma korvstroganoff som du tillagat under flera års tid nu. Du skulle kunna tillaga maträtten i sömnen, smidigt plocka fram ketchupflaskan ur köket och dosera exakt rätt mängd utan måttredskap. Enkelt och bekvämt, men samtidigt lite trist. Men hur tar man egentligen sig ur vardagsfällan med att alltid laga…

Källsortera ut det gamla och krydda med det nya

Hallen - en salig röra av halsdukar, mössor och vinterkängor. Addera därtill en mindre charmig sandlåda av småsten och grus, resultatet av morgonens hundpromenad. Du drar ut lådan där du förvarar hundgodis, lägger omsorgsfullt tillbaka två bitar som inte gick åt under morgonens promenad. Någon måtta får det vara, även för hundar.Tre sekunder senare befinner du dig i vardagsrummet, hunden hann före - han har redan upptagit din favoritplats i få…

Hälsosam bakning med rätt ingredienser och tillbehör

Associerar du bakning med osmickrande muffinsmidjor och ohälsosamma mängder socker? Då tror du fel. Bakning behöver faktiskt inte alls vara ohälsosamt – tvärtom. Idag finns det en uppsjö av recept som inspirerar till hälsosam bakning, och många gånger blir resultatet till och med godare än de onyttigare varianterna. Varför? Jo, använder man vaniljpulver istället för vaniljsocker blir smaken av vanilj mer intensiv, och en bättre choklad ger också en me…

Så fixar du öppen förvaring i köket

Köket är ett rum som lätt blir stökigt. Vi är här och lagar mat dagligen: frukost, lunch och middag. Att hålla snyggt i köket är därför en konst, just eftersom vi ständigt flyttar omkring prylar här. Samtidigt vill vi kanske inte dölja allting, eftersom vi vill att prylarna ska vara lättåtkomliga.Transparent förvaringOfta talar man om dold förvaring – hur smart det är att kunna dölja allting, att bara kunna skjutsa in prylarna i ett sk&ar…

Så här inredde vi svenskar köken under 2014 (Kökshandtag, köksbeslag & knoppar)

Vi har ju varje år sedan starten direkt efter nyår presenterat vilka stilar de svenska folken har valt under föregående år. Precis samma sak kommer vi nu med detta året men i ett lite snyggare och mer lättläst format än tidigare. Naturligtvis får du använda denna på både andra webbplatser och i tryckt media om ni hänvisar till källan. Skall du ha in den på din webbplats så finns det en kod du enkelt kan klippa ut och klistra in på din egen web…

Inred barnrummet med enkla medel

Att inreda ett barnrum är oftast väldigt roligt, eftersom man verkligen kan ta ut svängarna här och gå loss och vara kreativ på ett helt annat sätt än man kanske tillåter sig att göra i det sofistikerade vardagsrummet. Barnrummet är på så sätt en zon som är fri från allt vad pekpinnar heter, och eftersom rummet i mångt och mycket ska stimulera till lek så är ofta färger och andra lekfulla detaljer mer än välkomna. Men hur inrede…

Snabbguide till upprensning i hemmet av både kablar och kryddor

Blickar du ut över ditt hem och beskådar en enda salig röra? Var det dessutom kanske bara några dagar sedan du städade? Lugn, då handlar det med största sannolikhet inte om att du städar för dåligt, utan snarare om brist på smart förvaring. Nedan presenterar vi några tips på hur du enkelt kan skapa smarta system för mer struktur i ditt hem. Välkommen!Bannlys sladdtrasselSladdar i en enda röra är definitivt ingen fröjd för ögat, och ka…
Produkter
Övrigt
SvenskaDansk